Varför Kundfinans

Kundfinans Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Kundfinans kan du ansöka om en onlinekredit. Välj kreditgräns mellan 1000 kr och 30 000 kr. Du får besked på din ansökan snabbt och utbetalning sker direkt till alla storbanker.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Kundfinans erbjuder kontokrediter utan tillhörande kreditkort. Du kan få en kreditgräns upp till 30 000 kr. Ränta betalas endast på det belopp som du tagit ut och det tillkommer ingen årsavgift för krediten. Kundfinans tar en kreditupplysning hos Bisnode.

Vi samarbetar inte längre med Kundfinans och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: GF Money.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Kundfinans

  Kundfinans

  Lån mellan1 000 -
  30 000 kr
  Effektiv ränta53,12 -
  84,23%
  Löptid30 dgr -
  1 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Kontokredit
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Kundfinans:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 100 000 kr/år
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,51%), resulterar i en total kostnad av 21 430 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1786 kr vardera. Startavgift: 280 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Fördelar

 • Kreditupplysning hos Bisnode.
 • Stöd för Trustly: direktutbetalning dygnet runt till alla storbanker.
 • Ingen årsavgift.
 • Kundtjänsten har helgöppet.
 • Snabbt lånebesked.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar tillåts inte.
 • Högkostnadskredit.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Kundfinans säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Kundfinans är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Kundfinans är ett seriöst företag som ägs och drivs av GF Money Consumer Finance Aktiebolag. Kundfinans står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Kundfinans?

Kundfinans använder Bisnode.

Accepterar Kundfinans betalningsanmärkningar?

Nej, Kundfinans accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Kundfinans om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Kundfinans ut?

Kundfinans betalar ut direkt till alla storbanker.

Vad krävs för att få lån hos Kundfinans?

För att få lån hos Kundfinans krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 100 000 kr/år

Hur loggar man in på Kundfinans?

Du loggar in på Kundfinans hemsida. Logga in

Komplett recension

Onlinekrediten från Kundfinans fungerar som de flesta andra kreditlån. Det som skiljer Kundfinans från till exempel bankernas kontokrediter är att du inte får något kreditkort. När krediten beviljas så får du tillgång till den genom Mina Sidor hos Kundfinans. Därifrån gör du själv överföringar från din onlinekredit till ditt bankkonto. Ränta tillkommer endast på det belopp som du tagit ut.

Kundfinans:s onlinekredit är en så kallad högkostnadskredit. Det innebär att kreditens effektiva ränta kan överstiga 30 %. Se krediter som inte är högkostnadskrediter.

Vem passar Kundfinans för?

Kundfinans passar dig som vill ha en mindre kredit tillgänglig vid behov. Den kan lämpa sig för dig som föredrar lån utan en kreditupplysning hos UC (Kundfinans gör kreditupplysningen hos Bisnode) och dig som värdesätter snabba utbetalningar.

Krediten kan vara ett alternativ när du vill vara förberedd inför oväntade situationer. Den passar även dig som vill kunna unna dig lite mer i vardagen. Du kan även ha nytta av Kundfinans om du ibland upplever att pengarna inte räcker till.

Innan du ansöker om en kredit bör du uppfylla kreditgivarens krav. Du måste vara myndig, folkbokförd i Sverige och ha ett svenskt bankkonto. Du ska även ha en regelbunden inkomst och inte ha några betalningsanmärkningar.

Läs mer: Låna pengar med betalningsanmärkningar

Hur fungerar Kundfinans?

För att ansöka om en kredit så surfar du in på Kundfinans hemsida. Du väljer önskad kreditlimit och går vidare till ansökningsformuläret. I ansökningsformuläret fyller du i dina uppgifter och klickar därefter på Ansök. I samband med det verifierar du din identitet med BankID. Du får svar vanligtvis inom några minuter.

Vid en beviljad kredit så görs det ingen utbetalning till ditt bankkonto. I stället så får du tillgång till krediten genom Mina Sidor hos Kundfinans. Från Mina Sidor gör du själv överföringar till ditt bankkonto vid behov. Överföringarna sker direkt med Trustly. Du bestämmer själv hur mycket du vill ta ut och när. Du betalar endast ränta på det belopp som du överfört. Du betalar inget för den del av krediten som du inte överfört.

Om företaget

Kundfinans drivs av GF Money Consumer Finance AB. Företaget äger även produkterna GF Money, Smspengar och Expresskredit. GF Consumer Finance har kunder i Sverige, Finland, Spanien och Norge.

Kundfinans kundtjänst kan kontaktas via e-post, chatt och telefon. Kundsupportens öppettider är vardagar kl. 08.00-18.00 och helger kl. 10.00-14.00.

Vad Kundfinans erbjuder

Hos Kundfinans får du en onlinekredit. Uppläggningsavgiften är 280 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Kundfinans görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 kr och det minsta beloppet är: 1 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 53,12 % upp till 84,23 %. Ett lån om 15 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 39,8% (effektiv ränta på 58,51%), resulterar i en total kostnad av 21 430 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1786 kr vardera. Startavgift: 280 kr. Aviavgift: 45 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
GF Money Consumer Finance Aktiebolag
Östra Ågatan 31
753 22 Uppsala

E-post: info@kundfinans.se
Telefonnummer: 08 551 109 33

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:10:00-14:00
Söndag:10:00-14:00