Varför Fedelta

Fedelta Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Hos Fedelta kan du låna mellan 25 000 kr och 1 000 000 kr till ditt företag. En ansökan görs på långivarens hemsida och besked på ansökan ges inom en arbetsdag. Lånet återbetalas inom 6-36 månader.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Fedelta erbjuder företagslån från 25 000 kr upp till 1 000 000 kr. Räntan på lånet börjar från 0,74 % och löptiden sträcker sig från 6 månader till 36 månader. Du ansöker om lånet online och lånet betalas ut inom 24 timmar.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Fedelta

  Fedelta

  Lån mellan25 000 -
  1 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr -
  3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Fedelta:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2957,70 kr (, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Fedeltas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Fördelar

 • Utbetalning inom en arbetsdag.
 • Låg ränta.
 • Kundtjänsten har kvällsöppet.
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Snabb ansökan online.

Nackdelar

 • Något lägre lånebelopp än hos andra långivare.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Fedelta säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Fedelta är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Fedelta är ett seriöst företag som ägs och drivs av Fedelta Finance AB. Fedelta står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Fedelta?

Fedelta använder Creditsafe.

Accepterar Fedelta betalningsanmärkningar?

Ja, Fedelta accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Fedelta även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Fedelta ut?

Fedelta betalar ut direkt till alla storbanker.

Vad krävs för att få lån hos Fedelta?

För att få lån hos Fedelta krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning

Hur loggar man in på Fedelta?

Du loggar in på Fedeltas hemsida. Logga in

Komplett recension

Fedelta erbjuder företagslån med låg ränta. Lånen har inget krav på säkerhet och kan användas till vad som helst i din verksamhet. För att låna hos Fedelta gör du en ansökan på långivarens hemsida.

Fedelta lånar ut till alla olika bolagsformer, såväl enskilda firmor och handelsbolag som aktiebolag och kommanditbolag. Räntan på lånet ligger på Fast månadsavgift och återbetalningstiden sträcker sig mellan 6 och 36 månader.

Vem passar Fedelta för?

Fedelta passar oavsett samtliga företag som söker lån på upp till 1 000 000 kr. Även nystartade företag som inte ännu har ett bokslut kan ansöka hos Fedelta. Långivaren har dock krav på att företaget är aktivt och registrerat i Sverige. Betalningsanmärkningar behöver inte vara något hinder dock så gör Fedelta alltid en individuell bedömning vid varje ansökan och kan avslå en ansökan om det förekommer både betalningsanmärkningar och stora skulder.

Hos Fedelta kan du låna från 25 000 kr upp till 1 000 000 kr. Långivaren vänder sig därför till en bred målgrupp. Fedelta kan vara ett val vid många situationer, som exempelvis när en nystartad verksamhet behöver ett inskjut av kapital för att komma igång med verksamheten eller ett existerande företag som behöver kapital för att finansiera oväntade företagskostnader. Fedelta kan också passa etablerade företag som behöver större kapital åt materialköp eller annat. Eftersom lånet från Fedelta inte har något krav på säkerhet så kan det användas till vad som helst i företagets verksamhet.

Hur fungerar Fedelta?

För att låna hos Fedelta besöker du långivarens hemsida. På hemsidan fyller du i en ansökan och skickar in den elektroniskt. Du verifierar din identitet med BankID. Att ansöka tar bara några minuter och du får ett lånebesked inom ett par timmar.

Vid en beviljad ansökan så betalar Fedelta ut företagslånet till dig. Det tar i regel som mest 24 timmar, förutsatt att du ansöker under en bankdag. Lånet betalas sedan tillbaka på månatligen. Amorteringstiden kan variera mellan 6 och 36 månader.

Om företaget

Bakom långivaren står Fedelta Finance AB. Företagets kundtjänst kan kontaktas via mejl och telefon under kundtjänstens öppettider. Kundsupporten har öppet på vardagar kl. 08.00-21.00. Du kan även besöka Fedeltas FAQ-sida på hemsidan för mer information.

Vad Fedelta erbjuder

Hos Fedelta får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fedelta görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

Maxbeloppet som du kan låna är: 1 000 000 kr och det minsta beloppet är: 25 000 kr. Den effektiva räntan är Fast månadsavgift. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2957,70 kr (, resulterar i en total kostnad av 217 746 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr. Fedeltas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Fedelta Finance AB
Sandwalls Plats 13 4tr
503 35 Borås

E-post: kundservice@fedelta.se
Telefonnummer: 033-720 11 30

Öppettider:

Måndag:09:00-16:00
Tisdag:09:00-16:00
Onsdag:09:00-16:00
Torsdag:09:00-16:00
Fredag:09:00-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt