Kom igång

Kontokredit: Hitta Bästa Krediterna med eller Utan UC 2023

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Northmill

Bästa kontokrediten 2023 enligt Payup

Northmill är den bästa kontokrediten för kredit på 10 000 kr enligt Payup. Northmill erbjuder kontokrediter i belopp som varierar mellan 1000 och 50 000 kr. Räntan ligger mellan 6 år och ansökningsprocessen är digital. Svar på ansökan ges vanligtvis inom en timme och utbetalningen sker direkt med hjälp av Trustly. Northmill är ingen högkostnadskredit.

Se Northmills villkor
Räkneexempel: Ett lån om 25 000 kr, med en löptid på 5 år och en nominell ränta på 13,9% (effektiv ränta på 16,88%), resulterar i en total kostnad av 36 237 kr, fördelat på 60 månadsbetalningar om 604 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 19 kr.

Payups Topplista: Bästa kontokrediterna 2023

Jämför kontokrediter

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder kontokrediter 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för kontokrediter:

Lägsta lånebelopp1 000 kr
Högsta lånebelopp500 000 kr
Lägsta ränta6,17%
Högsta ränta708,91%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 475 kr
Löptid mellan1 dag - 15 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast

Alla Kontokrediter hos Payup 2023

Utforska alla dina kreditalternativ hos Payup nedan. Jämför och hitta den bästa kontokrediten som passar dig.

Lista över alla Kontokrediter - 11 st.

Nedan listar vi alla kontokrediter som är tillgängliga för 2023.

5 st. nya Kontokrediter

Ständigt lanseras det nya kontokrediter. Med Payup blir det enklare att hålla koll på de allra senaste. Nedan listar vi de 5 nyaste krediterna för 2023.

8 st. Kontokrediter utan UC

Den som är i behov av kontokredit utan UC har flera alternativ att välja mellan. Nedan listar vi alla kontokrediter utan UC.

Kom ihåg att "kontokredit utan UC" inte betyder att en kreditupplysning inte tas alls. Det betyder bara att kreditupplysningen inte tas hos UC och att den istället tas hos ett annat kreditupplysningsbolag, som Creditsafe eller Bisnode.

3 st. Kontokrediter med Creditsafe

Creditsafe är ett av de populäraste alternativen till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga kontokrediter med Creditsafe.

Relaterade kategorier:

5 st. Kontokrediter med Bisnode

Bisnode är ett annat populärt alternativ till UC. Nedan listar vi alla tillgängliga kontokrediter med Bisnode.

Relaterade kategorier:

10 st. Kontokrediter med Betalningsanmärkning

Betalningsanmärkningar behöver inte vara ett hinder för att få kredit. Det finns olika långivare som kan bevilja lån trots betalningsanmärkning, dock brukar kravet vara att anmärkningen inte är nyare än 6 månader.

Nedan listar vi alla tillgängliga kontokrediter som man kan få hos Payup trots betalningsanmärkningar.

10 st. Kontokrediter med Direkt Utbetalning

Med direktutbetalning kan du få en kontokredit utbetalt till ditt bankkonto direkt, utan några dröjsmål. I många fall kan utbetalningen ske inom bara någon minut. Nedan listar vi alla tillgängliga kontokrediter som finns att få hos Payup med direktutbetalnig.

Vad är en kontokredit?

Kontokredit är en form av kredit som har växt i popularitet, särskilt för dem som söker flexibilitet och snabb tillgång till finansiering. Nedan kommer vi att gå igenom exakt vad en kontokredit är, hur den fungerar och på vilka sätt den skiljer sig från mer traditionella kreditformer.

Definition

En kontokredit, även kallad onlinekredit, är en typ av kredit där en kreditgivare, oftast ett specialiserat onlinekreditinstitut, ger dig möjligheten att låna upp till en viss summa pengar när som helst upp till en viss kreditgräns. Du kan använda krediten flexibelt och betalar endast ränta på den del av krediten som du faktiskt använder. Kontokrediter har blivit alltmer populära som ett alternativ till traditionella privatlån, särskilt för kortfristiga finansiella behov.

