Varför Lånemarknad

Lånemarknad: 2023 recension

Allt du behöver veta

Lånemarknad är en låneförmedlare som gör det enklare att jämföra konsumentlån. Du kan ansöka om lån från 5000 kr upp till 600 000 kr och får erbjudanden från flera olika långivare. En ansökan genom Lånemarknad är kostnadsfri och inte bindande.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Genom låneförmedlaren Lånemarknad så kan låntagare göra en ansökan och få låneerbjudanden från flera olika långivare. Jämför låneerbjudandenas räntor, villkor, avgifter och förmåner, och välj därefter det lån som är billigast och som passar din situation bäst.

Vi samarbetar inte längre med Lånemarknad och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Advisa.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Lånemarknad

  Lånemarknad

  Lån mellan5 000 -
  600 000 kr
  Effektiv ränta2,95 -
  43,98%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lånemarknad:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 18 år och en nominell ränta på 4,9% (effektiv ränta på 5,01%), resulterar i en total kostnad av 150 692 kr, fördelat på 216 månadsbetalningar om 698 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneerbjudanden från flera olika långivare med bara en ansökan.
 • Endast en UC.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Betalningsanmärkningar är OK.

Nackdelar

 • Låneförmedlare, därav långsam låneprocess men resulterar i lån med goda villkor.
 • Utbetalning kan ta mellan 3-5 bankdagar.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Lånemarknad säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Lånemarknad är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lånemarknad är ett seriöst företag som ägs och drivs av Advisa AB. Lånemarknad står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Lånemarknad?

Lånemarknad använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Lånemarknad betalningsanmärkningar?

Ja, Lånemarknad accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Lånemarknad även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Lånemarknad ut?

Lånemarknad betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Lånemarknad?

För att få lån hos Lånemarknad krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 120 000 kr/år

Hur loggar man in på Lånemarknad?

Du loggar in på Lånemarknads hemsida. Logga in

Komplett recension

Lånemarknad är en jämförelsetjänst för privatlån. Lånemarknad ger med andra ord inte själva ut lån, utan samarbetar i stället med andra långivare för att förmedla lån mellan låntagare och långivare. Tjänsten drivs av lånetjänsten Advisa.

När du ansöker om lån genom Lånemarknad så skickas din ansökan vidare till Lånemarknads samarbetspartners. Dessa granskar din ansökan och återkopplar därefter med låneerbjudanden. Du kan jämföra låneerbjudandena och välja det lån som passar din situation bäst. Jämför villkor såsom ränta, löptid, avgifter och eventuella kostnader, förmåner och mer.

Vem passar Lånemarknad för?

Lånemarknad passar dig som vill hitta lån med låg ränta och goda lånevillkor. Tjänsten passar oavsett om du söker ett större belopp eller ett lägre belopp. Lånemarknad kan till exempel passa till om du vill ansöka om ett lån för att renovera garaget, lån för att samtliga befintliga smålån och minska på lånekostnader, lån för att köpa en ny bil, eller för annan konsumtion. Tjänsten kan även passa om du behöver låna pengar för att betala för en oväntad utgift eller om du av andra anledningar kan behöva lite extra i plånboken.

Du som söker lån via Lånemarknad måste vara myndig. Du måste även ha en årsinkomst på minst 120 000 kr och vara folkbokförd i Sverige. BankID och svenskt konto krävs också.

Hur fungerar Lånemarknad?

För att ansöka om ett lån hos Lånemarknad så besöker du lånetjänstens hemsida. Där väljer du önskat lånebelopp, amorteringstid och klickar på Ansök. Du tas vidare till ett ansökningsformulär som du fyller i och skickar in online.

Lånemarknad får din ansökan direkt och behandlar den. Om din ansökan beviljas så förmedlas den vidare till Advisa som förmedlar den till sina samarbetspartners. Dessa granskar din ansökan och återkopplar därefter med låneerbjudanden. Du jämför dessa och väljer det lån som passar dig bäst.

När du bestämt dig för ett visst lån så signerar du det med ditt BankID och därefter betalas lånet ut till ditt bankkonto. Om inget av lånen passar kan du även avstå från att låna. Att ansöka genom Lånemarknad är kostnadsfritt och inte bindande.

Om företaget

Lånemarknad drivs av Advisa AB. Företaget driver även tjänsten Advisa. Idén bakom tjänsten är att göra det enklare för konsumenter att jämföra lån. Därför samarbetar man med många olika långivare, exempelvis Nordea, Coop, Bank Norwegian och Svea Ekonomi.

Vid frågor så kan Lånemarknads kundtjänst kontaktas via e-post, telefon och kontaktformulär på hemsidan. Kundtjänsten har öppet varje dag, inklusive lördagar och söndagar, med öppettiderna måndag-torsdag kl. 09.00-20.30, fredagar kl. 09.00-17.00 och helger kl. 14.00-18.00. Du kan även besöka låneförmedlarens FAQ-sida på hemsidan för att hitta svar på vanliga frågor.

Vad Lånemarknad erbjuder

Hos Lånemarknad får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lånemarknad görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 600 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,95 % upp till 43,98 %. Ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 18 år och en nominell ränta på 4,9% (effektiv ränta på 5,01%), resulterar i en total kostnad av 150 692 kr, fördelat på 216 månadsbetalningar om 698 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Advisa AB
Löjtnantsgatan 21
115 50 Stockholm

E-post: kundtjanst@advisa.se
Telefonnummer: 0770 17 50 50

Öppettider:

Måndag:09:00-20:30
Tisdag:09:00-20:30
Onsdag:09:00-20:30
Torsdag:09:00-20:30
Fredag:09:00-17:00
Lördag:14:00-18:00
Söndag:14:00-18:00