Varför Krea

Krea Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Krea är en låneförmedlare som hjälper dig hitta och jämföra företagslån samt factoring. Du kan ansöka om lån på upp till 4 000 000 kr och får erbjudanden inom 1-2 arbetsdagar. En ansökan görs online och du kan få personlig rådgivning på vägen. Lån kan ofta beviljas trots betalningsanmärkningar.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Krea kan du ansöka om företagslån och factoring mellan 10 000 kr och 4 000 000 kr. Du ansöker online och får förslag från olika långivare inom 48 timmar. Personlig rådgivning erbjuds och betalningsanmärkningar behöver inte utgöra något hinder. Även EU-lån finns att tillgå genom Krea.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Krea

  Krea

  Lån mellan10 000 -
  30 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Lån till nystartat företag
  EU-Garanti
  Utan borgen
  Factoring
  Se lån
  Krav för att få lån hos Krea:
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Välj mellan flera olika långivare.
 • Förslag inom 1-2 arbetsdagar.
 • Personlig rådgivning.
 • Lån trots betalningsanmärkningar.
 • Snabb ansökan online.
 • Möjlighet att ansöka om EU-lån.

Nackdelar

 • Kan ta 48 timmar innan samtliga långivare lämnar besked.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Krea säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Krea är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Krea är ett seriöst företag som ägs och drivs av Krea Technology AB. Krea står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Krea?

Krea använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Krea betalningsanmärkningar?

Ja, Krea accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Krea även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Krea ut?

Krea betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Krea?

För att få lån hos Krea krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Hur loggar man in på Krea?

Du loggar in på Kreas hemsida. Logga in

Komplett recension

Krea är en låneförmedlare. Det betyder att man inte erbjuder några lån själva, utan istället hjälper dig med att få erbjudanden från olika långivare. Genom Krea så kan du, med bara en ansökan, få låneerbjudanden från flera olika långivare, jämföra dessa och välja lånet som passar din situation bäst. Syftet är att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna jämföra olika lån och få det billigaste lånet med de bästa villkoren på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Efter att du fått erbjudanden så kan du välja det mest fördelaktiga lånet som passar dina behov.

Att ansöka genom Krea är kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du kan göra en ansökan, få erbjudanden, jämföra dessa och sedan välja om du vill eller inte vill gå vidare med något utav lånen.

Hos Krea kan du också jämföra lösningar för factoring.

Vem kan ansöka hos Krea?

Krea vänder sig till samtliga bolagsformer; såväl aktiebolag och handelsbolag som enskilda firmor och kommanditbolag. Du kan också använda Krea om du har ett nystartat företag. Ett grundläggande krav för att använda tjänsten är att du som ansöker är verklig huvudman i företaget. Verksamheten måste vara svenskregistrerad och den måste vara aktiv när du ansöker.

Läs mer: Företagslån utan krav på borgen

Hur fungerar Krea?

För att komma igång med Krea så besöker du låneförmedlarens hemsida. Där fyller du i en ansökan och verifierar din identitet med BankID. Du skickar in din ansökan, som Krea behandlar och sedan förmedlar vidare till sina samarbetspartners. Dessa går igenom din ansökan och ger därefter låneerbjudanden som svar. Du jämför dem hos Krea och väljer det erbjudande som passar ditt företag bäst. Jämför villkor såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntor och förmåner. När du bestämt dig för ett lån så signerar du det med BankID och därefter så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto inom 1-2 arbetsdagar. Du kan också välja att avstå från att låna. En ansökan hos Krea kostar inget och är inte bindande.

Om företaget

Krea ägs och drivs av Krea Technology AB. Företaget har som filosofi att göra det enklare för företag att hitta bra lån med goda lånevillkor och företagslösningar såsom factoring och mer. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 09.00-18.00 och kan nås genom telefon och e-post.

Vad Krea erbjuder

Hos Krea får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Krea görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Beror på bank. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

E-post: kundservice@krea.se
Telefonnummer: 08-551 082 62

Öppettider:

Måndag:09:00-18:00
Tisdag:09:00-18:00
Onsdag:09:00-18:00
Torsdag:09:00-18:00
Fredag:09:00-18:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt