Varför Julalånet

Julalånet: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

0.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Med Julalånet så kan du låna mellan 30 000 kr och 300 000 kr. Ingen kreditupplysning görs hos UC och besked på ansökan ges direkt. Lånet har ingen krav på säkerhet, vilket betyder att det kan användas till vad som helst. Ansökningsprocessen är snabb och tar bara några minuter.

Vi samarbetar inte längre med Julalånet och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Nätlån.
 • Julalånet logo

  Julalånet

  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  Effektiv ränta3,9 -
  20,67%
  Löptid2 år -
  10 år
  Ålderskrav18 år
  Använder Bisnode
  Se lån

  Detaljerad information om Julalånet

  EgenskapInformation
  KreditupplysningBisnode
  Uppläggningsavgift150 kr
  Administrationsavgift0 - 45 kr/mån
  Förseningsavgifter
  • Påminnelseavgift: 60 kr
  • Dröjsmålsränta: 2% per månad
  • Inkassoavgift: 180 kr
  Andra avgifter
  • Aviseringsavgift: För autogiro tillkommer ingen avgift. För elektroniska fakturor är avgiften 20 kr per månad, medan för pappersfakturor är avgiften 49 kr per månad.
  UtbetalningUtbetalning sker till alla banker inom 1-2 arbetsdagar.
  Utbetalning under helg/kvällJulalånet erbjuder inte utbetalning under helg/kväll.
  BetalningsanmärkningarNej, Julalånet accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Räntefri periodNej, Julalånet erbjuder ingen räntefri period.
  Samla lånNej, Julalånet erbjuder inte samlingslån.
  MedsökandeNej, Julalånet tillåter inte medsökande.
  Krav

  För att få lån hos Julalånet behöver du uppfylla följande krav:

  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en Deklarerad inkomst
  • Måste ha en god betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Låna med mobilenJa, hos Julalånet kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 90 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 9,6% (effektiv ränta på 10,24%), resulterar i en total kostnad av 104 188 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 2887 kr vardera. Uppläggningsavgift: 150 kr. Aviseringsavgift: 0 - 45 kr/mån.

Fördelar

 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • Besked på ansökan direkt.
 • Skälig ränta.
 • God ränta.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar godtas ej.

Jämför med andra lån

 • Julalånet logo
  Julalånet
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp30 000 - 300 000
  Ränta3,9% - 20,67%
  Löptid2 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 90 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 9,6% (effektiv ränta på 10,24%), resulterar i en total kostnad av 104 188 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 2887 kr vardera. Uppläggningsavgift: 150 kr. Aviseringsavgift: 0 - 45 kr/mån.
 • Nätlån logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp1 000 - 50 000
  Ränta31,82%
  Löptid2 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 10 000 kr, med en löptid på 2 år och en nominell ränta på 27,95% (effektiv ränta på 31,82%), resulterar i en total kostnad av 13 176 kr, fördelat på 24 månadsbetalningar om 549 kr vardera. Uppläggningsavgift: 300 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Extralånet logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Se lån
  Lånebelopp10 000 - 50 000
  Ränta31,82%
  Löptid1 år - 10 år
  Räkneexempel: Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: Beror på långivare. Aviseringsavgift: Beror på långivare.

Vanliga frågor och svar

Är Julalånet säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Julalånet är säkert och inte bluff/bedrägeri. Julalånet är ett seriöst företag som ägs och drivs av Jula AB. Julalånet står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilket kreditupplysningsbolag använder Julalånet?

Julalånet använder kreditupplysningsbolaget Bisnode för sina kreditupplysningar.

Accepterar Julalånet betalningsanmärkningar?

Nej, Julalånet accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Julalånet om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Julalånet ut?

Julalånet betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Hur loggar man in på Julalånet?

Man loggar in på Julalånet genom deras hemsida. Logga in

Komplett recension av Julalånet

Julalånet är ett privatlån från storbutikskedjan Jula. Lånet har goda villkor och ingen krav på säkerhet, vilket betyder att det kan användas till vad som helst. Lånets ränta kan sträcka sig mellan 3,9% - 20,67% och återbetalningstiden mellan 2 år och 10 år.

Julalånet betalas ut 1-2 arbetsdagar efter beviljad ansökan och besked på ansökan ges i regel direkt efter att ansökan skickats in. En kreditupplysning tas inte hos UC, i stället så gör Jula kreditupplysningen hos Bisnode. Julalånet är inte en högkostnadskredit.

Vem passar Julalånet för?

Julalånet passar när du vill ha ett lån utan att en kreditupplysning görs hos UC. Lånet kan också passa dig som prioriterar bra ränta eller som vill ha flexibilitet med återbetalningen. Julalånet erbjuder nämligen två betalningsfria månader per år. Det betyder att ifall du inte skulle kunna återbetala lånet någon månad så kan du skjuta upp på betalningen i en månad. Dock så kan du inte ta ut två betalningsfria månader på följd utan du måste betala för lånet i någon månad mellan dem.

Även den som föredrar snabba besked och snabba utbetalningar kan ha användning av Julalånet.

Ett privatlån från Jula kan användas till många olika ändamål. Det kan komma tillhands om du exempelvis stött på oväntade utgifter som du inte har råd med, eller vill renovera garaget, köpa en motorcykel eller samtliga befintliga smålån till ett bättre lån med lägre ränta.

Jula har som krav att låntagaren fyllt 18 år och har en fast inkomst. Låntagaren måste också ha ett konto i en svensk bank och BankID. Julalånet godtar inte heller betalningsanmärkningar.

Relaterat: Låna pengar trots betalningsanmärkningar

Hur fungerar Julalånet?

Julalånet fungerar som andra moderna privatlån. För att komma igång med att låna så besöker du Julas hemsida för lånet och gör en ansökan. Du väljer lånebelopp, löptid och klickar sedan på Ansök. Du tas vidare till ett formulär där du fyller i dina personuppgifter och skickar sedan in din ansökan.

Jula ger svar på din ansökan direkt på skärmen. Om din ansökan beviljas så betalas lånet ut till ditt bankkonto utan dröjsmål. Lånet betalas vanligtvis ut inom 1-2 arbetsdagar. Därefter så sker återbetalningen månadsvis tills lånet är återbetalt.

Om företaget

Bakom Julalånet står butikskedjan Jula och låneprodukten görs möjlig i samarbete med Wästgöta Finans. Långivarens mål är att hjälpa konsumenter vid såväl oväntade utgifter som vid drömprojekt.

För mer information om lånet så kan du besöka Julalånets hemsida. Du kan även kontakta Julas kundtjänst genom telefon och mejl.

Vad Julalånet erbjuder

Hos Julalånet får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 150 kr. Aviavgiften är: 0 - 45 kr/mån. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Julalånet görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 300 000 kr och det minsta beloppet är: 30 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 3,9 % upp till 20,67 %. Ett lån om 90 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 9,6% (effektiv ränta på 10,24%), resulterar i en total kostnad av 104 188 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 2887 kr vardera. Uppläggningsavgift: 150 kr. Aviseringsavgift: 0 - 45 kr/mån.

Kontaktuppgifter till Julalånet

Besöksadress:
Jula AB
Julagatan 2
532 24 Skara

E-post: julalanet@jula.se
Telefonnummer: 0511 - 34 76 00

Öppettider:

Måndag:09:00 - 16:00
Tisdag:09:00 - 16:00
Onsdag:09:00 - 16:00
Torsdag:09:00 - 16:00
Fredag:09:00 - 16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt