Finansiera lokalen

Låna Pengar Till Lokal: Din Guide Till Rätt Företagslån

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa lånet för att köpa lokal 2023 enligt Payup

Froda är det bästa lånet för att köpa lokal för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Payups Topplista: Bästa lånen till att köpa lokal 2023

 • FrodaBäst Överlag 2023
 • ZmartaNyast
 • KreaBäst för Med EU-garanti
 • CapcitoBäst för Låg Kreditvärdighet
 • FakturinoBäst för att Jämföra Flera Erbjudanden
 • FedeltaBäst för Snabb Utbetalning

Jämför lånen till att köpa lokal

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder lånen till att köpa lokal 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för lånen till att köpa lokal:

Lägsta lånebelopp10 000 kr
Högsta lånebelopp60 000 000 kr
Lägsta ränta0%
Högsta ränta12%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 995 kr
Löptid mellan30 dagar - 15 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett lånen till att köpa lokal genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Har en god omsättning.
 • Har en fungerande affärsplan.
 • Varit verksamt i minst 6 månader.
 • Ägare som är bosatta i Sverige.
 • I vissa fall borgenskrav eller krav på bokslut.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Ålderskrav18 år
  Använder Bisnode

  Detaljerad information om Froda

  EgenskapInformation
  BolagsformerFroda erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFroda ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Froda accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Froda erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Froda erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Froda erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Froda behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Froda kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare

  Detaljerad information om Fakturino

  EgenskapInformation
  BolagsformerFakturino erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFakturino ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Fakturino accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Fakturino erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Fakturino erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Fakturino erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersFakturino samarbetar med 30 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Fakturino behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Fakturino kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är en summa pengar som ett företag lånar från en finansiell institution, såsom en bank eller en långivare, med förståelse att det kommer att betalas tillbaka med ränta över en bestämd period. Dessa lån kan användas för olika ändamål, inklusive att starta ett företag, finansiera tillväxt eller köpa fastigheter, till exempel en lokal.

Varför skulle ett företag behöva ett lån?

Företag kan behöva lån av många olika skäl. Till exempel, för att finansiera expansion, köpa maskiner eller utrustning, för att täcka operativa kostnader under lågsäsong eller för att köpa eller renovera företagslokaler. I många fall kan ett lån ge företaget den finansiella kapacitet det behöver för att utnyttja möjligheter som kan kräva större kapitalinvesteringar.

De olika typerna av företagslån

Det finns flera olika typer av företagslån tillgängliga, beroende på företagets behov och kreditvärdighet. Några av dessa inkluderar:

 • Traditionella bank- och företagslån: Dessa är ofta långsiktiga lån med låga räntor, men kräver god kreditvärdighet och kan vara svåra att kvalificera för.
 • Företagskrediter: Dessa fungerar som vanliga kreditkort, men är avsedda för affärsutgifter.
 • Fakturafinansiering: Detta innebär att sälja dina obetalda fakturor till en tredje part för en avgift.
 • Handelskredit: Detta är en typ av kortfristigt lån som låter företag köpa varor eller tjänster nu och betala för dem senare.
 • Fastighetslån: Dessa är specifika lån som används för att köpa kommersiella fastigheter, såsom kontorslokaler, lagerlokaler eller butikslokaler.

Varje typ av lån har sina egna fördelar, nackdelar och krav, så det är viktigt att välja det lån som bäst passar ditt företags unika behov.

På Payup kan du hitta alla alternativ som du kan använda dig av för att köpa en lokal. Dessa alternativ presenteras ovan.

Lån för att köpa lokal – Så fungerar det

Att äga lokalerna där företaget bedriver sin verksamhet kan ha flera fördelar. Dessa kan inkludera kostnadskontroll, eftersom du inte är underkastad en hyresvärd som kan höja hyran, och möjligheten att bygga eget kapital i fastigheten över tid. Dessutom kan ägande av fastigheter ge ytterligare säkerhet för företaget och skapa nya möjligheter för företagets tillväxt och utveckling.

Vilka typer av företagslån kan användas för att köpa lokal?

Fastighetslån är en av de mest använda typen av lån för att köpa en lokal för ett företag. Dessa lån är speciellt utformade för att köpa kommersiella fastigheter, och har ofta längre återbetalningstider och större lånebelopp än andra typer av företagslån.

Utöver detta kan vissa företag också överväga alternativa finansieringsalternativ, som crowdfunding eller privata investerare, beroende på företagets behov och omständigheter.

Att ansöka om företagslån för lokal via Payup

Att ansöka om ett företagslån för att köpa en lokal kan vara en komplex process. Den innefattar att förbereda en detaljerad affärsplan som inkluderar hur fastigheten kommer att användas och hur lånet kommer att betalas tillbaka. Långivare kommer också att titta på företagets kreditvärdighet, finansiella hälsa och betalningshistorik.

Med Payup blir processen något enklare och mer fördelaktig för låntagaren, eftersom alla steg i processen har noggrant valts ut för att säkerställa god användarvänlighet och hög transparens. Med Payup ser processen ut så här:

 1. Jämför lånealternativ: Börja med att skrolla upp till listan över lånealternativ för att köpa lokal ovan. Ange beloppet du önskar att låna och jämför alla alternativ som presenteras i listan. Detta inkluderar att jämföra de tillgängliga räntorna, kraven, betygen och låneegenskaperna, för att säkerställa att alternativet passar dina och ditt företags behov.
 2. Online-ansökan: När du hittat ett lån som du känner passar dig och ditt företag, går du vidare och fyller i en ansökan. Detta gör du på långivarens hemsida, och signering gör du med hjälp av BankID.
 3. Invänta svar: När du fyllt i en ansökan, signerat den med BankID och skickat in den, kommer långivaren att behandla den och ge dig ett besked. Normala behandlingstider är mellan 1-3 arbetsdagar. När du får ett besked kommer du att bli informerad om långivaren behöver ytterligare dokumentation som de använder för att verifiera företagets kreditvärdighet, vilket kan inkludera registreringsbevis, årsredovisning och andra underlag, eller om du blivit godkänd lånet direkt. Om du blivit godkänd lånet, kommer det att betalas ut och du kommer att ha pengarna på ditt företags bankkonto inom 2 arbetsdagar.

Vanliga utmaningar och hur man hanterar dem

En av de största utmaningarna med att få ett företagslån för att köpa en lokal är att uppfylla långivarens kreditkrav. Att förbättra företagets kreditvärdighet kan öka chanserna för godkännande. Att gå i personlig borgen kan också öka chanserna för godkännande, dock innebär det andra risker som man behöver ta hänsyn till, såsom att man påtar sig en personlig skyldighet att betala tillbaka lånet om företaget inte skulle klara av det.

En annan utmaning kan vara att hitta en långivare som erbjuder förmånliga villkor och räntor. Här kan en låneförmedlare vara till stor hjälp.

Låneförmedlare – Din guide till rätt lån

En låneförmedlare är en enhet som fungerar som en mellanhand mellan låntagare och långivare. De har tillgång till ett nätverk av olika långivare och kan hjälpa till att hitta det mest lämpliga lånet för låntagarens specifika behov.

Att använda en låneförmedlare för att hitta företagslån kan spara tid och pengar. De kan hjälpa till att jämföra olika lånealternativ, förstå villkor och hitta de mest fördelaktiga räntorna. Dessutom kan de ofta förhandla om bättre villkor på grund av deras relationer med olika långivare.

Vilken hjälp kan en låneförmedlare erbjuda när man vill låna pengar för att köpa lokal?

En låneförmedlare kan hjälpa till med att identifiera vilka typer av lån som bäst passar dina behov, hitta långivare som är villiga att låna ut pengar för att köpa fastigheter, och assistera i ansökningsprocessen. De kan också ge råd om hur man förbättrar företagets kreditvärdighet och öka chanserna för att få lån.

Hur man väljer rätt låneförmedlare

När du väljer en låneförmedlare är det viktigt att titta på deras erfarenhet, omdömen från tidigare kunder och om de har specialiserat sig på företagslån. Du bör också överväga deras avgifter och om de kan erbjuda personlig service.

Låneförmedlare hos Payup

På Payup hittar du flera låneförmedlare som du kan använda dig av för att välja företagslån. Du hittar låneförmedlarna så här:

 1. Skrolla upp till listan över företagslån ovan.
 2. Kryssa i Låneförmedlare med filterlådorna ovanför listan.
 3. Listan kommer att visa flera alternativ för låneförmedlare som du kan använda dig av. Jämför dem och välj det alternativ som du känner passar dig och ditt företags behov bäst.

5 populära företagslån till att köpa lokal hos Payup

LångivareBeloppEffektiv räntaLöptidÅlderskrav
Froda10 000 kr -
15 000 000 kr
Fast månadsavgift30 dgr -
3 år
18 år
Fakturino20 000 kr -
60 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
Krea10 000 kr -
30 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
Fedelta25 000 kr -
1 000 000 kr
Fast månadsavgift180 dgr -
3 år
18 år
Creddo10 000 kr -
10 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år

Vanliga frågor och svar

Vad är fördelarna med att köpa en lokal för mitt företag snarare än att hyra?

Att äga en lokal kan erbjuda en rad fördelar, som att bygga eget kapital i fastigheten, ha mer kontroll över kostnaderna, och skapa en stabilare miljö för företagets verksamhet.

Vad är nackdelarna med att ta ett företagslån för att köpa en lokal?

Att ta ett lån innebär alltid en finansiell risk. Du måste vara säker på att du kan betala tillbaka lånet, inklusive räntan, och du kommer att behöva tillhandahålla säkerhet för lånet, vilket kan innebära att du riskerar att förlora lokalerna om du inte kan göra dina betalningar.

Kan jag använda en låneförmedlare även om mitt företag har dålig kreditvärdighet?

Ja, många låneförmedlare specialiserar sig på att arbeta med företag med mindre än perfekt kreditvärdighet. De kan hjälpa till att hitta långivare som är villiga att låna till företag i din situation. Du hittar alla alternativ för sådana låneförmedlare i listan över lånealternativ ovan. Bocka för Låneförmedlare med filterlådorna så kommer listan att filtreras och presentera dig med lämpliga alternativ.

Vilka är de dolda kostnaderna jag bör vara medveten om när jag tar ett företagslån för att köpa en lokal?

Förutom lånet och räntebetalningarna kan det finnas andra kostnader kopplade till att äga en lokal. Dessa kan inkludera fastighetsskatt, försäkringar, underhåll och reparationer, och eventuella ombyggnadsarbeten som kan behövas för att anpassa lokalerna till ditt företag. Det är viktigt att inkludera dessa i din budgetplanering.