Varför Krea

Krea Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Vad vi tycker

4.5
Payups betyg

Payup graderar lån med hjälp av fem avgörande faktorer:

 • Kostnad: Vi bedömer räntor som fördelaktiga om de är relativt låga jämfört med andra marknadsalternativ, med tanke på ekonomiska förändringar.
 • Beviljandegrad: Långivarens beviljandegrad mäts genom antalet Payup-besökare vars ansökningar godkänts. Ju fler godkända ansökningar, desto högre beviljandegrad.
 • Transparens: Vi värderar tillgänglighet och förståelighet av produktinformation, som FAQ, informativa artiklar, kostnadskalkylatorer och räkneexempel.
 • Kundtjänst: Kundtjänstens kvalitet baseras på tillgänglighet, öppettider och kontaktalternativ. Vi bedömer bland annat telefon- och e-postkontakt, öppettider över 4 timmar per dag, tillgänglighet under helger och möjlighet till chattkontakt.
 • Trustpilot-betyg: Ett högt Trustpilot-betyg indikerar nöjda kunder och en proaktiv kundtjänst som strävar efter hög kundnöjdhet.

Betygen från de olika kategorierna sammanvägs för att ge lånen ett sammantaget Payup-betyg, som sträcker sig från 1 (dåligt) till 5 (utmärkt). För att förstå bakgrunden till betyget kan du läsa vår detaljerade recension av lånet. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.

Därav betyget: Hos Krea kan du ansöka om företagslån och factoring mellan 10 000 kr och 4 000 000 kr. Du ansöker online och får förslag från olika långivare inom 48 timmar. Personlig rådgivning erbjuds och betalningsanmärkningar behöver inte utgöra något hinder. Även EU-lån finns att tillgå genom Krea.

 • Krea logo

  Krea

  Lån mellan10 000 -
  30 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  Ålderskrav18 år
  Låneförmedlare
  EU-Garanti
  Erbjuder factoring
  Gå vidare

  Detaljerad information om Krea

  EgenskapInformation
  BolagsformerKrea erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutKrea ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Krea accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenJa, Krea erbjuder företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Krea erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringJa, Krea erbjuder factoring
  Antal samarbetspartnersKrea samarbetar med 30 olika banker och långivare.
  Krav

  För att få lån hos Krea behöver du uppfylla följande krav:

  • Företaget vara godkänt för F-skatt
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Krea kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Välj mellan flera olika långivare.
 • Förslag inom 1-2 arbetsdagar.
 • Personlig rådgivning.
 • Lån trots betalningsanmärkningar.
 • Snabb ansökan online.
 • Möjlighet att ansöka om EU-lån.

Nackdelar

 • Kan ta 48 timmar innan samtliga långivare lämnar besked.

Jämför med andra lån

 • Krea logo
  Krea
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 30 000 000
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  Räkneexempel: Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.
 • Kompar logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 7 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Kompar är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.
 • Froda logo
  Payup betygPayup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Gå vidare
  Lånebelopp10 000 - 15 000 000
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Vanliga frågor och svar

Komplett recension av Krea

Krea är en låneförmedlare. Det betyder att man inte erbjuder några lån själva, utan istället hjälper dig med att få erbjudanden från olika långivare. Genom Krea så kan du, med bara en ansökan, få låneerbjudanden från flera olika långivare, jämföra dessa och välja lånet som passar din situation bäst. Syftet är att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna jämföra olika lån och få det billigaste lånet med de bästa villkoren på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Efter att du fått erbjudanden så kan du välja det mest fördelaktiga lånet som passar dina behov.

Att ansöka genom Krea är kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du kan göra en ansökan, få erbjudanden, jämföra dessa och sedan välja om du vill eller inte vill gå vidare med något utav lånen.

Hos Krea kan du också jämföra lösningar för factoring.

Vem kan ansöka hos Krea?

Krea vänder sig till samtliga bolagsformer; såväl aktiebolag och handelsbolag som enskilda firmor och kommanditbolag. Du kan också använda Krea om du har ett nystartat företag. Ett grundläggande krav för att använda tjänsten är att du som ansöker är verklig huvudman i företaget. Verksamheten måste vara svenskregistrerad och den måste vara aktiv när du ansöker.

Läs mer: Företagslån utan krav på borgen

Hur fungerar Krea?

För att komma igång med Krea så besöker du låneförmedlarens hemsida. Där fyller du i en ansökan och verifierar din identitet med BankID. Du skickar in din ansökan, som Krea behandlar och sedan förmedlar vidare till sina samarbetspartners. Dessa går igenom din ansökan och ger därefter låneerbjudanden som svar. Du jämför dem hos Krea och väljer det erbjudande som passar ditt företag bäst. Jämför villkor såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntor och förmåner. När du bestämt dig för ett lån så signerar du det med BankID och därefter så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto inom 1-2 arbetsdagar. Du kan också välja att avstå från att låna. En ansökan hos Krea kostar inget och är inte bindande.

Så betygsätter vi Krea

KategoriBetyg
Kostnad 4/5 Kreas ränta är flexibel ("beror på bank") och varierar baserat på låntagare och låneansökan.
Beviljandegrad 4/5 Krea ställer någorlunda låga krav på låntagare vilket leder till lite flexiblare beviljandegrader.
Transparens 5/5 Kreas hemsida innehåller en FAQ, informativa artiklar, en kostnadskalkylator och ett tydligt räkneexempel.
Kundtjänst 4/5 Krea erbjuder telefon/e-post kontakt, tillgänglighet i över 4 timmar/dag och chatt-funktion, men saknar tillgänglighet under helger.
Trustpilot-betyg 4.7/5 Krea har ett högt betyg (4.7) på Trustpilot, betygsatt av andra som har använt produkten.
Payups betyg 4.5/5 Allt sammantaget, baserat på ovanstående faktorer, får Krea ett sammanlagt Payup-betyg på 4.5.

Om företaget

Krea ägs och drivs av Krea Technology AB. Företaget har som filosofi att göra det enklare för företag att hitta bra lån med goda lånevillkor och företagslösningar såsom factoring och mer. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 09.00-18.00 och kan nås genom telefon och e-post.

Vad Krea erbjuder

Hos Krea får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Krea görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Beror på bank. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter till Krea

Besöksadress:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

E-post: kundservice@krea.se
Telefonnummer: 08-551 082 62

Öppettider:

Måndag:09:00 - 18:00
Tisdag:09:00 - 18:00
Onsdag:09:00 - 18:00
Torsdag:09:00 - 18:00
Fredag:09:00 - 18:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt