Varför Lendo

Lendo Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Lendo kan du jämföra företagslån, checkkrediter, EU-lån och företagskrediter mellan 50 000 kr och 5 000 000 kr. Löptiden är 6-60 månader. Ansökningsprocessen är snabb och erbjudanden om lån ges vanligtvis inom 24 timmar.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Lendo är en av Sveriges största jämförelsetjänst för lån. Genom Lendo kan du inte bara jämföra privatlån men också företagslån, företagskrediter, checkkrediter och EU-lån. Lånebeloppen kan sträcka sig från 50 000 kr upp till 5 000 000 kr och löptiden 6 månader till 60 månader. Ansökningsprocessen och handläggningstiden är snabb.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Lendo

  Lendo

  Lån mellan50 000 -
  5 000 000 kr
  Effektiv ränta2,95 -
  29,95%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Lån till nystartat företag
  EU-Garanti
  Utan borgen
  Se lån
  Krav för att få lån hos Lendo:
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5 677 kr vardera. Startavgift: från 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låneförmedlare; jämför upp till 19 olika låneofferter med bara en ansökan.
 • Svar inom 24 timmar.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • God ränta.
 • Helgöppet.
 • Kundvänlig hemsida.

Nackdelar

 • Minst 20 år ålderskrav.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Lendo säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Lendo är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Lendo är ett seriöst företag som ägs och drivs av Lendo AB. Lendo står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Lendo?

Lendo använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Lendo betalningsanmärkningar?

Ja, Lendo accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Lendo även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Lendo ut?

Lendo betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Lendo?

För att få lån hos Lendo krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Hur loggar man in på Lendo?

Du loggar in på Lendos hemsida. Logga in

Komplett recension

Lendo Företagslån gör det enklare att jämföra olika lösningar för företagsfinansiering. Du kan jämföra företagskrediter, företagslån, checkkrediter och EU-lån till företag. Kreditgivaren är en så kallad låneförmedlare, vilket betyder att de inte lånar ut pengar själva utan i stället hjälper låntagare med att hitta rätt finansiering till rätt ändamål och goda villkor. Lendo samarbetar med 16 olika banker och långivare.

En ansökan hos Lendo är kostnadsfri och inte bindande. Det betyder att du kan göra en ansökan, få låneofferter, jämföra dessa och därefter välja om du vill eller inte vill gå vidare med någon utav dem. En kreditupplysning tas i samband med din ansökan. Du kan få låneofferter från upp till 19 olika kreditgivare.

Vem passar Lendo för?

Lendo passar företag som söker finansieringslösningar på mellan 50 000 kr och 5 000 000 kr. Tjänsten passar den som vill ha ett så förmånligt lån som möjligt, både vad gäller ränta och övriga lånevillkor. Lendo är också ett alternativ för företagare som inte vill lägga ned tid på att jämföra långivare och lånevillkor, utan i stället vill fokusera på annat i verksamheten. Genom Lendo så görs jämförelsen enkelt och samtliga långivare och deras låneofferter presenteras på ett smidigt sätt så att jämförelsen sker på ett snabbt och effektivt sätt. Detta till skillnad från att behöva ansöka hos flera olika långivare och göra jämförelsen självmant.

Hos Lendo så kan alla bolagsformer ansöka, såväl aktiebolag och handelsbolag som kommanditbolag och enskilda firmor. Dock så måste företaget vara svenskregistrerat och aktivt.

Hur fungerar Lendo?

Lendo hjälper företag med att jämföra företagslån och företagskrediter. För att ansöka besöker du låneförmedlarens hemsida och gör en ansökan. Du fyller i ansökningsformuläret direkt på sidan och skickar in det elektroniskt. Du verifierar din identitet med BankID. Hela ansökningsprocessen tar bara några minuter att genomföra.

När Lendo mottagit din ansökan så tar man en kreditupplysning på ditt företag, varefter din ansökan skickas vidare till Lendos samarbetspartners som behandlar din ansökan och därefter återkopplar med erbjudanden om lån. Inom 24 timmar så får du alla erbjudanden från samtliga av Lendos samarbetspartners. Du kan jämföra dem och därefter välja det erbjudande som passar dig och ditt företag bäst. Du kan även välja att avstå från att låna. Att ansöka hos Lendo är kostnadsfritt och inte bindande.

Efter att du bestämt dig för ett erbjudande så signerar du det med ditt BankID och därefter så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto.

Om företaget

Lendos lånetjänst ägs och drivs av Lendo AB, baserat i Stockholm, Sverige. Lendo driver även en jämförelsetjänst för privatlån samt andra lånetjänster, bland andra Anmärkning, som fokuserar på att jämföra lån trots betalningsanmärkningar och LetaLån. Lendo har som vision att hjälpa låntagare med att hitta rimliga lån till schyssta villkor.

Lendos kundtjänst kan kontaktas via telefon och genom e-post. Kundtjänsten har öppet alla dagar i veckan, mellan kl. 08.00-20.00 på vardagar och kl. 10.00-14.00 på helger.

Vad Lendo erbjuder

Hos Lendo får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften från 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Lendo görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 5 000 000 kr och det minsta beloppet är: 50 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,95 % upp till 29,95 %. Ett lån om 600 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,42% (effektiv ränta på 5,56%), resulterar i en total kostnad av 817 408 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 5 677 kr vardera. Startavgift: från 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Lendo AB
Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm

E-post: kundservice@lendo.se
Telefonnummer: 0771 13 13 10

Öppettider:

Måndag:08:00-20:00
Tisdag:08:00-20:00
Onsdag:08:00-20:00
Torsdag:08:00-20:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:10:00-14:00
Söndag:10:00-14:00