Varför Capcito

Capcito Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

Capcito erbjuder flexibla företagslån och factoring för företag. Företagslånen kan uppgå till 15 Mkr. Factoringlösningen kan kopplas till ditt företags redovisningsprogram.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Capcito kan du inte bara låna men även ansöka om en företagskredit. Capcito erbjuder även factoring. Du kan ansluta ditt företags redovisningssystem för automatisk hantering.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  Capcito

  Capcito

  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Effektiv ränta0,8 -
  4%
  Löptid180 dgr -
  4 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan UC
  Se lån
  Krav för att få lån hos Capcito:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2 384 kr (, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Låna upp till 15 Mkr till företaget.
 • Kredit, lån och factoring lösningar för företag.
 • Ingen bindningstid.
 • Ingen kreditupplysning tas hos UC.
 • Koppla ihop företagets redovisningssystem för automatisk factoring.

Nackdelar

 • Lågt maxbelopp för lån.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är Capcito säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, Capcito är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Capcito är ett seriöst företag som ägs och drivs av Capcito Finance AB. Capcito står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder Capcito?

Capcito använder Creditsafe.

Accepterar Capcito betalningsanmärkningar?

Ja, Capcito accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos Capcito även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar Capcito ut?

Capcito betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos Capcito?

För att få lån hos Capcito krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning

Hur loggar man in på Capcito?

Du loggar in på Capcitos hemsida. Logga in

Komplett recension

Som företagare kan man ibland behöva ett extra tillskott i kassan, till exempel för att göra investeringar och expandera. Capcito är en långivare som man kan vända sig till för att låna pengar och få ett företagslån.

Några av fördelarna med företagslånet är att det inte har någon bindningstid, godkänd ansökan betalas vanligtvis ut inom 1 arbetsdag och räntan är låg. Det förmånliga lånet görs möjligt av smart teknik som Capcito tillämpar för att snabbt och automatiskt gå igenom ansökningar. Capcito beviljar många lån och är en av få aktörer som inte har hårda och krångliga krav på låntagare.

Factoring

Capcito erbjuder även factoring för företag.

Fördelen med Capcitos factoring är att det går att koppla ihop med ditt företags redovisningsprogram. Det innebär att du kan hantera din factoring automatiskt direkt från ditt företags bokföringsprogram.

Du kan välja att sälja en faktura eller sälja flera fakturor. Ansluter du ditt företags bokföringsprogram till Capcitos factoring så kan du välja att sälja eller belåna dina fakturor automatiskt som de kommer in.

Brett lånespann och smart amortering

Hos Capcito erbjuds lån från 10 000 kronor och upp till 15 miljoner kronor.

Något som är speciellt med Capcito är att du amorterar på lånet varje vecka, istället för varje månad. En veckovis amortering innebär att lånet betalas tillbaka snabbare och räntan för lånet därmed blir lägre. Du kan naturligtvis välja att betala tillbaka hela lånet direkt, om du vill.

Snabb ansökan

Det går snabbt att ansöka om lån och kontokredit hos Capcito.

Ansöker man om en företagskredit så ansöker man om Capcito Flex. Krediten och lånet skiljer sig åt på två sätt. En kontokredit betalas inte ut till ditt företags bankkonto, istället så har du tillgång till den online. Vid behov så för du över pengar från din kontokredit till ditt företags bankkonto och du betalar inte ränta på hela kreditbeloppet. Du betalar endast ränta på det belopp som du förbrukat av krediten. Läs mer om skillnaderna mellan kontokrediter och lån.

Capcitos Flexkredit kallas även för ”checkkredit”.

Ansökningsprocessen för både lån och kredit ser likadan ut. Du svarar på några frågor om ditt företag samt anger beloppet som du söker i kredit. Du blir presenterad en offert på en gång. På offerten så framgår ränta och lånevillkoren för lånet. Godkänner du offerten så skickas din ansökan in. Svar på om din ansökan blivit beviljad eller inte ges inom 24 timmar. Om din ansökan beviljats så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto direkt. Om du ansökt om en kredit så får du tillgång till den online.

Vad Capcito erbjuder

Hos Capcito får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Capcito görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

Maxbeloppet som du kan låna är: 15 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 0,8 % upp till 4 %. Ett lån om 201 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2 384 kr (, resulterar i en total kostnad av 215 304 kr. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Capcito Finance AB
Birger Jarlsgatan 20
114 34 Stockholm

E-post: support@capcito.com
Telefonnummer: 010-157 80 00

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-17:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt