Varför Likvidum

Likvidum Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Likvidum är en låneförmedlare som hjälper dig jämföra lån. Genom Likvidum kan du ansöka om lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. En kreditupplysning tas och denna tas hos UC.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Genom Likvidum blir det enklare att jämföra lån. Likvidum är nämligen en låneförmedlare som samarbetar med flera olika långivare och banker. Med en ansökan får du offerter från flera olika potentiella långivare. Erbjudandena är inte bindande och du kan välja att gå vidare med någon utav dem, eller inte.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Likvidum

  Likvidum

  Lån mellan10 000 -
  500 000 kr
  Effektiv ränta2,99 -
  29,27%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Likvidum:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 9 år och en nominell ränta på 5,3% (effektiv ränta på 5,43%), resulterar i en total kostnad av 251 911 kr, fördelat på 108 månadsbetalningar om 2333 kr vardera. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
 • Låga räntor hos många av samarbetspartnersen.
 • Snabb ansökingsprocess.
 • Svar inom 24 timmar.
 • Betalningsanmärkning är OK.

Nackdelar

 • Likvidum samarbetar med färre långivare än vissa andra låneförmedlare.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Likvidum säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Likvidum är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Likvidum är ett seriöst företag som ägs och drivs av Likvidum AB. Likvidum står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Likvidum?

Likvidum använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Likvidum betalningsanmärkningar?

Ja, Likvidum accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Likvidum även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Likvidum ut?

Likvidum betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Likvidum?

För att få lån hos Likvidum krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 10 000 kr/mån

Hur loggar man in på Likvidum?

Du loggar in på Likvidums hemsida. Logga in

Komplett recension

Likvidum är en låneförmedlare, med andra ord så erbjuder de inga direkta lån. I stället så hjälper Likvidum dig att hitta olika låneprodukter och välja den som passar dina behov bäst. Likvidum samarbetar med ett flertal banker och långivare. När du ansöker om lån hos Likvidum så skickas din ansökan vidare till långivarna som sedan skickar erbjudanden till dig.

Eftersom Likvidum är en låneförmedlare så tas endast en kreditupplysning varefter du får låneofferter från flera olika långivare. Den största fördelen med att använda en låneförmedlare är att du med bara en ansökan, och en kreditupplysning, kan få offerter och erbjudanden från flera olika långivare. På så vis kan du jämföra olika erbjudanden och välja den offert som passar dina behov bäst. Jämför villkor såsom ränta, återbetalningstid och förmåner.

Läs mer: Varför är många kreditupplysningar dåligt?

Vem passar Likvidum för?

Eftersom Likvidum är en jämförelsetjänst så passar den egentligen för nästan vemsomhelst. Tjänsten gör det enklare att jämföra ränta, löptid och olika lånevillkor. Den passar dig som inte vill behöva lägga ner tid på att undersöka olika alternativ.

Du som vill samla befintliga lån och krediter kan också gynnas av Likvidum. Smålån och krediter kommer oftast med hög effektiv ränta. När du ansöker om ett samlingslån med låg ränta så kan du spara tusentals kronor varje månad.

Likvidum är en tjänst för dig som har fyllt 18 år och är folkbokförd i Sverige. Du ska ha en årsinkomst på minst 120 000 kr, ett svenskt bankkonto och BankID.

Hur fungerar Likvidum?

Som nämnt så är Likvidum ingen långivare, utan en låneförmedlare. Det går till på så vis att du ansöker om lån via Likvidums hemsida. Du väljer önskat lånebelopp och amorteringstid. Sedan fyller du i ansökningsformuläret och skickar in det.

När Likvidum mottagit din ansökan skickas den vidare till deras samarbetspartners. De återkopplar därefter med låneerbjudanden som du kan jämföra och välja mellan. Offerterna är inte bindande och du kan välja att gå vidare med någon utav dem eller inte. När du bestämt dig för ett lån så ska det signeras varefter du inväntar utbetalning av lånet.

Om företaget

Likvidum ägs av Likvidum AB som är en del av Calculate Group Sverige AB. Låneförmedlaren arbetar för att hjälpa kunder hitta lån med bra ränta och goda lånevillkor. Man vill även hjälpa kunder med att lägga om sina lån eller samla befintliga lån.

Likvidums kundtjänst kan nås via mejl och telefon. Kundtjänsten har öppet måndag till torsdag mellan kl. 09.00-18.00 samt fredag kl. 09.00-17.00.

Vad Likvidum erbjuder

Hos Likvidum får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 495 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Likvidum görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 500 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,99 % upp till 29,27 %. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 9 år och en nominell ränta på 5,3% (effektiv ränta på 5,43%), resulterar i en total kostnad av 251 911 kr, fördelat på 108 månadsbetalningar om 2333 kr vardera. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Likvidum AB
Arenavägen 27
121 77 Johanneshov

E-post: info@likvidum.se
Telefonnummer: 08-121 314 71

Öppettider:

Måndag:09:00-18:00
Tisdag:09:00-18:00
Onsdag:09:00-18:00
Torsdag:09:00-18:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt