Varför Meddelandelån

Meddelandelån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Meddelandelån erbjuder sms lån på mellan 4 000 kr och 30 000 kr. Du får lånebesked inom några minuter och utbetalningen sker direkt vissa banker. Lånet betalas tillbaka inom 1-36 månader.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Meddelandelån kan du få smslån från 4 000 kr upp till 30 000 kr. Löptiden sträcker sig från 1 år till 3 år och besked på inskickad ansökan fås direkt. Utbetalningen sker direkt till Nordea och Handelsbanken, inom en arbetsdag till övriga banker. Meddelandelån är en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Meddelandelån och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Smspengar.
 • Meddelandelån
  Meddelandelån
  Lån mellan4 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta50,72% -
  127,12%
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Nordea & Handelsbanken under öppettider.
  Bet anm OK
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Meddelandelån:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 13 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 58,82 %) ger en totalkostnad på 16 555 kr för lånet (1 380 per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 108 kr, aviavgift: 45 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Direktutbetalning till Handelsbanken och Nordea.
  • Betalningsanmärkningar accepteras.
  • Snabb ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Högkostnadskredit.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Meddelandelån säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Meddelandelån är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Meddelandelån är ett seriöst företag som ägs och drivs av C Finance AB. Meddelandelån står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Meddelandelån?

  Meddelandelån använder Creditsafe.

  Accepterar Meddelandelån betalningsanmärkningar?

  Ja, Meddelandelån accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Meddelandelån ut?

  Meddelandelån betalar ut direkt till Nordea & Handelsbanken under öppettider.

  Vad krävs för att få lån hos Meddelandelån?

  För att få lån hos Meddelandelån krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Hur loggar man in på Meddelandelån?

  Du loggar in på Meddelandelåns hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Meddelandelån erbjuder smslån, som är lån som kännetecknas av snabba utbetalningar, små lånebelopp och snabba återbetalningar.

  Smslån är i regel även högkostnadskrediter, vilket innebär att lånets effektiva ränta är på 30 % eller högre.

  För att ansöka om ett smslån hos Meddelandelån besöker du hemsidan och fyller i en låneansökan. Besked på ansökan ges ofta direkt eller inom några minuter.

  Vem passar Meddelandelån för?

  Meddelandelån passar dig som behöver ett mindre lån med snabb utbetalning. Du kanske fått oväntade utgifter, behöver en ny dator eller behöver extra pengar under semestern. Snabblån betalas alltid tillbaka snabbt vilket är varför det är viktigt att man vet att man kan återbetala lånet i tid, till exempel i samband med löning och att man är medveten om hur mycket lånet kommer att kosta innan man ansöker.

  För att bli kund hos Meddelandelån så ska du vara minst 18 år gammal. Du ska även ha ett svenskt bankkonto, BankID och vara folkbokförd i Sverige. Om du har aktiva skulder hos Kronofogden så kommer du att få avslag på din ansökan.

  Läs mer: Hur löser man skulder hos Kronofogden?

  Hur fungerar Meddelandelån?

  Meddelandelån fungerar som de flesta långivare gör: du ansöker om lånet på långivarens hemsida och väljer lånebelopp. Du väljer även löptid och klickar på ”Ansök”. Du slussas vidare till ett formulär som du fyller i med person- och bankuppgifter varefter du skickar in din ansökan och verifierar din identitet med BankID.

  Långivaren får in din ansökan direkt och det tas automatiskt en kreditupplysning på dig. Meddelandelån gör den genom Creditsafe. Efter att kreditupplysningen behandlats så lämnar långivaren ett besked och lånet betalas därefter ut till ditt bankkonto.

  Låneprocessen är automatiskt och tar vanligtvis inte mer än några minuter från inskickad ansökan till att lånet betalas ut. Återbetalning sker i slutet av varje månad tills skulden är slutbetald.

  Om företaget

  Meddelandelån drivs av C Finance AB, som även äger kredittjänsten Flexlimit.

  Om du har frågor om lånet så kan du kontakta Meddelandelåns kundsupport via e-post, chatt eller telefon. Kundtjänstens telefontider är vardagar kl. 09.00-12.00. Långivaren har även en FAQ-sida som innehåller svar på vanliga frågor om lånen. Du kan också besöka långivarens Facebook-sida för att ta del av nyheter och erbjudanden.

  Vad Meddelandelån erbjuder

  Hos Meddelandelån får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 108 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Meddelandelån görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 4 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 50,72 % och 127,12 %. Vid ett lån på 13 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 58,82 %) ger en totalkostnad på 16 555 kr för lånet (1 380 per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  C Finance AB
  Styrmansgatan 8
  114 54 Stockholm

  E-post: kundtjanst@meddelandelan.se
  Telefonnummer: 020 40 00 03

  Öppettider:

  Måndag:08:30-17:00
  Tisdag:08:30-17:00
  Onsdag:08:30-17:00
  Torsdag:08:30-17:00
  Fredag:08:30-17:00
  Lördag:09:00-16:00
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.