Buffert vid behov

Kontokredit För Företag 2023, med el. Utan UC

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Capcito

Bästa kontokrediten för företag 2023 enligt Payup

Capcito är den bästa kontokrediten för företag för kredit på 200 000 kr enligt Payup. Capcito erbjuder flexibla företagslån och factoring för företag. Företagslånen kan uppgå till 15 Mkr. Factoringlösningen kan kopplas till ditt företags redovisningsprogram.

Se Capcitos villkor
Räkneexempel: Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2 384 kr, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Payups Topplista: Bästa kontokrediterna för företag 2023

Jämför kontokrediter för företag

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder kontokrediter för företag 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i kredit. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för kontokrediter för företag:

Lägsta lånebelopp10 000 kr
Högsta lånebelopp15 000 000 kr
Lägsta ränta0%
Högsta ränta4%
Uppläggningsavgift mellan995 kr - 995 kr
Löptid mellan30 dagar - 4 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Ange önskat kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast

Vad är kontokredit för företag?

Kontokredit, även kallat kreditlån eller ”checkkrediter”, är en kredit som du får hos en kreditgivare. Krediten kan du ha kopplad till ditt företags bankkonto.

Syftet med kontokrediten är att ha snabb tillgång till extra pengar om behovet skulle uppstå, utan att behöva lägga ned tid på en ansökan och se om denna blir beviljad eller inte. Du överför istället det belopp som du behöver från din kontokredit till ditt företags bankkonto vid behov.

Du väljer själv vilket kreditbelopp som du vill ansöka om. Hur mycket du kan ansöka om beror på ditt företags kreditvärdighet.

Idag finns det även så kallade onlinekrediter som fungerar på samma sätt. Skillnaden är att de är online. Vanligtvis så når du onlinekrediten genom långivarens hemsida.

Hur fungerar det?

När du ansöker och blir beviljad en kontokredit så får du vanligtvis en inloggning hos kreditgivaren. Precis som en konsumentkredit så finns kontokrediten tillgänglig att använda dygnet runt, oavsett när du skulle behöva krediten. Du väljer själv om du vill använda den eller inte och du betalar bara ränta på det belopp som du använt.

Så kan företag gynnas av kontokrediter

Nästan alla företag behöver någon gång företagslån eller företagskrediter. De brukar behövas ibland för att behålla god likviditet. Om du har ett nystartat företag kan det exempelvis hända att du inte får betalt av vissa kunder. Det kan påverka företagets likviditet och ekonomi i övrigt, eftersom mindre företag i regel inte har hunnit bygga upp starka ekonomiska muskler. Det kan också hända att du behöver expandera din verksamhet, eller att oförutsedda utgifter uppstår. I sådana situationer kan en kontokredit vara lösningen på problemet.

En kontokredit som används på ett ansvarsfullt sätt bidrar även till att stärka företagets kreditvärdighet. Det ökar företagets chanser att ansöka om andra lån.

Kontokrediten höjer även företagets tillgångar.

Innan du ansöker

Innan du ansöker bör du jämföra olika alternativ. Undersök hur den effektiva räntan ser ut och vilka villkor som gäller. Se även över verksamhetens ekonomi. En del långivare vänder sig specifikt till nyare aktörer, medan andra ställer betydligt hårdare krav.

Vanliga frågor och svar