Varför Lendsafe

Lendsafe Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Lendsafe är en låneförmedlare som hjälper dig jämföra lån, smslån, snabblån och privatlån från upp till 40 olika långivare, med bara en enda ansökan. Du ansöker, får svar från flera olika långivare och kan sedan välja erbjudandet som är billigast och som du tycker passar dig bäst. Att ansöka via Lendsafe är kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du kan ansöka, se vilka offerter du får och sedan välja att inte gå vidare med någon av offerterna du fått.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Lendsafe gör det enklare att jämföra privatlån från 5000 kr upp till 600 000 kr. När du ansöker så får du svar från upp till 40 olika långivare. Du kan jämföra svaren, låneofferterna och erbjudandena du fått, och välja lånet som är billigast och som passar dig bäst. Det går snabbt att ansöka och du får vanligtvis svar inom 24 timmar.

 • Lendsafe
  Lendsafe
  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,01% -
  22,59%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lendsafe:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 12 500 kr/mån
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 150 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,4 % (effektiv ränta 6,59 %) ger en totalkostnad på 215 282 kr för lånet (1 495 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare: Ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Över 40 olika långivare.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Skälig ränta.
  • Betalningsanmärkning är OK.
  • Låga krav.
  • I samarbete med Sambla.
  Nackdelar
  • Ibland kan erbjudanden komma in efter 24 timmar.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Lendsafe säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Lendsafe är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lendsafe är ett seriöst företag som ägs och drivs av Tjeklån ApS. Lendsafe står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Lendsafe?

  Lendsafe använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Lendsafe betalningsanmärkningar?

  Ja, Lendsafe accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Lendsafe ut?

  Lendsafe betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Lendsafe?

  För att få lån hos Lendsafe krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 12 500 kr/mån

  Hur loggar man in på Lendsafe?

  Du loggar in på Lendsafes hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Lendsafe är en låneförmedlare som hjälper konsumenter hitta privatlån, smslån, snabblån och blancolån från 5000 kr upp till 600 000 kr. Med Lendsafe kan du ansöka även om du har betalningsanmärkningar, med en medlåntagare och om samlingslån, om du vill samla ihop dina lån.

  För att ansöka om lån via Lendsafe, gör så här:

  1. Klicka på Se lån.
  2. Fyll i en ansökan.
  3. Signera med BankID och skicka in.

  Har du inte BankID kan du tyvärr inte ansöka hos Lendsafe. För att kunna ansöka behöver du ha ett BankID för att kunna legitimera dig. Dock finns det andra långivare som inte kräver BankID. Du ser lånen på sidan Lån utan BankID.

  Vem Lendsafe passar för

  Lendsafe passar den som vill jämföra och hitta det bästa möjliga lånet till den lägsta möjliga räntan. Eftersom Lendsafe samarbetar med över 30 olika långivare, kan du fylla i en ansökan, få svar från många olika långivare, jämföra låneerbjudandena du får och välja lånet som är billigast och som passar dig bäst.

  Lendsafe kan även passa den som inte vill lägga ner mycket tid och arbete på att jämföra olika långivare själv. Lendsafe gör nämligen jämförelseprocessen enklare, genom att sammanställa olika låneerbjudanden i en tydlig lista som du sedan kan gå igenom i lugn och ro, och välja lånet som är billigast och som passar dig bäst.

  Hur Lendsafe fungerar

  Lendsafe är kostnadsfri och enkel att använda.

  För att använda Lendsafe så besöker du låneförmedlarens hemsida, väljer lånebelopp, löptid, fyller i ansökningsformuläret, signerar med BankID och skickar in din ansökan.

  Din ansökan behandlas av Lendsafe, som sedan skickar den vidare till sina samarbetspartners. Några minuter senare får du erbjudanden från olika långivare och låneinstitut. Du jämför erbjudandena du fått och väljer lånet som är billigast och som passar dig bäst. Du får vanligtvis alla svar från alla långivare inom 48 timmar.

  Att ansöka via Lendsafe är inte bindande och du kan välja att inte gå vidare med något av erbjudandena som du får. Med andra ord kan du ansöka, se vilka lån du kunnat få och sedan välja att inte gå vidare med något av erbjudandena du fått.

  Om företaget

  Lendsafe samarbetar med låneförmedlaren Sambla för att erbjuda sina tjänster. Företaget ägs och drivs av Tjeklån ApS, som är ett danskt företag med huvudkontor i Aarhus, Danmark. Tjänsten Lendsafe lanserades år 2023.

  Har du frågor eller funderingar om Lendsafe kan du kontakta företagets kundsupport både via e-post och telefon. Företaget har öppettider 08.00-16.00 måndag till fredag och stängt på helger. Företaget har även en utförlig FAQ på sin hemsida med svar på många vanliga frågor.

  Vad Lendsafe erbjuder

  Hos Lendsafe får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lendsafe görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 3,01 % och 22,59 %. Vid ett lån på 150 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 6,4 % (effektiv ränta 6,59 %) ger en totalkostnad på 215 282 kr för lånet (1 495 kr per månad. 144 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Tjeklån ApS
  Vestergade 48H
  8000 Aarhus C, Danmark

  E-post: info@lendsafe.se
  Telefonnummer: 0770 22 01 80

  Öppettider:

  Måndag:08:00-16:00
  Tisdag:08:00-16:00
  Onsdag:08:00-16:00
  Torsdag:08:00-16:00
  Fredag:08:00-16:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.