Varför Kompar

Kompar Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Kompar kan du ansöka om företagslån på mellan 20 000 kr och 7 000 000 kr. Du ansöker snabbt genom hemsidan och kan få upp till 20 olika erbjudanden om lån. Du kan jämföra erbjudandena och välja det lån som är billigast och som passar din situation bäst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Kompar gör det enklare att jämföra företagslån. Lånebeloppen stäcker sig från 20 000 kr upp till 7 000 000 kr och endast en kreditupplysning tas, därefter får du låneerbjudanden från upp till 20 olika långivare. Jämför och välj det bästa lånet för din situation.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Kompar

  Kompar

  Lån mellan10 000 -
  7 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder18
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos Kompar:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Kompar är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Kompars månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Fördelar

 • Lån upp till 7 miljoner kr.
 • Upp till 20 låneerbjudanden.
 • Erbjudanden inom 24 timmar.
 • Endast 1 UC.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Få samarbetspartners jämfört med andra jämförelsetjänster.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Kompar säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Kompar är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Kompar är ett seriöst företag som ägs och drivs av 138an Group AB. Kompar står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Kompar?

Kompar använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Kompar betalningsanmärkningar?

Ja, Kompar accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Kompar även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Kompar ut?

Kompar betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Kompar?

För att få lån hos Kompar krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning

Hur loggar man in på Kompar?

Du loggar in på Kompars hemsida. Logga in

Komplett recension

Kompar är en låneförmedlare för företagslån. Det betyder att Kompar inte själva lånar ut pengar, utan de hjälper dig med att hitta rätt företagslån. Du ansöker om beloppet som du är intresserad av på tjänstens hemsida. Kompar skickar sedan vidare din ansökan till sina samarbetspartners som behandlar den och därefter återkopplar med erbjudanden om lån. Du kan jämföra låneerbjudandena och därefter välja det lån som är billigast och som passar din situation bäst.

Endast en kreditupplysning tas i samband med en ansökan och du kan få låneerbjudanden från upp till 20 olika banker och långivare.

Vem passar Kompar för?

Kompar passar dig som vill jämföra olika företagslån. Den lämpar sig när du vill få lägsta möjliga ränta att betala, eller när du inte vill lägga ned tid på att själva ansöka om lån hos flera långivare och jämföra låneofferter. Genom att skicka in en ansökan till Kompar så kan du snabbt se hur stora belopp olika långivare skulle erbjuda dig samt vilken ränta och villkor de kommer med.

Med Kompar slipper du också påverka din eller ditt företags kreditvärdighet. När du ansöker om lån hos Kompar så tas endast en kreditupplysning, därefter får du låneerbjudanden från upp till 20 olika långivare. Om du istället hade ansökt om lån hos 20 olika långivare separat så hade det inneburit 20 st. kreditupplysningar, vilket kan påverka din eller ditt företags kreditvärdighet. Hur påverkar många kreditupplysningar kreditvärdighet?

Hur fungerar Kompar?

Kompar fungerar som andra jämförelsetjänster för företagslån. Du besöker låneförmedlarens hemsida och fyller i en låneansökan. Du skickar in den och signerar med ditt BankID, varefter din ansökan skickas vidare till Kompars samarbetspartners som behandlar din ansökan.

Inom 24 timmar så får du erbjudanden från Kompars samarbetspartners. Du kan då jämföra de olika erbjudandena och välja det som passar din verksamhet bäst. När du bestämt dig så signerar du erbjudandet med ditt BankID, därefter betalar långivaren ut lånet.

Om företaget

Kompar ägs och drivs av 138an Group AB. Jämförelsetjänsten vänder sig till små och medelstora företag. Företaget har som mål att hjälpa egenföretagare lyckas med sina verksamheter.

För att kontakta Kompar så kan du ringa eller mejla. För information och tips om finansieringslösningar så kan du titta på resurserna som erbjuds på hemsidan.

Vad Kompar erbjuder

Hos Kompar får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Kompar görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 7 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Fast månadsavgift. Kompar är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Kompars månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
138an Group AB
Garvargatan 20
112 21 Stockholm

E-post: info@kompar.se
Telefonnummer: 010-7502899

Öppettider:

Måndag:08:00-19:00
Tisdag:08:00-19:00
Onsdag:08:00-19:00
Torsdag:08:00-19:00
Fredag:08:00-19:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt