Varför Hypoteket

Hypoteket Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Hypoteket kan du ansöka om bolån mellan 200 000 kr och 9 500 000 kr. Lånet kan utgöra som mest 65 % av bostadens värde. Du kan låna till hus och bostadsrätt. Löptiden sträcker sig från 1 år upp till 30 år och du ansöker via internet. Besked på ansökan ges inom 1-3 arbetsdagar.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hypoteket erbjuder bolån. Lånet kan som mest utgöra 65 % av bostadens värde och en ansökan görs på långivarens hemsida. Lånet uppgår till 9 500 000 kr och återbetalas inom 30 år. Räntan är på mellan 1,33% - 1,76%.

Vi samarbetar inte längre med Hypoteket och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Cashbuddy.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Hypoteket

  Hypoteket

  Lån mellan200 000 -
  9 500 000 kr
  Effektiv ränta1,33 -
  1,76%
  Löptid90 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Se lån
  Krav för att få lån hos Hypoteket:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Måste ha en inkomst på minst 20 000 kr/mån
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 1 000 000 kr, med en löptid på 30 år och en nominell ränta på 1,05% (effektiv ränta på 1,06%), resulterar i en total kostnad av 1 267 881 kr, fördelat på 360 månadsbetalningar om 1708 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Bra och konkurrenskraftig boränta jämfört med storbankerna.
 • Besked inom 1-3 arbetsdagar.
 • Kostnadsfri rådgivning.

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar godtas inte.
 • Lån på endast 65 % av bostadens värde.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Hypoteket säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Hypoteket är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Hypoteket är ett seriöst företag som ägs och drivs av Hypoteket Bolån Sverige AB. Hypoteket står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Hypoteket?

Hypoteket använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Hypoteket betalningsanmärkningar?

Nej, Hypoteket accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Hypoteket om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Hypoteket ut?

Hypoteket betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Hypoteket?

För att få lån hos Hypoteket krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
 • Måste ha en inkomst på minst 20 000 kr/mån

Hur loggar man in på Hypoteket?

Du loggar in på Hypotekets hemsida. Logga in

Komplett recension

Lånen från Hypoteket är så kallade ”hypotekslån”. De är lån där en ”hypotekarisk” pant lämnas för lånet. Hypotekariska pant innebär att panten inte överlämnas direkt till kreditgivaren, i stället så skrivs ett kontrakt där panten framgår. Vid bolån, som är den typ av lån som Hypoteket erbjuder, så kallas kontraktet för ”pantbrev” och panten är bostaden. Bolån är i regel hypotekslån och bostaden används alltid som pant för lånet.

Läs mer: Hur fungerar pantbrev?

Vem passar Hypoteket för?

Hypoteket passar för dig som söker ett bolån. Lånet från Hypoteket får inte täcka mer än 65 % av bostadens värde och din skuldkvot hos långivaren kan som mest vara 6 gånger din årsinkomst. Det innebär att du kan låna sex gånger mer än vad du tjänar under ett år. Hypoteket är ett alternativ om du exempelvis vill köpa en bostadsrätt eller någon form av hus, exempelvis en villa eller ett fritidshus. Du kan inte låna för köp av lantbruksfastighet eller kommersiella lokaler.

Läs mer: Låna pengar till fastighet

Hypoteket har som krav att låntagaren har en svensk folkbokföringsadress, BankID, inga betalningsanmärkningar och inga skulder hos Kronofogdemyndigheten.

Hur fungerar Hypoteket?

För att låna hos Hypoteket så gör du en ansökan på långivarens hemsida. Du legitimerar dig med BankID och ansökan görs på några minuter. När din ansökan skickats in så begär Hypoteket en kreditupplysning och därefter så behandlas din ansökan.

Svar på ansökan ges i regel inom 1-3 arbetsdagar. Om din ansökan beviljas så blir du kontaktad av en rådgivare och får diskutera närmare om lånet. Därefter får du förslag med lånebelopp, ränta, o.s.v. Förslaget gäller i sju dagar. Accepterar du offerten så betalas lånet ut till dig och lånet träder i kraft.

Om företaget

Om du har frågor om bolån så kan du kontakta Hypoteket via telefon, chatt eller e-post. Kundtjänsten har öppet vardagar kl. 09.00-17.00. Du kan även klicka på ”Frågor och svar” på hemsidan där du kan hitta svar på många vanliga frågor.

Vad Hypoteket erbjuder

Hos Hypoteket får du ett bolån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Hypoteket görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 9 500 000 kr och det minsta beloppet är: 200 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 1,33 % upp till 1,76 %. Ett lån om 1 000 000 kr, med en löptid på 30 år och en nominell ränta på 1,05% (effektiv ränta på 1,06%), resulterar i en total kostnad av 1 267 881 kr, fördelat på 360 månadsbetalningar om 1708 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Hypoteket Bolån Sverige AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

E-post: kontakt@hypoteket.com
Telefonnummer: 010-150 70 00

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt