Varför Froda

Froda Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Froda kan du få företagslån på upp till 2 000 000 kr. Ansökan görs online och ett prisförslag ges inom några minuter. Lånelöfte ges samma dag. Du garanteras även lägsta-pris. Att ansöka hos Froda kostar inget och är inte bindande.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Froda

  Froda

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Utan UC
  Lån till nystartat företag
  Se lån
  Krav för att få lån hos Froda:
  • Personlig borgen
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr (, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Fördelar

 • Låg årsränta.
 • Prisförslag inom några minuter.
 • Lånelöfte samma dag.
 • Lägsta pris-garanti.
 • Inga avgifter.
 • Snabb ansökningsprocess online.

Nackdelar

 • Kort återbetalningstid på 3 månader.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Froda säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Froda är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Froda är ett seriöst företag som ägs och drivs av Monetise Capital AB. Froda står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Froda?

Froda använder Bisnode.

Accepterar Froda betalningsanmärkningar?

Ja, Froda accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Froda även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Froda ut?

Froda betalar ut samma dag till alla storbanker under öppettider.

Vad krävs för att få lån hos Froda?

För att få lån hos Froda krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Hur loggar man in på Froda?

Du loggar in på Frodas hemsida. Logga in

Komplett recension

Hos Froda kan du ansöka om företagslån utan säkerhet. Lånebeloppet ligger sträcker sig från 10 000 kr upp till 2 000 000 kr. Ansökan görs online på Frodas hemsida och svar på ansökan ges inom några minuter. Lånelöfte ges samma dag.

Froda använder inte Upplysningscentralen för sin kreditupplysning. I stället så använder Froda Bisnode. Det betyder att kreditupplysningen inte sparas och att din kreditvärdighet inte påverkas i samband med lånet.

Vem passar Froda för?

Ett företagslån från Froda kan passa verksamheter som söker såväl stora som små lån. Lånet kan passa småföretagaren som behöver ett mindre lån och företagaren som söker ett större lån. Eftersom Frodas lån inte har krav på säkerhet så kan lånet användas till vad företaget än behöver.

Froda har som krav att företaget som ansöker om lånet är registrerat i Sverige. Samtliga bolagsformer accepteras, såväl aktiebolag som enskilda firmor och handelsbolag. Företaget måste ha varit aktivt i minst sex månader och får inte ha något skuldsaldo hos Kronofogden.

Hur fungerar Froda?

En låneansökan görs online. Du besöker Frodas hemsida och klickar på ”Få ett erbjudande”. Du väljer lånebelopp, löptid och fyller i ansökningsformuläret, varefter du skickar in din ansökan elektroniskt och signerar den med ditt BankID. Ansökningsprocessen tar inte mer än några minuter.

Froda ger ett svar på inskickad ansökan inom några minuter. Om din ansökan beviljats så betalas pengarna ut så snabbt kundtjänsten hinner behandla ditt ärende.

Återbetalningen av lånet sker via autogiro. Återbetalningen delas upp dagligen och dras från kontot med autogiro. Tanken bakom Frodas återbetalningssätt är att skona företag en stor faktura vid slutet av varje månad. Istället så delas återbetalningen upp i mindre delar och blir en del av företagets dagliga kassaflöde.

Om företaget

Froda är ett fintech bolag som grundades år 2015. Företagets mål är att ge även det mindre företaget möjligheten till att växa och utveckla sin verksamhet.

Frodas kundtjänst kan kontaktas via mejl, chatt och telefon. Företaget har även en FAQ-sida med svar på många vanliga frågor, och sociala medier med mer information.

Vad Froda erbjuder

Hos Froda får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Froda görs kreditupplysningen hos Bisnode.

Maxbeloppet som du kan låna är: 2 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Fast månadsavgift. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr (, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Monetise Capital AB
Skeppsbron 20
111 30 Stockholm

E-post: info@froda.se
Telefonnummer: 010-333 31 10

Öppettider:

Måndag:00:00-23:59
Tisdag:00:00-23:59
Onsdag:00:00-23:59
Torsdag:00:00-23:59
Fredag:00:00-23:59
Lördag:00:00-23:59
Söndag:00:00-23:59