Hur kontokredit skiljer sig från traditionella privatlån

Traditionella privatlån refererar vanligtvis till ett förutbestämt lån med en fast löptid och fasta månatliga återbetalningar. Kontokredit skiljer sig från detta på flera sätt:

 1. Flexibilitet: Med en kontokredit kan du dra nytta av krediten när du behöver det, upp till din kreditgräns, och du kan återbetala i din egen takt så länge du håller dig inom avtalade ramar.
 2. Räntebetalning: I traditionella privatlån betalar du ränta på hela lånebeloppet oavsett om du använder pengarna eller inte. Med en kontokredit betalar du endast ränta på den summa du faktiskt har utnyttjat.
 3. Snabb tillgång till kapital: Kontokrediter är vanligtvis snabbare att ansöka om och få godkännande för, ofta genom en helt digital process.
 4. Kreditgräns istället för lån: Kontokredit fungerar mer som en kreditgräns än ett lån, vilket innebär att du kan återanvända utnyttjade medel efter att du har betalat tillbaka dem.

Vanliga användningsområden

Kontokrediter används ofta för:

 1. Oväntade utgifter: Om du står inför plötsliga kostnader som medicinska räkningar eller reparationer kan en kontokredit vara ett användbart verktyg för att täcka dessa utgifter snabbt.
 2. Kortfristigt kapitalbehov: För småföretagare eller frilansare kan kontokredit vara ett sätt att finansiera verksamheten under perioder med låg kassaflöde.
 3. Resor och semester: Om du behöver extra finansiering för en resa kan kontokredit vara en lösning, särskilt eftersom du kan betala tillbaka i din egen takt efter resan.
 4. Betalning av räkningar: Om du har en oregelbunden inkomst kan en kontokredit hjälpa dig att undvika sena betalningsavgifter genom att tillhandahålla nödvändigt kapital för att täcka räkningar tillfälligt.
 5. Konsolidering av skuld: I vissa fall kan en kontokredit med lägre ränta användas för att betala av andra, dyrare krediter.

Det är dock viktigt att notera att felaktig användning av kontokredit kan leda till överskuldsättning och ekonomiska problem. Därför är det avgörande att ha god förståelse för villkoren och att noggrant överväga dina återbetalningsmöjligheter innan du tar ut en kontokredit.

Hur fungerar en kontokredit?

Innan man ansöker om kontokredit, är det viktigt att förstå hur den kommer att fungera i praktiken. Nedan kommer vi att utforska centrala aspekter som kreditgräns, ränta, kreditbedömning och flexibilitet.

Kreditgräns och ränta

När du får en kontokredit fastställs en kreditgräns, som är det maximala belopp du får låna. Kreditgränsen varierar beroende på din ekonomiska situation och kreditvärdighet. Du behöver inte utnyttja hela kreditgränsen; du kan låna så mycket eller så lite du behöver inom den gränsen.

Ränta beräknas endast på den del av kreditgränsen som du använder. Detta gör det ofta mer ekonomiskt fördelaktigt än traditionella lån om du bara behöver en mindre summa pengar eller om ditt behov varierar.

Kreditbedömning och kreditvärdighet

Innan du beviljas en kontokredit genomgår du en kreditbedömning. Detta är en granskning som kreditgivaren gör för att bedöma hur stor risk det är att låna ut pengar till dig. De ser på din kreditvärdighet, som beräknas genom att titta på faktorer som din inkomst, dina befintliga skulder och din betalningshistorik. Beroende på denna bedömning fastställs din kreditgräns och ränta.

Flexibilitet och användbarhet

En av de största fördelarna med kontokredit är dess flexibilitet. Du kan använda den för en mängd olika ändamål, som oväntade kostnader eller kortfristiga kapitalbehov. Eftersom du bara betalar ränta på den summa du faktiskt använder, ger det dig möjlighet att bättre styra dina lånekostnader. Dessutom kan du vanligtvis betala tillbaka när du vill inom de avtalade ramarna, vilket ger dig ytterligare flexibilitet i din ekonomiska planering.

Genom att förstå dessa komponenter får du en tydligare bild av hur kontokredit kan fungera som en finansiell lösning för olika behov.

Olika typer av kontokrediter

Kontokrediter kommer i flera olika former, var och en med sina egna för- och nackdelar. Nedan kommer vi att utforska de vanligaste typerna: revolverande kredit samt kreditkort på nätet.

Revolverande kredit

Revolverande kredit är den vanligaste formen av kredit och innebär att du har en fast kreditgräns som du kan använda upp till, betala tillbaka och använda igen. De allra flesta kontokrediter är revolverande och de är oftast kopplade till ett konto hos antingen en bank, en kreditgivare eller ett finansinstitut.

Kreditkort på nätet

Kreditkort på nätet fungerar som vanliga kreditkort men är ofta länkade till onlinehandel. De kan vara antingen virtuella eller fysiska kort. Precis som med andra kreditkort får du en kreditgräns och betalar ränta på det utestående beloppet om du inte betalar tillbaka i tid.

Genom att förstå skillnaderna mellan dessa olika typer av onlinekrediter kan du göra mer informerade beslut om vilken typ av lån eller kredit som passar dina behov bäst.

Fördelar och nackdelar med kontokredit

Kontokrediter erbjuder både fördelar och nackdelar som är viktiga att beakta innan man bestämmer sig för att använda denna form av finansiering. Nedan diskuterar vi snabb tillgång till kapital, flexibilitet i återbetalning, kostnader och räntor, samt hur användning av kontokredit kan påverka din kreditvärdighet.

Snabb tillgång till kapital

 • Fördelar: En av de största fördelarna med kontokredit är att du snabbt kan få tillgång till pengar. Detta är särskilt användbart i nödsituationer eller för att täcka oväntade utgifter.
 • Nackdelar: Snabb tillgång till kapital kan dock också locka till ogenomtänkt användning av kredit, vilket i längden kan leda till skuldsättning.

Flexibilitet i återbetalning

 • Fördelar: Kontokrediter erbjuder ofta flexibla återbetalningsvillkor. Du betalar bara ränta på det belopp du faktiskt har utnyttjat och kan i många fall själv bestämma när och hur mycket du vill betala tillbaka.
 • Nackdelar: Flexibiliteten kan dock vara en fälla om du inte har god koll på din ekonomi. Risken finns att du endast betalar minimibeloppet och således samlar på dig en större skuld över tid.

Kostnader och räntor

 • Fördelar: Om du bara behöver en mindre summa pengar och betalar tillbaka snabbt, kan kontokredit vara en relativt billig lösning.
 • Nackdelar: Kostnaderna kan dock snabbt skena iväg om du utnyttjar hela din kreditgräns eller inte betalar tillbaka i tid. Räntan på kontokrediter är ofta högre än för exempelvis traditionella privatlån.

Kreditupplysning och påverkan på kreditvärdighet

 • Fördelar: Att använda en kontokredit ansvarsfullt kan potentiellt förbättra din kreditvärdighet genom att du visar att du kan hantera kredit på ett ansvarsfullt sätt.
 • Nackdelar: Å andra sidan kan frekventa kreditupplysningar och missade betalningar negativt påverka din kreditvärdighet.

Genom att noggrant överväga dessa för- och nackdelar kan du fatta ett mer informerat beslut om huruvida kontokredit är rätt lösning för din finansiella situation.

Jämförelse med andra kreditformer

Att förstå skillnaderna mellan kontokredit och andra kreditformer kan hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut om vilken typ av finansiering som passar bäst för din situation. Nedan jämför vi kontokredit med traditionella privatlån, snabblån och SMS-lån, samt kreditkort.

Kontokredit vs. traditionella privatlån

 • Likheter: Både kontokredit och traditionella privatlån innebär att du lånar pengar som måste återbetalas med ränta.
 • Skillnader: Traditionella privatlån har oftast en fast återbetalningsplan och lägre ränta, men de kan också vara svårare att kvalificera sig för och ta längre tid att behandla. Kontokrediter är snabbare och mer flexibla, men oftast med högre ränta.

Kontokredit vs. snabblån och SMS-lån

 • Likheter: Alla dessa lån är utformade för att ge snabb tillgång till kapital och har generellt enklare ansökningsprocesser jämfört med traditionella privatlån.
 • Skillnader: Snabblån och SMS-lån har ofta mycket högre räntor och kortare återbetalningstider jämfört med kontokredit, som erbjuder mer flexibilitet och i regel lägre räntor.

Kontokredit vs. kreditkort

 • Likheter: Både kontokredit och kreditkort ger dig möjligheten att spendera upp till en förutbestämd kreditgräns och kräver att du betalar ränta på utnyttjade medel.
 • Skillnader: Kreditkort kan komma med förmåner som bonuspoäng och rabatter men har ofta högre räntor på uttag. Kontokredit är mer flexibla och kan överföras direkt till ditt bankkonto, men saknar vanligtvis de bonusar och förmåner som kreditkort kan erbjuda.

Denna jämförelse kan hjälpa dig att väga för- och nackdelar mellan olika kreditalternativ och göra ett mer informerat val.

Lagstiftning och regleringar kring kontokredit i Sverige

Det är viktigt att känna till de lagar och regler som gäller för kontokredit i Sverige. Genom att förstå dessa kan du bättre skydda dina rättigheter som konsument. Nedan går vi igenom Konsumentkreditlagen, Finansinspektionens roll samt skyldigheter för kreditgivare.

Konsumentkreditlagen

Konsumentkreditlagen reglerar bland annat räntor, avgifter och andra kostnader som får tas ut i samband med konsumentkrediter, inklusive kontokrediter. Syftet är att skydda konsumenten från ocker och oskäliga villkor.

Som konsument bör du alltid se till att den kreditgivare du vänder dig till följer Konsumentkreditlagen. Detta inkluderar att tydligt redovisa alla avgifter och kostnader som kommer att tillkomma.

Finansinspektionens roll

Finansinspektionen är den myndighet som övervakar finansiella företag i Sverige, inklusive kreditgivare. Myndigheten ställer upp riktlinjer och regler som kreditgivarna måste följa.

Kreditgivare är skyldiga att regelbundet rapportera till Finansinspektionen och kan bli föremål för tillsyn om det finns misstanke om att de inte följer lagar och regler.

Skyldigheter för kreditgivare

Kreditgivare är skyldiga att tydligt informera om alla kostnader, räntor och avgifter som är förknippade med en kontokredit. Detta inkluderar även att utföra en kreditupplysning för att bedöma din förmåga att återbetala krediten.

Förutom att följa lagar och regler har kreditgivare också en etisk skyldighet att verka transparent och rättvis i sin affärspraxis. Detta inkluderar tydlig information om kreditens villkor och att agera i enlighet med gällande konsumenträtt.

Genom att förstå dessa lagar och regler, och hur de påverkar kontokredit, kan du som konsument göra mer informerade beslut och bättre skydda dina rättigheter.

Hur man ansöker om en kontokredit genom Payup

Att ansöka om en kontokredit genom Payup kan göra processen enklare och hjälpa dig att hitta en kredit med bäst villkor för dig. Nedan går vi igenom ansökningsprocessen steg för steg, vilka dokument och uppgifter du behöver, samt hur kreditbeslut och utbetalning går till.

Ansökningsprocessen steg-för-steg

 1. Välja kreditgivare: Börja med att rulla upp till vår lista och jämför olika kontokreditsalternativ. Du kan sortera dem baserat på räntor, avgifter, och recensioner från andra användare.
 2. Skicka ansökan: När du har valt en kreditgivare som passar dina behov klickar du på Gå vidare. Du kommer då att omdirigeras till kreditgivarens webbplats för att slutföra din ansökan.
 3. Fylla i uppgifter: Du kommer att behöva fylla i personliga och finansiella uppgifter som krävs för att bedöma din kreditvärdighet.

Nödvändiga dokument och uppgifter

 • Identifiering: Giltig ID-handling som BankID, pass eller körkort.
 • Inkomstuppgifter: Lönespecifikationer eller andra intäktsbevis.
 • Bankuppgifter: Du behöver också ditt bankkontonummer för eventuell utbetalning.

När du skickar in din ansökan, kommer kreditgivaren att behandla den och ge dig ett besked. Om din ansökan godkänns, kommer du att få tillgång till din kontokredit så att du kan börja göra uttag från den.

Kreditbeslut och utbetalning

Efter att du har skickat in din ansökan kommer kreditgivaren att utföra en kreditbedömning, vilket ofta innefattar en kreditupplysning. Om du godkänns kommer du att få tillgång till kreditkontot, så att du kan börja överföra pengar till ditt bankkonto för användning.

Genom att förstå hur ansökningsprocessen via Payup fungerar kan du göra processen så smidig som möjligt och öka dina chanser att få en kontokredit som passar just dina behov och förutsättningar.

Fallgropar och risker med kontokrediter

Även om kontokrediter kan vara en snabba och relativt enkla lösningar för tillfälliga finansiella behov, är det viktigt att vara medveten om de potentiella fallgroparna och riskerna som finns.

Överskuldsättning och ekonomiska problem

En av de största riskerna med att använda kontokredit är möjligheten att hamna i en skuldsättningsspiral. Förståelse för detta kan hjälpa dig att fatta klokare beslut.

 • Risken för överskuldsättning: En av de största riskerna med att använda kontokredit är överskuldsättning. Eftersom det är så lätt att få tillgång till kredit kan det vara frestande att använda mer än vad man faktiskt har råd med, vilket kan leda till en skuldsättningsspiral.
 • Långsiktiga ekonomiska problem: Om skulden blir för stor och svår att hantera kan det påverka din ekonomi i flera år framöver, inklusive ditt kreditbetyg, vilket kan göra det svårare att få andra lån eller krediter i framtiden.

Räntefällor och avgifter

Räntor och avgifter är en annan potentiell fallgrop som kan göra kontokrediten dyrare än du initialt hade trott.

 • Räntekostnader: Om du inte betalar tillbaka i tid kan räntekostnaderna snabbt bli höga och svåra att hantera.
 • Dolda avgifter: Det kan också finnas andra kostnader, som inte alltid framgår tydligt, vilket kan göra krediten dyrare på lång sikt.

Tips för att undvika problem

För att använda kontokredit ansvarsfullt finns det några grundläggande riktlinjer du bör följa.

 • Planera och budgetera: Att ha en genomtänkt budget och återbetalningsplan kan spara dig från oväntade kostnader och ekonomiska svårigheter.
 • Läs villkoren: För att undvika missförstånd och överraskningar är det kritiskt att läsa och förstå alla villkor och avgifter som är associerade med kontokrediten.

Genom att vara medveten om dessa risker och hur man kan undvika dem kan du göra mer ansvarsfulla val när det kommer till att använda kontokredit.

5 populära kontokrediter hos Payup

LångivarePayup betygBelopp (SEK)Effektiv ränta (%%)Låneperiod (månader)AnsökningskravUppläggningsavgift (SEK)Aviseringsavgift (SEK)Kreditupplysnings­bolagDirektutbetalning (Banker)Låneförmedlare (Antal partners)Betalningsanmärkning accepteras (Ja/Nej)Utbetalningar dygnet runt (Ja/Nej)Not
Smspengar 4,0/51 000 -
30 000 kr
68,62 -
708,91%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Bedöms individuelltBedöms individuellt baserat på hur mycket du vill låna, din inkomst och dina utgifter.
280 kr45 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB vid ansökan under öppettider.NejJaNej

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Ferratum 4,5/51 000 -
45 000 kr
53,31%1 mån -
60 mån
Ålder: 21 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
0 kr0 - 19 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Nordea, Handelsbanken, SEB och Swedbank, Utbetalning samma dag till alla andra banker vid ansökan på vardagar innan kl. 13.00.NejJaJa

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Merax 3,5/53 000 -
30 000 kr
75,90%12 mån -
60 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 120 000 kr/år
475 kr0 - 25 kr/månBisnodeDirekt utbetalning till alla storbanker genom Swish.NejJaNej

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

GF Money 3,0/51 000 -
30 000 kr
68,62 -
637,91%
1 mån -
12 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: Deklarerad inkomst
280 kr45 kr/månCreditsafeDirekt utbetalning till Handelsbanken, Nordea, Swedbank och SEB vid ansökan under öppettider.NejNejNej

Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

Northmill 4,5/51 000 -
50 000 kr
9,22 -
30,21%
5 mån -
72 mån
Ålder: 18 år
Inkomst: 10 000 kr/mån
0 kr19 krUCUtbetalning samma dag till Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken.NejJaNej

Vanliga frågor och svar