Varför Lånbutiken

Lånbutiken Kredit: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Lånbutiken kan du få en kontokredit mellan 3000 kr och 50 000 kr. Du får besked på din ansökan direkt och direktutbetalning erbjuds till Nordea eller Handelsbanken. Helgutbetalning erbjuds till Nordea. Till andra banker så görs utbetalningen inom 1-2 bankdagar.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Lånbutiken erbjuder kontokrediter från 3000 kr upp till 50 000 kr. Besked på inskickad ansökan ges direkt och det finns möjlighet till direktutbetalning, även under helger. Lånbutikens kontokredit är en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Lånbutiken och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Brixo.
 • Lånbutiken
  Lånbutiken
  Lån mellan3 000 -
  50 000 kr
  Effektiv ränta44,93% -
  66,19%
  Löptid1 år -
  5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider.
  Kontokredit
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lånbutiken:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 12 000 kr/mån
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 40 000 kr, återbetalningstid 37 mån med en nominell ränta på 35 % (effektiv ränta 46,49 %) ger en totalkostnad på 61 106,78 kr för lånet (1 651,53 kr per månad, 37 avbetalningar). Startavgift: 390 kr, aviavgift: 49 kr/avi.
 • Fördelar

  • Besked på ansökan ges direkt.
  • Direktutbetalning till Nordea och Handelsbanken, helgutbetalning till Nordea.
  • Kundtjänst öppet alla dagar.
  • Snabb ansökningsprocess.

  Nackdelar

  • Högkostnadskredit.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Lånbutiken säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Lånbutiken är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lånbutiken är ett seriöst företag som ägs och drivs av Risicum Capital AB. Lånbutiken står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Lånbutiken?

  Lånbutiken använder Bisnode.

  Accepterar Lånbutiken betalningsanmärkningar?

  Nej, Lånbutiken accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Lånbutiken om du har betalningsanmärkningar.

  När betalar Lånbutiken ut?

  Lånbutiken betalar ut direkt till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider.

  Vad krävs för att få lån hos Lånbutiken?

  För att få lån hos Lånbutiken krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en inkomst på minst 12 000 kr/mån

  Hur loggar man in på Lånbutiken?

  Du loggar in på Lånbutikens hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Lånbutiken erbjuder inte traditionella lån, utan hos Lånbutiken så kan du onlinekrediter. Onlinekrediter fungerar som vanliga krediter, med skillnaden att du inte får ett medföljande kort. I stället så har du tillgång till krediten online och gör uttag från den till ditt privata bankkonto vid behov. Vad är en onlinekredit och hur fungerar de?

  Den effektiva räntan hos Lånbutiken ligger på 44,93% - 66,19%, vilket klassar lånet som en högkostnadskredit. Högkostnadskrediter är lån eller krediter som har en effektiv ränta på 30 % eller högre.

  När du ansöker om en kredit hos Lånbutiken så får du svar på om din ansökan beviljats eller inte direkt på skärmen efter att du skickat in din ansökan. Behandlingen av din ansökan sker automatiskt och svaret ges direkt. Om din kredit blivit beviljad så kan du därefter göra uttag från den till ditt privata bankkonto med direktutbetalning om ditt konto är hos Nordea eller Handelsbanken. Om ditt konto är hos Nordea så erbjuder Lånbutiken även helgutbetalning. Till alla andra banker så sker utbetalningarna inom 1-2 arbetsdagar.

  Vem passar Lånbutiken för?

  Lånbutiken passar dig som ibland behöver extra pengar på kontot. Eftersom du inte betalar någon ränta för krediten när den int används så kan krediten användas som en slags buffert ifall ett behov för pengar skulle uppstå.

  Kreditens flexibla kreditgräns gör att krediten passar såväl den som behöver en mindre kredit som den som behöver en större kredit. Dock så är krediten en högkostnadskredit vilket innebär att den idealt återbetalas snabbt. Lån som inte är högkostnadskrediter.

  Lånbutiken vänder sig till dig som har fyllt 20 år, varit folkbokförd i Sverige de senaste 2 åren och som inte har några betalningsanmärkningar.

  Relaterat: Låna pengar med betalningsanmärkningar

  Hur fungerar Lånbutiken?

  För att ansöka om en kredit från Lånbutiken så besöker du kreditgivarens hemsida. Där väljer du önskad kreditgräns och klickar sedan på Ansök. Du tas till ett formulär där du fyller i information om dig själv och din ekonomi och därefter så skickar du in din ansökan. Ansökningsprocessen tar några minuter och sedan får du svar direkt på skärmen.

  Om din ansökan beviljats så kommer Lånbutiken att koppla krediten till ditt konto som du har tillgång till under ”Mina Sidor” på Lånbutikens hemsida. Du loggar in med ditt BankID. För att använda krediten så gör du uttag från din kontokredit till ditt privata bankkonto. Du bestämmer själv hur mycket du vill ta ut och betalar bara ränta på det beloppet.

  Om företaget

  Lånbutiken drivs av Risicum Capital AB. Företaget driver även låneprodukten Risicum. Företagets syfte är att erbjuda pålitliga konsumentlån med rimliga räntor och flexibla utbetalningar.

  Kreditgivarens kundservice kan kontaktas via e-post och telefon. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.00-20.00 samt lördag kl. 09.00-17.00 och söndag kl. 11.00-17.00.

  Vad Lånbutiken erbjuder

  Hos Lånbutiken får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 390 kr. Aviavgiften är: 49 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lånbutiken görs kreditupplysningen hos Bisnode.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 50 000 kr och det minsta beloppet är: 3 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 44,93 % och 66,19 %. Vid ett lån på 40 000 kr, återbetalningstid 37 mån med en nominell ränta på 35 % (effektiv ränta 46,49 %) ger en totalkostnad på 61 106,78 kr för lånet (1 651,53 kr per månad, 37 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  Risicum Capital AB
  Sankt Göransgatan 66 8tr
  112 33 Stockholm

  E-post: info@lanbutiken.se
  Telefonnummer: 08 1244 96 90

  Öppettider:

  Måndag:07:00-21:00
  Tisdag:07:00-21:00
  Onsdag:07:00-21:00
  Torsdag:07:00-21:00
  Fredag:07:00-21:00
  Lördag:09:00-17:00
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.