Varför Mynt

Mynt Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Mynt erbjuder fakturabelåning och företagskrediter mellan 10 000 kr och 3 000 000 kr. Kreditgivaren bjuder på låg ränta, prisgaranti och nöjdhetsgaranti. Personlig service erbjuds vid frågor och funderingar. Ansökningsprocessen tar inte mer än några minuter och är inte bindande.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Mynt så kan företag komma igång med factoring och ansöka om företagskrediter som sträcker sig upp till 3 000 000 kr. Räntan på krediten är låg och ansökningsprocessen är snabb. Personlig service erbjuds vid behov.

Vi samarbetar inte längre med Mynt och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: Capcito.
 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Mynt

  Mynt

  Lån mellan10 000 -
  500 000 kr
  Effektiv räntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan UC
  Utan borgen
  Se lån
  Krav för att få lån hos Mynt:
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Måste ha en årsomsättning på minst 500 000 kr/år
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låg ränta.
 • Personlig service.
 • Prisgaranti.
 • Nöjdhetsgaranti.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Omsättningskrav på minst 500 000 kr årligen.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Mynt säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Mynt är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Mynt är ett seriöst företag som ägs och drivs av Mynt AB. Mynt står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Mynt?

Mynt använder Creditsafe.

Accepterar Mynt betalningsanmärkningar?

Nej, Mynt accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Mynt om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Mynt ut?

Mynt betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Mynt?

För att få lån hos Mynt krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning
 • Måste ha en omsättning på minst 500 000 kr/år
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Hur loggar man in på Mynt?

Du loggar in på Mynts hemsida. Logga in

Komplett recension

Företagslösningarna från Mynt är fakturabelåning och företagskrediter. Krediterna har inget krav på säkerhet, vilket betyder att de kan användas till vad som helst. Vid företagskredit så är det inte vanliga lån det handlar om, utan en nätbaserad kontokredit. Krediten görs tillgänglig för dig på kreditgivarens hemsida och du kan se den samt administrera den från Mina Sidor hos kreditgivaren. Med företagskrediten så följer ett kreditkort. Du betalar endast ränta på det belopp av krediten som du förbrukar.

Läs mer: Hur fungerar kontokrediter?

Vem passar Mynt för?

Mynt passar företagare som söker factoring för sitt företag eller som vill ha extra resurser tillgängliga vid behov i form av en kredit. Du kanske inte behöver ett lån för tillfället, men vill ha en summa pengar tillgänglig ifall några oväntade utgifter skulle uppstå. Krediten kan också vara bra att ha om företaget ibland saknar tillräckligt med pengar, exempelvis innan företaget hunnit få betalt för fakturor.

För att kunna ansöka om en företagskredit hos Mynt så behöver företaget ha varit registrerat i minst 6 månader och ha en årsomsättning på minst 500 000 kr. Samtliga bolagsformer accepteras, såväl aktiebolag och handelsbolag som kommanditbolag och enskild firma.

Läs mer: Hur fungerar det att sälja företagsfakturor?

Hur fungerar Mynt?

Mynt fungerar som andra kreditgivare som erbjuder factoring eller onlinekrediter. Du börjar med att göra en ansökan på Mynts hemsida. Att ansöka tar bara några minuter och för att signera så använder du BankID. Krediten från Mynt har inget krav på säkerhet, men krediten har ett krav på personlig borgen. Låna pengar utan krav på personlig borgen.

I regel så tar det som högst några timmar innan du får ett besked på din ansökan. Om din ansökan beviljas så får du tillgång till din kredit direkt. Du ges tillgång till krediten genom Mina Sidor på kreditgivarens hemsida och där kan du bland annat se ränta, nyttjat belopp, återbetalning, m.m. Du får också ett kort som kopplas till din kredit. Kortet skickas till dig med posten.

Om företaget

Mynt ägs och drivs av Mynt AB. För att komma i kontakt med kreditgivaren så kan du ringa, chatta eller kontakta genom e-post. Vid generella frågor så finns mer information att tillgå på Mynts FAQ-sida eller på Mynts blogg på hemsidan.

Vad Mynt erbjuder

Hos Mynt får du en företagskredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Mynt görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

Maxbeloppet som du kan låna är: 500 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Bedöms individuellt. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Mynt AB
Regeringsgatan 65
111 44 Stockholm

E-post: info@mynt.se
Telefonnummer: 010 198 0300

Öppettider:

Måndag:08:00-17:00
Tisdag:08:00-17:00
Onsdag:08:00-17:00
Torsdag:08:00-17:00
Fredag:08:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt