Varför Marginalen Bank

Marginalen Bank Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Marginalen Bank kan du få ett privatlån mellan 25 000 kr och 500 000 kr. Räntan är fördelaktig och du kan lägga till ett låneskydd. Utbetalningen sker mellan 2-5 bankdagar. Marginalen erbjuder även omfattande skuldfinansieringslån, såväl samlingslån som skuldfinansiering av Kronofogdeskulder.

 • Marginalen Bank logo

  Marginalen Bank

  Lån mellan25 000 -
  500 000 kr
  Effektiv ränta5,63 -
  22,07%
  Löptid2 år -
  15 år
  Ålderskrav20 år
  Accepterar medsökande
  Se lån

  Detaljerad information om Marginalen Bank

  EgenskapInformation
  KreditupplysningUC
  Uppläggningsavgift0 kr
  Administrationsavgift10 - 29 kr/mån
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 5% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Aviseringsavgift: För autogiro uppgår aviseringsavgiften till 10 kr per månad, medan det för pappersfaktura kostar 29 kr per månad.
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällMarginalen Bank erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarJa, Marginalen Bank accepterar betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Marginalen Bank erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånJa, Marginalen Bank erbjuder samlingslån.
  MedsökandeJa, Marginalen Bank tillåter medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Marginalen Bank behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 20 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 200 000 kr/år
  Låna med mobilenJa, hos Marginalen Bank kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 6,29% (effektiv ränta på 6,80%), resulterar i en total kostnad av 118 235 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1962 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 10 - 29 kr/mån.

Fördelar

 • Fördelaktig ränta.
 • Goda lånevillkor.
 • Låneskydd erbjuds.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Skuldfinansiering.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar accepteras inte.

Jämför med andra lån

 • Marginalen Bank logo
  Marginalen Bank
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp25 000 - 500 000
  Ränta5,63% - 22,07%
  Löptid2 år - 15 år
  Räkneexempel: Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 6,29% (effektiv ränta på 6,80%), resulterar i en total kostnad av 118 235 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1962 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 10 - 29 kr/mån.
 • Svea Bank logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp10 000 - 400 000
  Ränta6,09% - 29,99%
  Löptid2 år - 15 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 7 år och en nominell ränta på 7,90% (effektiv ränta på 8,94%), resulterar i en total kostnad av 260 988 kr, fördelat på 84 månadsbetalningar om 3107 kr vardera. Uppläggningsavgift: 395 kr. Aviseringsavgift: 25 - 45 kr.
 • Avida Finans logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp10 000 - 500 000
  Ränta6,17% - 31,45%
  Löptid1 år - 15 år
  Räkneexempel: Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 9,9% (effektiv ränta på 10,67%), resulterar i en total kostnad av 127 800 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 2130 kr vardera. Uppläggningsavgift: 179 kr. Aviseringsavgift: 10 kr/mån.

Vanliga frågor och svar

Är Marginalen Bank säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Marginalen Bank är säkert och inte bluff/bedrägeri. Marginalen Bank är ett seriöst företag som ägs och drivs av Marginalen Bank Bankaktiebolag. Marginalen Bank står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Marginalen Bank?

Marginalen Bank använder kreditupplysningsbolaget UC (Upplysningscentralen) för sina kreditupplysningar.

Accepterar Marginalen Bank betalningsanmärkningar?

Ja, Marginalen Bank accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Marginalen Bank även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Marginalen Bank ut?

Marginalen Bank betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Hur loggar man in på Marginalen Bank?

Man loggar in på Marginalen Bank genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Marginalen Bank

Marginalen Bank kan hjälpa dig som söker ett privatlån eller som söker en form av skuldfinansiering. Privatlånet är ett lån utan säkerhet och med låg ränta. Löptiden är upp till 12 år och vid beviljad ansökan så betalas pengarna ut till ditt bankkonto. Återbetalningen sker månadsvis.

Marginalen erbjuder även olika typer utav samlingslån. Med samlingslån innebär det att man löser tidigare lån med ett nytt lån som har lägre ränta och lägre låneavgifter än de lån som man tidigare hade. Marginalen erbjuder även skuldfinansiering för skulder hos Kronofogden.

Läs mer: Nystartslån

Vem passar Marginalen Bank för?

Lånen från Marginalen Bank lämpar sig för många olika konsumenter. De passar bland annat dig som söker ett privatlån på upp till 350 000 kr utan säkerhet. Med ett sådant privatlån så kan du exempelvis köpa en bil, renovera din bostad eller förverkliga något annat mål. Även ett mindre lån kan komma väl till hands vid oförutsedda eller mindre utgifter.

Marginalen Bank passar även dig som vill samla dina lån. Om du är intresserad av att ha ett enda lån att hålla reda på samt minska på dina lånekostnader så kan Marginalen Bank vara ett alternativ. Marginalen erbjuder även skuldfinansiering för skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Långivaren vänder sig till konsumenter som har en taxerad inkomst på minst 200 000 kr. Du måste vara minst 20 år gammal, ha ett svenskt bankkonto och vara folkbokförd i Sverige. Du behöver även ha ett svenskt mobilnummer och BankID.

Hur fungerar Marginalen Bank?

Marginalen Bank fungerar som andra svenska långivare. För att ansöka om ett lån så går du in på långivarens hemsida och gör en ansökan. Du väljer lånebelopp, amorteringstid och anger informationen som efterfrågas. Du skickar sedan in din ansökan elektroniskt och signerar den med ditt BankID.

Privatlånet har inget krav på säkerhet och du kan använda pengarna till vad som helst. Din kreditvärdighet avgör hur mycket du får låna. När din ansökan beviljas så betalas pengarna ut till bankkontot som du angav i din ansökan. Amorteringen sker månadsvis.

Så betygsätter vi Marginalen Bank

KategoriBetyg
Kostnad 5/5 Marginalen Banks ränta är relativt låg (5,63% - 22,07%) jämfört med andra alternativ.
Beviljandegrad 2/5 Marginalen Bank ställer någorlunda höga krav på låntagare vilket leder till lite striktare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Marginalen Banks hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 5/5 Marginalen Bank erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag, tillgänglighet under helger och chatt-funktion.
Trustpilot-betyg 3.2/5 Marginalen Bank har ett måttligt betyg (3.2) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Marginalen Bank ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Marginalen Bank grundades år 2011 och drivs av Marginalen AB. Långivaren har över 300 anställda i Sverige och har som mål att hjälpa kunder med såväl lån som skuldfinansiering.

Marginalen Banks kundtjänst kan kontaktas via chatt, e-post och telefon. Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 08.00-20.00 och helger kl. 09.00-17.00.

Vad Marginalen Bank erbjuder

Hos Marginalen Bank får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 10 - 29 kr/mån. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Marginalen Bank görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 500 000 kr och det minsta beloppet är: 25 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 5,63 % upp till 22,07 %. Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 6,29% (effektiv ränta på 6,80%), resulterar i en total kostnad av 118 235 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 1962 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 10 - 29 kr/mån.

Kontaktuppgifter till Marginalen Bank

Besöksadress:
Marginalen Bank Bankaktiebolag
Adolf Fredriks kyrkogata 8
111 37 Stockholm

E-post: kundservice@marginalen.se
Telefonnummer: 0771 717 710

Öppettider:

Måndag:08:00 - 20:00
Tisdag:08:00 - 20:00
Onsdag:08:00 - 20:00
Torsdag:08:00 - 20:00
Fredag:08:00 - 20:00
Lördag:09:00 - 17:00
Söndag:09:00 - 17:00