Varför Låntagarnas

Låntagarnas: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Låntagarnas kan du jämföra lån mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Du gör en ansökan, endast en kreditupplysning tas och därefter så får du låneerbjudanden från flera olika banker och långivare. Jämför och välj det bästa låneerbjudandet med den bästa möjliga räntan.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Låntagarnas så blir det lättare att hitta rätt lån. Du kan jämföra flera olika låneerbjudanden med bara en enda ansökan och få lån på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och svar på ansökan ges vanligtvis inom 24 timmar.

Vi samarbetar inte längre med Låntagarnas och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Lendo.
 • Låntagarnas
  Låntagarnas
  Lån mellan10 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta3,01% -
  15,99%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Låntagarnas:
  • Minst 18 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  Räkneexempel: Vid ett lån på 250 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,90 % (effektiv ränta 6,06 %) ger en totalkostnad på 349 488 kr för lånet (2 427 kr per månad, 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Låneförmedlare; ansök hos flera olika långivare med bara en enda kreditupplysning.
  • Enkelt att hitta god ränta.
  • Svar inom några minuter, alla låneerbjudanden kommer in inom 24 timmar.
  • Snabb ansökningsprocess.
  Nackdelar
  • Betalningsanmärkningar accepteras inte.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Låntagarnas säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Låntagarnas är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Låntagarnas är ett seriöst företag som ägs och drivs av Låntagarnas Sverige AB. Låntagarnas står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Låntagarnas?

  Låntagarnas använder UC (Upplysningscentralen).

  Accepterar Låntagarnas betalningsanmärkningar?

  Nej, Låntagarnas accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Låntagarnas ut?

  Låntagarnas betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

  Vad krävs för att få lån hos Låntagarnas?

  För att få lån hos Låntagarnas krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

  Hur loggar man in på Låntagarnas?

  Du loggar in på Låntagarnas hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Låntagarnas är en låneförmedlare. De lånar med andra ord inte ut pengar själva, utan tjänsten hjälper låntagare jämföra och hitta lån med goda villkor.

  Genom att ansöka hos Låntagarnas så behöver du bara göra en enda ansökan, få en kreditupplysning gjord på dig och därefter så kan du få låneerbjudanden från flera olika långivare och låneinstitut. Du kan jämföra låneerbjudandena och därefter välja det lån som har den bästa möjliga räntan och de bästa möjliga lånevillkoren.

  Vem passar Låntagarnas för?

  Låntagarnas vänder sig till dig som vill ansöka om lån på mellan 10 000 kr och 600 000 kr. Låntagarnas erbjuder även förmedling av samlingslån, som är lån avsedda för att samla befintliga lån till ett nytt, och billigare lån. Tjänsten passar också dig som snabbt vill kunna jämföra olika låneprodukter. I stället för att själv behöva lägga ned tid på att läsa om olika långivare och deras villkor så gör du en ansökan hos Låntagarnas—de återkopplar därefter med låneerbjudanden och du kan se villkoren samt räntorna direkt, med bara en enda ansökan.

  Låntagarnas har som krav att du har fyllt 18 år. Du måste även ha en årsinkomst på minst 120 000 kr, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några betalningsanmärkningar. Du måste även ha ett svenskt bankkonto och BankID.

  Hur fungerar Låntagarnas?

  För att komma igång med Låntagarnas så ansöker du om ett lån på lånetjänstens hemsida. Du väljer önskat lånebelopp, amorteringstid och fyller sedan i ansökningsformuläret. Du skickar in det och signerar det därefter med ditt BankID.

  När din ansökan kommit och granskats, samt beviljats så skickas den vidare till Låntagarnas samarbetspartners. Dessa behandlar din ansökan och skickar därefter tillbaka erbjudanden om lån till dig. Du jämför dessa och väljer sedan själv vilket erbjudande som du vill gå vidare med. Du kan även välja att avstå helt från att låna. Att ansöka hos Låntagarnas kostar inget och du binder dig inte till att gå vidare med något utav de erbjudanden som du får.

  Om företaget

  Låntagarnas ägs och drivs av Låntagarnas Sverige AB. Företaget har som mål att hjälpa kunder med deras ekonomi, däribland hitta samlingslån och vanliga privatlån med goda villkor och goda räntor.

  Låntagarnas kundservice kan kontaktas via e-post. Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 09.00-15.00.

  Vad Låntagarnas erbjuder

  Hos Låntagarnas får du ett lån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Låntagarnas görs kreditupplysningen hos UC.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 3,01 % och 15,99 %. Vid ett lån på 250 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,90 % (effektiv ränta 6,06 %) ger en totalkostnad på 349 488 kr för lånet (2 427 kr per månad, 144 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Låntagarnas Sverige AB
  Kvarngatan 2
  311 32 Falkenberg

  E-post: kundservice@lantagarnas.se
  Telefonnummer: 0346-203 00

  Öppettider:

  Måndag:10:00-17:00
  Tisdag:10:00-17:00
  Onsdag:10:00-17:00
  Torsdag:10:00-17:00
  Fredag:10:00-17:00
  Lördag:Stängt
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.