Varför Mynt

Mynt Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.0
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Mynt så kan företag komma igång med factoring och ansöka om företagskrediter som sträcker sig upp till 3 000 000 kr. Räntan på krediten är låg och ansökningsprocessen är snabb. Personlig service erbjuds vid behov.

 • Mynt logo

  Mynt

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  Ålderskrav18 år
  Använder Creditsafe
  Företagskredit
  Erbjuder factoring
  Gå vidare

  Detaljerad information om Mynt

  EgenskapInformation
  BolagsformerMynt erbjuder företagslån till endast aktiebolag.
  BokslutMynt har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarNej, Mynt accepterar inte betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Mynt erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Mynt erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Mynt erbjuder factoring
  Krav

  För att få lån hos Mynt behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget har minst en årsredovisning
  • Ansökande måste ha en god betalningshistorik utan anmärkningar
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Mynt kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låg ränta.
 • Personlig service.
 • Prisgaranti.
 • Nöjdhetsgaranti.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Omsättningskrav på minst 500 000 kr årligen.

Jämför med andra lån

 • Mynt logo
  Mynt
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 2 000 000
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Qred logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 2 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 2 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3000 kr, resulterar i en total kostnad av 218 000 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • CrediNord logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 1 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. CrediNords månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Mynt

Företagslösningarna från Mynt är fakturabelåning och företagskrediter. Krediterna har inget krav på säkerhet, vilket betyder att de kan användas till vad som helst. Vid företagskredit så är det inte vanliga lån det handlar om, utan en nätbaserad kontokredit. Krediten görs tillgänglig för dig på kreditgivarens hemsida och du kan se den samt administrera den från Mina Sidor hos kreditgivaren. Med företagskrediten så följer ett kreditkort. Du betalar endast ränta på det belopp av krediten som du förbrukar.

Läs mer: Hur fungerar kontokrediter?

Vem passar Mynt för?

Mynt passar företagare som söker factoring för sitt företag eller som vill ha extra resurser tillgängliga vid behov i form av en kredit. Du kanske inte behöver ett lån för tillfället, men vill ha en summa pengar tillgänglig ifall några oväntade utgifter skulle uppstå. Krediten kan också vara bra att ha om företaget ibland saknar tillräckligt med pengar, exempelvis innan företaget hunnit få betalt för fakturor.

För att kunna ansöka om en företagskredit hos Mynt så behöver företaget ha varit registrerat i minst 6 månader och ha en årsomsättning på minst 500 000 kr. Samtliga bolagsformer accepteras, såväl aktiebolag och handelsbolag som kommanditbolag och enskild firma.

Läs mer: Hur fungerar det att sälja företagsfakturor?

Hur fungerar Mynt?

Mynt fungerar som andra kreditgivare som erbjuder factoring eller onlinekrediter. Du börjar med att göra en ansökan på Mynts hemsida. Att ansöka tar bara några minuter och för att signera så använder du BankID. Krediten från Mynt har inget krav på säkerhet, men krediten har ett krav på personlig borgen. Låna pengar utan krav på personlig borgen.

I regel så tar det som högst några timmar innan du får ett besked på din ansökan. Om din ansökan beviljas så får du tillgång till din kredit direkt. Du ges tillgång till krediten genom Mina Sidor på kreditgivarens hemsida och där kan du bland annat se ränta, nyttjat belopp, återbetalning, m.m. Du får också ett kort som kopplas till din kredit. Kortet skickas till dig med posten.

Så betygsätter vi Mynt

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Mynts ränta är flexibel ("bedöms individuellt") och varierar baserat på låntagare och låneansökan.
Beviljandegrad 1/5 Mynt ställer relativt höga krav på låntagare vilket leder till striktare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Mynts hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Mynt erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.7/5 Mynt har ett högt betyg (4.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Mynt ett sammanlagt Payup-betyg på 4.

Om företaget

Mynt ägs och drivs av Mynt AB. För att komma i kontakt med kreditgivaren så kan du ringa, chatta eller kontakta genom e-post. Vid generella frågor så finns mer information att tillgå på Mynts FAQ-sida eller på Mynts blogg på hemsidan.

Vad Mynt erbjuder

Hos Mynt får du en företagskredit. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Mynt görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

Maxbeloppet som du kan låna är: 2 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Bedöms individuellt. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Mynt

Besöksadress:
Mynt AB
Regeringsgatan 65
111 44 Stockholm

E-post: info@mynt.se
Telefonnummer: 010 198 0300

Öppettider:

Måndag:08:00 - 17:00
Tisdag:08:00 - 17:00
Onsdag:08:00 - 17:00
Torsdag:08:00 - 17:00
Fredag:08:00 - 17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt