Kom igång

Låneförmedlare Till Företag

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Fakturino

Bästa låneförmedlaren till företag 2023 enligt Payup

Fakturino är den bästa låneförmedlaren till företag för lån på 200 000 kr enligt Payup. Hos Fakturino kan du få företagslån och företagskrediter på mellan 10 000 kr och 4 000 000 kr. Fakturino är en låneförmedlare som samarbetar med 30 olika långivare och låneinstitut. De samarbetar även med kreditinstitut som erbjuder factoringlösningar för företag.

Se Fakturinos villkor
Räkneexempel: Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.

Payups Topplista: Bästa låneförmedlarna till företag 2023

Jämför låneförmedlare för företag

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder låneförmedlare för företag 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för låneförmedlare för företag:

Lägsta lånebelopp10 000 kr
Högsta lånebelopp60 000 000 kr
Lägsta ränta0%
Högsta ränta0%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 0 kr
Löptid mellan30 dagar - 15 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett låneförmedlare för företag genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Har en god omsättning.
 • Har en fungerande affärsplan.
 • Varit verksamt i minst 6 månader.
 • Ägare som är bosatta i Sverige.
 • I vissa fall borgenskrav eller krav på bokslut.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Fakturino logo

  Fakturino

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare

  Detaljerad information om Fakturino

  EgenskapInformation
  BolagsformerFakturino erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFakturino ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Fakturino accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Fakturino erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Fakturino erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Fakturino erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersFakturino samarbetar med 30 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Fakturino behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Fakturino kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.
 • Krea logo

  Krea

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan10 000 -
  30 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare
  EU-Garanti

  Detaljerad information om Krea

  EgenskapInformation
  BolagsformerKrea erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutKrea ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Krea accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Krea erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Krea erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Krea erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersKrea samarbetar med 30 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Krea behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Krea kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Vad är låneförmedlare till företag?

Låneförmedlare till företag är specialister som hjälper företag att hitta och ansöka om företagslån. De har tillgång till ett nätverk av olika långivare och kan matcha företag med den bästa långivaren baserat på deras specifika behov och omständigheter.

Användning av en låneförmedlare har många fördelar, däribland tillgång till ett bredare utbud av långivare och lånealternativ, expertis inom företagsfinansiering och potentiellt tid- och kostnadsbesparingar.

Varför ska företag använda låneförmedlare?

Företag kan dra nytta av en låneförmedlares tjänster på flera sätt. Nedan följer några av de främsta anledningarna.

 • Hitta rätt lånealternativ för ditt företag: En låneförmedlare kan hjälpa dig att hitta rätt lånealternativ för ditt företag, baserat på faktorer som ditt företags storlek, verksamhet, ekonomiska situation och lånebehov.
 • Spara tid och resurser: Att leta efter det bästa företagslånet kan vara en tidskrävande och komplex process. En låneförmedlare kan göra jobbet åt dig, vilket sparar dig tid och resurser.
 • Expertkunskap och erfarenhet: Låneförmedlare har expertkunskap om företagsfinansiering och kan guida dig genom låneprocessen, förklara villkor och hjälpa till att förhandla om bästa möjliga villkor för ditt företag.

De olika typerna av företagslån

Det finns flera typer av företagslån tillgängliga. Nedan följer några av de mest vanliga typerna som en låneförmedlare kan hjälpa dig att utforska.

Företagslån utan säkerhet

Ett företagslån utan säkerhet kräver ingen säkerhet och kan vara ett bra alternativ för företag som inte har någon tillgång att erbjuda som säkerhet.

Företagslån med säkerhet

Ett företagslån med säkerhet kräver att du ställer upp en tillgång som säkerhet. Detta kan vara en fastighet, inventarier, fordon, eller annan företagstillgång.

Factoring och fakturalån

Factoring och fakturalån är lån baserade på dina företags utestående fakturor. Dessa kan vara ett bra alternativ för företag som behöver snabb tillgång till kapital.

Leasing

Leasing är en form av långsiktig uthyrning där företaget hyr utrustning eller fordon istället för att köpa dem direkt. Detta kan vara ett bra alternativ för företag som behöver tillgång till utrustning eller fordon men som inte har de nödvändiga medlen att köpa dem direkt.

Hur väljer du rätt låneförmedlare för ditt företag?

Att välja rätt låneförmedlare för ditt företag är en viktig del i processen att skaffa ett företagslån. Nedan följer saker att tänka på.

 • Erfarenhet och expertisEn bra låneförmedlare har djup kunskap och erfarenhet av företagslån och finansmarknaden. De ska kunna ge dig råd om olika lånealternativ och hjälpa dig att navigera genom ansökningsprocessen.
 • Transparent och tydlig: En låneförmedlare ska vara öppen och tydlig om sina avgifter, tjänster och processer. De ska kunna förklara allt du behöver veta på ett klart och förståeligt sätt.
 • Kundrecensioner och rykte: Kundrecensioner och ett bra rykte kan ge dig insikt om låneförmedlarens kvalitet och pålitlighet. Ta dig tid att läsa recensioner och feedback från tidigare kunder innan du fattar ditt beslut.

Processen att arbeta med en låneförmedlare genom Payup

Att samarbeta med en låneförmedlare av företagslån innebär att navigera genom flera steg. Nedan går vi igenom hur processen fungerar med Payup.

 1. Hitta låneförmedlare: Starta processen genom att utforska olika alternativ för företagslåneförmedlare. Välj det alternativ som bäst överensstämmer med dina och ditt företags behov.
 2. Första konsultationen: När du hittat en passande låneförmedlare, är nästa steg att fylla i en ansökan på deras hemsida. Detta gör du genom att klicka på Se lån och sedan följa de angivna stegen.
 3. Svar och matchning av lån: När din ansökan har skickats in, kommer låneförmedlaren att behandla den och ge dig ett svar. Oftast får du de första låneerbjudandena inom ett par timmar och inom 48 timmar brukar du ha mottagit alla låneerbjudanden. Jämför dessa erbjudanden för att se vilket som har bäst ränta och vilket som passar dina behov bäst.
 4. Välja lån: Om du hittar ett lån som du tycker passar ditt företag, välj det lånet och följ de angivna stegen för att fortsätta processen.
 5. Utbetalning: Så fort du valt ett lån, kommer långivaren att behandla ditt val och bedöma om du är berättigad till lånet. Om de godkänner ditt lån, kommer pengarna att sättas in på ditt företagskonto inom 1-2 arbetsdagar.

Var medveten om att en ansökan om ett lån genom en låneförmedlare via Payup inte binder dig till något, och du kan välja att inte gå vidare med något av de erbjudanden som du får. Du kan alltså använda låneförmedlaren för att jämföra alternativ och bedöma dina lånemöjligheter, och sedan välja att avböja alla erhållna erbjudanden. Dessutom är det helt kostnadsfritt att ansöka.

Låneförmedlare – den framtida utvecklingen i Sverige

Låneförmedlingsbranschen är under ständig utveckling, med nya teknologier och regelverk som formar dess framtid. Nedan tittar vi på några av de trender som påverkar branschen.

Digitalisering av processen

Digitalisering gör det möjligt för låneförmedlare att effektivisera och automatisera många av deras processer, vilket sparar tid och förbättrar kundupplevelsen. Från online-ansökningar till digital dokumenthantering, teknologin spelar en allt större roll.

Regulatoriska utmaningar och möjligheter

Regleringar spelar en viktig roll i låneförmedlingsbranschen. Ändringar i lagstiftning och tillsyn kan innebära utmaningar men också möjligheter, till exempel genom att skapa en mer rättvis och transparent marknad.

Främjande av rättvis och transparent finansiering

Det finns en ökande trend mot rättvis och transparent finansiering inom företagslånebranschen. Detta innebär att det finns ett ökat fokus på öppenhet om kostnader, villkor och risker förknippade med företagslån.

5 populära låneförmedlare till företag hos Payup

LångivareBeloppEffektiv räntaLöptidÅlderskrav
Fakturino20 000 kr -
60 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
Krea10 000 kr -
30 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
Creddo10 000 kr -
10 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
Zmarta10 000 kr -
5 000 000 kr
Beror på bank30 dgr -
5 år
18 år
BestRate50 000 kr -
3 000 000 kr
Beror på bank1 år -
5 år
18 år

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar det att få ett företagslån via en låneförmedlare?

Tiden det tar att få ett företagslån via en låneförmedlare kan variera beroende på flera faktorer, inklusive vilket lånealternativ du väljer, hur snabbt du kan tillhandahålla nödvändig information och dokumentation, och hur snabbt långivaren kan bearbeta din ansökan.

Är det säkert att använda en låneförmedlare?

Ja, det är säkert att använda en låneförmedlare, förutsatt att de är legitima och har en bra rykte. Se till att göra din forskning innan du väljer en låneförmedlare, och tveka inte att ställa frågor om deras processer och säkerhetsåtgärder.

Vilka typer av företag kan använda en låneförmedlare?

En låneförmedlare kan hjälpa företag i alla branscher, av alla bolagsformer (inkl. AB, HB, EF, m.fl.) och av alla storlekar, från små nystartade företag till stora etablerade företag. De kan hjälpa till med allt från att finansiera startkostnader till att förse befintliga företag med kapital för att expandera.

Kan en låneförmedlare hjälpa mig om jag har en dålig kreditvärdighet?

Ja, en låneförmedlare kan ofta hjälpa företag som har en dålig kreditvärdighet eller ingen kredithistorik alls. De har tillgång till ett brett utbud av långivare och kan matcha dig med en som är villig att låna ut till företag i din situation.

Vad är skillnaden mellan en låneförmedlare och en bank?

En bank är en finansinstitut som ger ut lån direkt till låntagare, medan en låneförmedlare fungerar som mellanhand mellan låntagare och olika långivare. En låneförmedlare kan hjälpa dig att jämföra och ansöka om lån från flera olika långivare.

Hur vet jag vilken låneförmedlare jag ska använda?

Det är en god idé att jämföra flera olika låneförmedlare för att se vilken som bäst passar ditt företags behov. Tänk på saker som avgifter, kundservice, vilka långivare de arbetar med, och vilka typer av lån de kan hjälpa till med. Recensioner och rekommendationer kan också vara till stor hjälp.

Kan en låneförmedlare förhandla om bättre lånevillkor åt mitt företag?

Ja, en av fördelarna med att använda en låneförmedlare är att de ofta kan förhandla om bättre lånevillkor, inklusive räntor, avgifter och återbetalningsvillkor, på ditt företags vägnar. De har erfarenhet av att arbeta med olika långivare och vet vad som kan vara möjligt att förhandla fram.