Varför Lendo

Lendo Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

På Lendo kan du ansöka om lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du ansöker på 2 minuter och kan få svar från flera olika långivare. Endast en kreditupplysning tas och betalningsanmärkningar kan accepteras.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare och hjälper dig med att jämföra och hitta lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du får låneerbjudanden från flera långivare och väljer själv vilket av lånen som du vill ha. Goda möjligheter till att få en bra ränta och lånevillkor.

 • Lendo
  Lendo
  Lån mellan10 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  29,95%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lendo:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,42 % (effektiv ränta 5,56 %) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad, 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • En enda kreditupplysning tas i samband med ansökan—få erbjudanden från flera olika långivare.
  • Låg ränta.
  • Snabb ansökningsprocess.
  • Betalningsanmärkningar är OK.
  • Tillgänglig kundtjänst som även har öppet under helger.
  Nackdelar
  • Förhållandevis få av Lendos samarbetspartners godtar betalningsanmärkningar.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Lendo säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Lendo är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lendo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lendo AB. Lendo står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Lendo?

  Lendo använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Lendo betalningsanmärkningar?

  Ja, Lendo accepterar betalningsanmärkningar.

  När betalar Lendo ut?

  Lendo betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Lendo?

  För att få lån hos Lendo krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

  Hur loggar man in på Lendo?

  Du loggar in på Lendos hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare. Låneförmedlare, till skillnad från långivare, lånar inte ut pengar själva utan förmedlar endast låneerbjudanden från långivare till låntagare.

  Det finns flera anledningar till att använda en låneförmedlare. Den största är att du har möjlighet att ansöka om lån hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning tagen på dig. Många kreditupplysningar kan påverka din kreditvärdighet vilket är varför att använda en låneförmedlare för att jämföra lån kan vara fördelaktigt.

  Du kan även få en låg ränta genom att använda en låneförmedlare. Eftersom du kan jämföra låneerbjudanden från flera olika långivare så kan du välja lånet som har lägst ränta.

  Låneförmedlare sparar även en massa tid på ansökningsprocessen. I stället för att själv ansöka hos flera olika långivare och fylla i många olika formulär så kan du genom en låneförmedlare ansöka hos många olika långivare med bara en enda låneansökan.

  Nackdelen med en låneförmedlare är att låneprocessen är längre än den som man ser hos vanliga långivare. Processen hos låneförmedlare är uppdelad i några steg:

  1. Du ansöker hos låneförmedlaren.
  2. De behandlar din ansökan och beviljar eller nekar den. Detta tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar.
  3. När din ansökan beviljats så förmedlas den vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. De utvärderar den och återkopplar med låneerbjudanden. Detta går vanligtvis väldigt fort efter beviljad ansökan.
  4. Nu får du erbjudanden som du kan utvärdera och jämföra. När du bestämt dig för ett erbjudande så accepterar du det och signerar med ditt BankID.
  5. Partnern som du bestämt dig för behandlar din ansökan och påbörjar utbetalningen utav lånet. Detta tar vanligtvis mellan 1-2 arbetsdagar.
  6. Utbetalningen har påbörjats och behandlas nu av banken som vanligtvis tar mellan 1-2 arbetsdagar för att föra över pengarna.

  Allt-som-allt så kan låneprocessen ta upp till en veckas tid. Dock så har du då jämfört många olika erbjudanden och hittat ett lån som passar din situation.

  Du kan välja att inte gå vidare med något utav erbjudandena som du fått hos Lendo. En ansökan genom låneförmedlaren är inte bindande.

  Vem passar Lendo för?

  Lendo passar dig som vill hitta rätt lånebelopp till en skälig ränta och goda lånevillkor. Tjänsten passar den som inte vill lägga ned tid på att läsa om många olika långivare och deras lånevillkor. Med Lendo görs detta åt en och man får en enkel överblick över samtliga låneerbjudanden som man erbjuds.

  Lendo passar både den som söker ett större lån och den som söker ett mindre lån.

  Lendo är en låneförmedlare vilket innebär att den passar den som har tid till att jämföra lån. För den som behöver ett lån med direkt utbetalning så kan det vara bättre att ansöka hos en långivare direkt.

  Innan du använder tjänsten så bör du säkerställa så att du uppfyller förmedlarens villkor. Lendos krav är att du ska vara myndig och folkbokförd i Sverige. Inkomstkravet varierar beroende på vilket belopp du ansöker om. Du ska ha en deklarerad inkomst från tjänst eller pension.

  Hur fungerar Lendo?

  För att låna via Lendo gör du en ansökan på låneförmedlarens hemsida. Du väljer lånebelopp, löptid och klickar därefter på Ansök. Du fyller i ansökningsformuläret och skickar därefter in din ansökan elektroniskt. Du signerar den med ditt BankID. Ansökningsprocessen går vanligtvis snabbt och tar i regel några minuter att genomföra.

  När Lendo mottagit din ansökan så skickas den vidare till låneförmedlarens samarbetspartners. De utvärderar den och återkopplar därefter med erbjudanden om lån. Du kan få svar från flera olika långivare.

  Endast en kreditupplysning görs i samband med din ansökan.

  Att ansöka genom Lendo är inte bindande så du väljer själv om du vill acceptera ett erbjudande eller inte. Om du bestämmer dig för något utav lånen så signerar du det och därefter så betalas pengarna ut till ditt bankkonto.

  Relaterat: Lån med utbetalning på helger

  Om företaget

  Lendo är en av Sveriges största låneförmedlare. Företaget har funnits sedan 2007 och hjälpt tusentals låntagare med att jämföra lån. Företagets kundtjänst har öppet varje dag och kan nås via kontaktformulär på sidan, mejl eller telefon. Kundtjänstens öppettider är måndag till torsdag kl. 08.00-20.00, fredagar kl. 09.00-17.00 och helger kl. 10.00-14.00.

  Vad Lendo erbjuder

  Hos Lendo får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: från 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lendo görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 2,95 % och 29,95 %. Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,42 % (effektiv ränta 5,56 %) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad, 144 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Lendo AB
  Järnvägsgatan 21
  111 64 Stockholm

  E-post: kundservice@lendo.se
  Telefonnummer: 0771 13 13 10

  Öppettider:

  Måndag:08:00-20:00
  Tisdag:08:00-20:00
  Onsdag:08:00-20:00
  Torsdag:08:00-20:00
  Fredag:09:00-17:00
  Lördag:10:00-14:00
  Söndag:10:00-14:00

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.