Varför Frogtail

Frogtail Lån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Frogtail erbjuder lån på mellan 5 000 kr och 40 000 kr. Ingen kreditupplysning tas hos UC utan denna görs istället hos Bisnode.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Frogtail så kan du låna mellan 5 000 kr och 40 000 kr. Tanken bakom tjänsten är att göra ansökningsprocessen så smidig och enkel som möjligt. Lånet är utan säkerhet vilket innebär att du alltså kan använda pengarna till vad du vill. Räntan är låg för att vara ett snabblån.

Vi samarbetar inte längre med Frogtail och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Credifi.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Frogtail

  Frogtail

  Lån mellan5 000 -
  40 000 kr
  Effektiv ränta29,3%
  Löptid1 år -
  5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Utb. Dygnet runt
  Utan UC
  Trustly
  Bet.anm. OK
  Se lån
  Krav för att få lån hos Frogtail:
  • Måste vara minst 18 år gammal
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Får inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden
  Räkneexempel: Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 26% (effektiv ränta på 29,3%), resulterar i en total kostnad av 28 873 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 802 kr vardera. Startavgift: 350 kr. Aviavgift: 15 kr/avi.

Fördelar

 • Direkt utbetalning genom Trustly.
 • Låg ränta för att vara ett snabblån.
 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • Betalningsanmärkningar är OK.
 • Låga krav.
 • Inte högkostnadskredit.

Nackdelar

 • Eftersom långivaren använder Trustly så måste du ha ett konto hos en storbank för att kunna låna hos Frogtail.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Frogtail bluff/bedrägeri?

Nej. Frogtail är inte bluff/bedrägeri. Frogtail är ett seriöst företag och ägs av FolkeFinans AS, en stor aktör inom lån ur Norge. Frogtail har kontor i Stockholm, Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Frogtail?

Frogtail använder Bisnode.

Accepterar Frogtail betalningsanmärkningar?

Ja, Frogtail accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Frogtail även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Frogtail ut?

Frogtail betalar ut direkt till alla storbanker.

Vad krävs för att få lån hos Frogtail?

För att få lån hos Frogtail krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Hur loggar man in på Frogtail?

Du loggar in på Frogtails hemsida. Logga in

Komplett recension

Frogtail har som grundidé att ge dig som ansöker om ett lån en smidig process utan jobbiga väntetider och avgifter. Du kan låna allt mellan 5 000 och 40 000 kr med en årsränta om 26 %, effektiv ränta 29,3 % vilket är bra för den som behöver extra pengar snabbt.

När det kommer till snabblån så kännetecknas de av höga räntor och korta återbetalningstider. För att vara ett snabblån så har Frogtail långa återbetalningstider (1 – 5 år) och en relativt låg effektiv ränta (29,3 %). Den låga räntan innebär att Frogtail inte är en högkostnadskredit.

Söker du något annat än ett smslån så kanske Frogtail inte är något för dig. För kontokrediter så har företaget bakom Frogtail (FolkeFinans AS) en annan produkt, nämligen Monetti.

Frogtail använder inte UC vid kreditupplysningar så att din kreditvärdighet inte påverkas när du lånar pengar hos dem. I stället så använder Frogtail Bisnode, ett kreditupplysningsföretag som inte sparar kreditupplysningar som görs hos dem och på så vis inte heller påverkar din kreditvärdighet när du lånar pengar genom Frogtail.

Läs mer: Vad är en kreditupplysning?

Beviljandegraden hos Frogtail är hög men du får inte ha några skulder hos Kronofogden när du ansöker. Du ska även vara folkbokförd i Sverige och ha en stabil inkomst. Du kan även välja att ha ett eller flera aktiva lån hos Frogtail, något som många aktörer normalt inte godkänner.

Om företaget

Frogtail är en del av FolkeFinansgruppen och har kontor i Stockholm. FolkeFinans är ett norskt företag men har även filialer i Sverige. Företaget grundades 2006 och har flera låneprodukter under sig, därav en lång erfarenhet av vad folk är ute efter när de vill låna pengar.

När du vill ta ett lån så kan du ansöka om flera belopp, såsom 10 000, 15 000, 20 000 och 25 000 kr. Maxbeloppet är 40 000 kr. Idén bakom var att göra en smidig process för låneansökan och att betala ut pengarna omgående. Lånet sker utan säkerhet och du kan alltså använda pengarna till vad du vill. Ansökan kan du göra via mobil, surfplatta eller dator.

Vad Frogtail erbjuder

Hos Frogtail får du ett lån. Uppläggningsavgiften är 350 kr. Aviavgiften är: 15 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Frogtail görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 40 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan är 29,3 %. Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 3 år och en nominell ränta på 26% (effektiv ränta på 29,3%), resulterar i en total kostnad av 28 873 kr, fördelat på 36 månadsbetalningar om 802 kr vardera. Startavgift: 350 kr. Aviavgift: 15 kr/avi.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Folkefinans AS Norge Filial Sverige
Medborgarplatsen 3 Söderhallarna, plan 10
102 66 Stockholm

E-post: info@frogtail.se
Telefonnummer: 0770 99 20 00

Öppettider:

Måndag:08:00-18:00
Tisdag:08:00-18:00
Onsdag:08:00-18:00
Torsdag:08:00-18:00
Fredag:08:00-18:00
Lördag:10:00-15:00
Söndag:10:00-15:00