Varför Loanstep

Loanstep Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Loanstep erbjuder lån på belopp upp till 25 000 kr. Lånet är kostnadsfritt de första 14 dagarna och kreditupplysningen tas hos Bisnode. Loanstep godtar en betalningsanmärkning, om den är äldre än 6 månader.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Ett P2P-lån som kan sträcka sig upp till 25 000 kr, med en kreditupplysning som tas hos Bisnode och första 14 dagarna kostnadsfria. Förmånerna hos Loanstep är flera.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Loanstep

  Loanstep

  Lån mellan10 000 -
  25 000 kr
  Effektiv ränta30,49 -
  1177%
  Löptid1 dgr -
  2 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla banker innan 12:00.
  Utan UC
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 14 dagar för nya & återkommande kunder.
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Loanstep:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 60 kr/avi.

Fördelar

 • P2P-lån.
 • Första 14 dagarna kostnadsfritt.
 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • En betalningsanmärkning OK.
 • Två låneformer: korttidslån och långtidslån.

Nackdelar

 • Högkostnadskredit om lånet inte betalas tillbaka inom de första 14 dagarna.
 • Kan inte förlänga lån.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Loanstep bluff/bedrägeri?

Nej. Loanstep är ett seriöst företag med kontor och säte i Stockholm, Sverige. Loanstep är ett registrerat konsumentkreditinstitut och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Loanstep?

Loanstep använder Bisnode.

Accepterar Loanstep betalningsanmärkningar?

Ja, Loanstep accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Loanstep även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Loanstep ut?

Loanstep betalar ut samma dag till alla banker innan 12:00.

Vad krävs för att få lån hos Loanstep?

För att få lån hos Loanstep krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 150 000 kr/år

Hur loggar man in på Loanstep?

Du loggar in på Loansteps hemsida. Logga in

Komplett recension

Loanstep är en plattform för så kallade P2P-lån. P2P-lån är lån som ges från privatpersoner eller investerare, till låntagare. Det är alltså inte Loanstep som erbjuder lånen utan de förmedlar lån mellan långivare och låntagare.

Loansteps låneprocess är enkel. Du ansöker online och får besked samma dag. Blir du beviljad innan klockan 12:00 så betalas pengarna ut till ditt bankkonto samma dag. Lånebeloppen sträcker sig från 10 000 kr och upp till 25 000 kr. Löptiden är mellan 1 dag och upp till 24 månader, beroende på hur snabbt du vill betala tillbaka lånet.

Kostnadsfri period

De första 14 dagarna med Loanstep är kostnadsfria. Betalas lånet tillbaka inom de första 14 dagarna så tillkommer inga kostnader eller avgifter i samband med lånet. Erbjudandet gäller alla låntagare, nya som återkommande.

När det gäller betalningsanmärkningar så godkänner Loanstep en betalningsanmärkning om den är relativt gammal. Däremot så får du inte ha en aktiv skuld hos Kronofogden. Lån trots skuld hos Kronofogden.

Räntan hos Loanstep sätts individuellt och beror på hur din ekonomi ser ut. Den årliga bundna räntan är 38,4 %.

Om företaget

Loanstep tillhör SBF Finans och utmärker sig eftersom de erbjuder P2P-metoden för sina lån. P2P-lån, även kallad ”crowdlending” är både en form av investering och en form av lån. De knyter samman privatpersoner och investerare som vill investera i lån och låntagare som söker lån. Resultatet blir en konkurrenskraftig låneprodukt som i många fall har många förmåner jämfört med andra typer utav lån. Lånen är blancolån, dvs lån utan säkerhet och man kan själv bestämma vad man vill använda pengarna till.

Om du betalar tillbaka lånet inom 2 veckor betalar du 0 kr i ränta. Det är bra om du får en oförutsedd utgift och kanske väntar på lönen som strax kommer in på kontot.

Loanstep har även skapat en låneskola online för att du som lånar ska få mer under fötterna innan du ansöker. Där beskrivs frågeställningar som rör ränta, betalningsanmärkningar och återbetalning med mera.

Vad Loanstep erbjuder

Hos Loanstep får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 60 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Loanstep görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 25 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 30,49 % upp till 1177 %. Ett lån taget 2022-07-29 med kreditbelopp på 15 750 kr till 21,85% bunden årlig kreditränta med en återbetalningstid på 24 månader som återbetalas genom 24 avbetalningar om ca 816 kr, ger en effektiv ränta på totalt 30,49%. Totalt att betala är 20 332 kr, av vilket 750 kr utgörs av kreditförmedlingsavgift för den kreditförmedlingstjänst SaveLend tillhandahåller. Kreditförmedling sker i samarbete med SaveLend’s peer-to-peer lending. Återbetalningstid 1-24 månader. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 60 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
SBL Finans AB
Kammakargatan 7
111 40 Stockholm

E-post: info@loanstep.se
Telefonnummer: 026 222 28 38

Öppettider:

Måndag:09:00-16:00
Tisdag:09:00-16:00
Onsdag:09:00-16:00
Torsdag:09:00-16:00
Fredag:09:00-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt