Varför Corpia

Corpia Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Corpia erbjuder företagslån på mellan 100 000 och 3 000 000 kr. Löptiden sträcker sig från 1 månad till 60 månader. En låneansökan görs online och du får besked på din ansökan inom 1-2 arbetsdagar. Kreditupplysning görs inte genom UC, utan genom Creditsafe.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Corpia erbjuder erbjuder lån på flexibla belopp, mellan 100 000 kr och 3 000 000 kronor. ansöka om lån från 100 000 kr upp till 3 000 000 kr. Du ansöker genom långivarens hemsida och får svar på din ansökan inom 48 timmar. Ingen kreditupplysning görs hos UC och lånet återbetalas inom 3 år.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Corpia

  Corpia

  Lån mellan100 000 -
  3 000 000 kr
  Effektiv ränta8 -
  12%
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder18
  Se lån
  Krav för att få lån hos Corpia:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste ha en betalningshistorik utan betalningsanmärkningar
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 måneffektiv ränta på 4%, resulterar i en total kostnad av 208 666 kr. Startavgift: 2%. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Ingen kreditupplysning hos UC.
 • God ränta.
 • Snabbt besked på inskickad ansökan.
 • Snabb ansökningsprocess.

Nackdelar

 • Endast aktiebolag kan låna.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Corpia säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Corpia är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Corpia är ett seriöst företag som ägs och drivs av Corpia AB. Corpia står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Corpia?

Corpia använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar Corpia betalningsanmärkningar?

Nej, Corpia accepterar inte betalningsanmärkningar. Du kan inte bli beviljad hos Corpia om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Corpia ut?

Corpia betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Corpia?

För att få lån hos Corpia krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Hur loggar man in på Corpia?

Du loggar in på Corpias hemsida. Logga in

Komplett recension

Corpia är en långivare som erbjuder företagslån. Långivarens företagslån kräver ingen säkerhet och har inget krav på en personlig borgen. Med andra ord så kan lånet användas till vad som helst, såsom till att expandera företaget, göra företagsförvärv eller till annan företagskonsumtion.

För att ansöka besöker du långivarens hemsida. Lånet betalas ut inom 1-2 bankdagar och återbetalas på en månatlig basis.

Vem passar Corpia för?

Corpia vänder sig till aktiebolag och passar företag som behöver ett lån på mellan 100 000 kr och 3 000 000 kr. Kanske behöver företaget lån p.g.a. likviditetsbrist eller för att renovera lokaler. Eftersom lånet inte har något säkerhetskrav så kan det användas till vad som helst.

För att beviljas lån av Corpia så måste företaget vara svenskregistrerat. Det måste också ha varit aktivt i minst de senaste 6 månaderna och ha ett svenskt bankkonto.

Hur fungerar Corpia?

Du ansöker om lån genom att besöka in på Corpias hemsida. Du verifierar din identitet med BankID, fyller i ett ansökningsformulär, önskat lånebelopp och löptid och skickar sedan in din ansökan elektroniskt.

Corpia ger ett besked på din ansökan inom 1-2 arbetsdagar. Lånet betalas därefter ut kort därpå, under kundtjänstens öppettider. Återbetalningen sker månadsvis tills lånet är återbetalt. En faktura på det belopp som måste återbetalas skickas varje månad, 25 dagar innan förfallodatum. Du kan alltid slutbetala hela lånet i förtid utan extra avgifter.

Om företaget

Corpia är en långivare som ser ett stort värde i småföretag. Man är medveten om att sådana företag ofta har svårare för att erhålla finansiering, samtidigt som de står för en stor del av landets anställningar. Corpia har därför som vision att hjälpa just mindre företag genom att erbjuda schyssta villkor samt snabba och smidiga lån. Corpia ägs av Corpia AB och har funnits sedan 2012.

Corpias kundtjänst kan kontaktas via telefon och e-post. Kundtjänstens öppettider är måndag-fredag kl. 09.00-15.00.

Vad Corpia erbjuder

Hos Corpia får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften 2%. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Corpia görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 3 000 000 kr och det minsta beloppet är: 100 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 8 % upp till 12 %. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 måneffektiv ränta på 4%, resulterar i en total kostnad av 208 666 kr. Startavgift: 2%. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Corpia AB
Kungsgatan 10
111 43 Stockholm

E-post: kundtjanst@corpia.se
Telefonnummer: 010-750 05 90

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt