Kom igång

Företagslån Utan En Kreditupplysning hos UC, med Bisnode

Två av de populäraste alternativen till Upplysningscentralen (UC) är Creditsafe och Bisnode. Skillnaden mellan de båda alternativen är få dock så delar de en stor fördel; nämligen att de inte sparar kreditupplysningar som de får och att de inte delar kreditinformation som de tillhandahåller med Upplysningscentralen. Detta betyder att du som låntagare inte påverkar din kreditvärdighet hos UC när du ansöker om lån.

För att låna pengar till företag utan en kreditupplysning hos UC, utan istället en med Bisnode, välj någon av långivarna nedan. För information om hur företagslånen fungerar, klicka här.

Klicka här för att komma igång.

Froda

Bästa företagslånet med Bisnode för Juni 2023

Froda är det bästa företagslånet med Bisnode för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se lån Mer om villkor hos Froda
Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr (, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Topplista: Bästa företagslånen med Bisnode 2023

LångivarePayup betygLånebeloppEffektiv räntaLöptidLäs mer
Froda
Froda
5,0/5
Bäst Överlag 2023
10 000 -
2,000,000 kr
Fast månadsavgift30 dgr -
3 år
Läs mer
Approva
Approva
5,0/5
Nyast
30 000 -
300,000 kr
Fast månadsavgift60 dgr -
1,5 år
Läs mer

Jämför företagslån med Bisnode

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån med Bisnode hos Payup 2023. Nedan listar vi 2 st. långivare. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det alternativ som passar dina behov bäst.

Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Froda

  Froda

  Betyg: 5.0/5 PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.
  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bisnode
  Lån till nystartat företag
  Krav för att få lån hos Froda:
  • Personlig borgen
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr (, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Approva

  Approva

  Betyg: 5.0/5 PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.
  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bisnode
  Krav för att få lån hos Approva:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3 999,7 kr (, resulterar i en total kostnad av 223 998 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Approvas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Om att låna pengar till företag med Bisnode

När man som företagare behöver låna pengar kan det vara värt att jämföra olika långivare med varandra. På detta sätt kan företaget få ett så förmånligt lån som möjligt. Genom att välja ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC så kan företaget även bibehålla en bättre kreditvärdighet hos kreditupplysningsföretaget UC.

Vad är UC?

UC är en förkortning för Upplysningscentralen och är ett företag som tillhandahåller kreditupplysningar till banker och företag. Upplysningscentralen är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige och deras tjänster utnyttjas än idag av många som behöver få mer information om en tilltänkt kund eller affärspartner. När Upplysningscentralen gör sina bedömningar av kreditvärdighet så tar de hänsyn till ett flertal parametrar, som inkomst, betalningsanmärkningar, samlad skuldbörda, m.m. Utöver detta tar de även hänsyn till hur många kreditupplysningar som gjorts på en privatperson eller företag. Man kan alltså säga att ju fler förfrågningar som görs, desto sämre kan kreditvärdigheten anses vara. Läs mer om varför.

Eftersom de flesta köp eller kreditansökningar i dagsläget genererar en kreditupplysning hos UC så kan dessa eventuellt ha en påverkan på ens företags kreditvärdighet hos UC.

Läs mer: Lån utan en kreditupplysning hos UC för privatpersoner

Det här är Bisnode

Bisnode är också ett kreditupplysningsföretag, men de arbetar på ett lite annorlunda vis. Dels så görs själva kreditbedömningen på ett annat sätt och dels registreras inte kreditupplysning som ditt företag får taget på sig. Genom att välja en företagskredit där långivaren inte använder sig av UC och istället använder sig utav Bisnode så behöver du inte tänka på att ditt företags kreditvärdighet hos UC ska kunna påverkas.

Bisnode används framför allt vid lite mindre lån och krediter där risken är mindre, jämfört med ett större lån, där UC:s mer ingående analys kan ha vissa fördelar. Men att låna till företag utan en kreditupplysning hos UC är allt som oftast mer fördelaktigt för företagare, då kredithistoriken hos UC inte riskeras påverkas på ett negativt sätt.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kreditupplysning?

Kreditupplysningar är kreditkontroller som ger bland annat banker, hyresvärdar och andra aktörer en bild av din ekonomi...Läs mer

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett alternativ till Upplysningscentralen med fördelen att kreditupplysningar inte sparas hos dem. Läs mer om varför detta är en fördel.

Varför ska man välja Bisnode?

Den främsta anledningen är att kreditupplysningen inte sparas hos Bisnode. Därmed påverkar man inte sin kreditvärdighet när man lånar.

Hur mycket kan jag låna med Bisnode?

Beloppen är oftast mindre än när man lånar med upplysning hos UC. Hur mycket man kan låna varierar mellan olika långivare. Se en lista över långivare som använder Bisnode.