Varför Lendify

Lendify Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Lendify kan du låna mellan 20 000 kr och 500 000 kr. Löptiden sträcker sig mellan 1 år och 10 år. Ansökningsprocessen är snabb och kundtjänsten har öppet varje dag.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Lendify är en långivare som erbjuder blancolån. Du kan låna upp till 500 000 kr till en låg ränta. Lånet betalas tillbaka inom 1-10 år. Lendifys kundservice har öppet alla dagar i veckan, inklusive helger.

Vi samarbetar inte längre med Lendify och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: SevenDay Bank.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Lendify

  Lendify

  Lån mellan20 000 -
  500 000 kr
  Effektiv ränta2,99 -
  20,38%
  Löptid1 år -
  10 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Utb. Dygnet runt
  Trustly
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lendify:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 180 000 kr/år
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 120 000 kr, med en löptid på 8 år och en nominell ränta på 9% (effektiv ränta på 9,51%), resulterar i en total kostnad av 169 467 kr, fördelat på 96 månadsbetalningar om 1765 kr vardera. Startavgift: 495 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Avkastning varje månad.
 • Låg risk.
 • Möjlighet att sänka risken ytterligare.
 • Möjlighet att använda automatisk tjänst.
 • Kreditförlustfond.
 • Skydd vid obetalt lån.
 • Snabbt att komma igång med att använda plattformen.

Nackdelar

 • Ej ISK eller KF.
 • Statlig insättningsgaranti gäller inte (gäller alla P2P-lån).

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Lendify säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Lendify är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lendify är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lendify AB. Lendify står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Lendify?

Lendify använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Lendify betalningsanmärkningar?

Nej, Lendify accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Lendify om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Lendify ut?

Lendify betalar ut samma dag till alla storbanker.

Vad krävs för att få lån hos Lendify?

För att få lån hos Lendify krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 180 000 kr/år

Hur loggar man in på Lendify?

Du loggar in på Lendifys hemsida. Logga in

Komplett recension

Lendify är en så kallad P2P-plattform. P2P-plattformer är plattformer där investerare och låntagare kan mötas för att erbjuda och ansöka om lån respektive.

Som låntagare så ser man ingen skillnad mellan Lendify och andra långivare. Ansökningsprocessen fungerar som hos andra långivare och beskedet, samt utbetalningen och återbetalningen av lånet sker som hos andra långivare. Lånet återbetalas till Lendify.

Skillnaden med Lendify är hur plattformen fungerar under huven. Det är nämligen inte Lendify själva som lånar ut pengar. I stället så är det investerare som vill ”investera i lån” som placerar sina pengar hos Lendify och som Lendify sedan lånar ut. Resultatet blir ett lån med lägre ränta.

När man lånar pengar av en långivare så behöver långivarens verksamhet gå med vinst. Det innebär att räntan måste reflektera verksamhetens utgifter, kostnader och avkastning. När man lånar av en investerare så vill investeraren endast få en avkastning—eftersom de inte driver en verksamhet. Resultatet blir att lånet oftast kan ha lägre ränta än den som man kan få hos andra långivare.

Du ansöker snabbt genom Lendifys hemsida och får ett besked på om din ansökan beviljats inom några minuter eller timmar. I vissa fall kan det dröja någon dag. Vid en beviljad ansökan betalas lånet ut till låntagarens konto. Privatlån är lån utan säkerhet som kan användas till vad som helst.

Vem passar Lendify för?

Lendify passar dig som är konsument och som söker ett långsiktigt lån till en fördelaktig ränta.

Lendify är bra val oavsett om man vill låna mindre belopp eller större belopp. Lånespannet sträcker sig från 20 000 kr upp till 500 000 kr. Ett lån hos Lendify är därför ett alternativ om du exempelvis vill renovera din bostad, köpa en ny bil eller samla befintliga lån för att skära ned på månadskostnaderna.

För att bli beviljad lån hos Lendify så måste du leva upp till vissa krav. Till exempel så behöver du ha en årsinkomst på minst 180 000 kr, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar. Du ska även ha ett svenskt bankkonto och BankID.

Hur fungerar Lendify?

Att ansöka om ett lån hos Lendify fungerar som hos de flesta moderna långivare. Du ansöker genom hemsidan och väljer önskat lånebelopp samt löptid. Du anger dina personuppgifter och bankuppgifter, varefter du klickar på Ansök. Du verifierar din identitet med BankID.

Du får ett besked på om din ansökan beviljats inom några timmar. Om du blivit beviljad så betalas pengarna ut till ditt bankkonto.

Lendify har stöd för Trustly vilket innebär att om din bank samarbetar med Trustly så kan du få lånet utbetalt till ditt bankkonto direkt, dygnet runt alla dagar i veckan.

Om företaget

Lendify ingår i Lunar, som är ett nordiskt företag med kunder i Sverige, Danmark och Norge.

Lendifys vision är att vara ett modernt och effektivt alternativ till de traditionella bankerna.

Långivaren erbjuder kundservice alla dagar, inklusive helger. Du kan ringa, mejla eller chatta med kundtjänsten. Lendify har även en utförlig FAQ-sida där du kan hitta svar på många frågor.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Lendify AB
Östermalmstorg 1
114 42 Stockholm

E-post: hello@lendify.se
Telefonnummer: 020 20 30 40

Öppettider:

Måndag:08:00-20:00
Tisdag:08:00-20:00
Onsdag:08:00-20:00
Torsdag:08:00-20:00
Fredag:08:00-19:00
Lördag:11:00-15:00
Söndag:11:00-15:00