Kom igång

Företagslån utan kreditupplysning hos UC

Nedan listas företagslån som erbjuder lånen utan att en kreditupplysning hos UC tas.

För att ansöka om ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC, börja med att välja en utav nedanstående långivare. Klicka här för att komma igång. När en långivare hittats, klicka på Ansök nu för att gå vidare eller på Mer information för att lära dig mer om en långivare innan ansökning.

För information om vad företagslån utan UC är, vad de innebär och hur de fungerar, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Utb. direkt
Lån utan UC
Betalningsanmärkning OK
Nystartat bolag
 • OPR Företagslån logo
  Lån mellan30 000 - 500 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Max effektiv ränta: 0%. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva logo
  Lån mellan30 000 - 300 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Utan UC
  Utan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Max effektiv ränta: 0%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Populärast
  Mynt logo
  Lån mellan10 000 - 500 000
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan UC
  Utan borgen
  Räkneexempel: Max effektiv ränta: 0%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Froda logo
  Lån mellan10 000 - 2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Bet anm OK
  Utan UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Max effektiv ränta: 0%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fedelta logo
  Lån mellan25 000 - 1 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Bet anm OK
  Utan UC
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Max effektiv ränta: 0%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
  Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.
 • Capcito logo
  Lån mellan1 000 - 2 000 000
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid90 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan UC
  Utan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Max effektiv ränta: 4%. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Företagslån utan UC—vad är det?

Ett företagslån utan UC är i stort sett som vilket företagslån som helst. Den stora skillnaden mellan just den här låneformen och andra är att man inte använder Upplysningscentralen när man begär en kreditupplysning.

Varför företagslån utan UC?

Som företagare kan man undra vad man egentligen vinner på att välja just den här typen av lån. Det har att göra med hur Upplysningscentralen fungerar. När en långivare tar en kreditupplysning via UC kommer den att ligga kvar hos kreditupplysningsföretaget ett bra tag. Den kommer också att vara synlig för alla banker och andra långivare i landet. Det här kan skada ditt företags kreditvärdighet, eftersom många låneansökningar kan tyda på att ett företag inte har tillräckliga medel för att sköta verksamheten. Om du istället väljer att låna pengar till företaget utan UC så slipper du allt det här.

Är ett lån utan UC ett lån utan kreditupplysning?

Ingen långivare får låna ut pengar utan att först granska den sökandes ekonomiska situation. Det gäller både för privatpersoner och företag. Ett lån utan UC är alltså inte ett lån utan kreditupplysning, utan upplysningen begärs istället från ett annat kreditupplysningsföretag. Några exempel på sådana företag listas nedan:

Vem bör välja företagslån utan UC?

Vilket företag som helst gynnas av att välja lån med exempelvis Creditsafe eller Bisnode. En låneansökan som blir mer anonym är positivt för alla företag. Samtidigt kan det vara så att lån utan UC kan komma med högre räntor. Lånen kan i vissa fall även utgöras av lägre belopp. Du som vill ha ett stort lån med så låg ränta som möjligt kan därför vinna på att ta ett lån med UC, framförallt om du har god kreditvärdighet och inte har ansökt om så många lån tidigare.

Du som har ett nystartat företag eller ett företag med lägre kreditvärdighet vinner extra mycket på att välja lån med exempelvis Bisnode. Då undviker du att sänka din kreditvärdighet ytterligare, samtidigt som du kan låna för att förbättra din verksamhet.

Relaterat: Lån åt nystartade företag

Det grundläggande

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna pengar till mitt företag utan UC?

Ja, många långivare erbjuder lån till företag utan en kreditupplysning hos UC. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder företagslån utan att en kreditupplysning tas hos UC.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.