Kom igång

Företagslån Utan En Kreditupplysning hos UC, med Bisnode

Av Johan Karlsson | Uppdaterad

Froda

Bästa företagslånet med Bisnode 2023 enligt Payup

Froda är det bästa företagslånet med Bisnode för lån på 200 000 kr enligt Payup. Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Se Frodas villkor
Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Payups Topplista: Bästa företagslånen med Bisnode 2023

Jämför företagslån med Bisnode

Vi hjälper dig jämföra alla långivare, kreditgivare och banker som erbjuder företagslån med Bisnode 2023. Ange helt enkelt det belopp du söker i lån. Det kommer att filtrera listan. Jämför därefter alternativen och välj det som bäst passar dina behov.

Villkor för företagslån med Bisnode:

Lägsta lånebelopp10 000 kr
Högsta lånebelopp15 000 000 kr
Lägsta ränta0%
Högsta ränta0%
Uppläggningsavgift mellan0 kr - 0 kr
Löptid mellan30 dagar - 5 år

Räkneexempel

Ett lån om 20 000 kr, med en löptid på 1 år och en nominell ränta på 24,95% (effektiv ränta på 28,01%), resulterar i en total kostnad av 22 805 kr, fördelat på 12 månadsbetalningar om 1901 kr vardera. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr.

Krav för att ansöka

För att ansöka om ett företagslån med Bisnode genom Payup behöver du uppfylla följande krav:

 • Har en god omsättning.
 • Har en fungerande affärsplan.
 • Varit verksamt i minst 6 månader.
 • Ägare som är bosatta i Sverige.
 • I vissa fall borgenskrav eller krav på bokslut.
 • Uppfyller långivarens specifika krav, som du ser när du klickar på Detaljer bredvid långivaren i listan.
Hur mycket vill du låna?
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Högst betyg
Lägst ränta (genomsnittlig) När du ser ett räntespann, som 2,95% - 333,31%, representerar det de möjliga räntorna du kan erbjudas. Däremot är din faktiska ränta beroende av en individuell bedömning. Med sorteringsalternativet Lägst ränta (genomsnittlig) beräknar vi medelvärdet av varje räntespann och sorterar lånen så att de med bäst potential till låg ränta visas först.
Lägst ränta
(spann)Sorteringsalternativet Lägst ränta (spann) visar lånen baserat på deras lägsta möjliga ränta. Kom dock ihåg att den angivna räntan inte alltid är den du erbjuds vid ansökan.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Froda logo

  Froda

  Betyg: 4.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  Ålderskrav18 år
  Bisnode

  Detaljerad information om Froda

  EgenskapInformation
  BolagsformerFroda erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutFroda ställer inga krav på att företaget har ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Froda accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Froda erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagJa, Froda erbjuder företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Froda erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Froda behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Froda kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 2433 kr, resulterar i en total kostnad av 214 600 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Approva logo

  Approva

  Betyg: 2.5/5 Payup graderar lån baserat på fem kärnfaktorer: kostnad, beviljandegrad, transparens, kundtjänst och Trustpilot-betyg. Dessa sammanvägs för att ge ett sammanfattande Payup-betyg från 1 till 5, med detaljerad förklaring tillgänglig i vår recension. Vi granskar vårt betyg en gång varje månad.
  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid1 år -
  5 år
  Ålderskrav18 år
  Bisnode

  Detaljerad information om Approva

  EgenskapInformation
  BolagsformerApprova erbjuder företagslån till aktiebolag, handelsbolag, enskild firma och kommanditbolag.
  BokslutApprova har krav på att företaget har åtminstone ett bokslut.
  BetalningsanmärkningarJa, Approva accepterar betalningsanmärkningar.
  Utan borgenNej, Approva erbjuder inte företagslån utan krav på borgen.
  Nystartade företagNej, Approva erbjuder inte företagslån till nystartade företag.
  FactoringNej, Approva erbjuder inte factoring.
  Krav

  För att få lån hos Approva behöver du uppfylla följande krav:

  • Ansökande måste gå i personlig borgen för lånet
  • Företaget ha minst en årsredovisning
  • Ansökande måste vara folkbokförd i Sverige
  Låna med mobilenJa, hos Approva kan du låna med mobilen.
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 6 mån och en fast månadsavgift på 3 999,7 kr, resulterar i en total kostnad av 223 998 kr. Uppläggningsavgift: 0 kr. Aviseringsavgift: 0 kr. Approvas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Om att låna pengar till företag med Bisnode

När man som företagare behöver låna pengar kan det vara värt att jämföra olika långivare med varandra. På detta sätt kan företaget få ett så förmånligt lån som möjligt. Genom att välja ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC så kan företaget även bibehålla en bättre kreditvärdighet hos kreditupplysningsföretaget UC.

Vad är UC?

UC är en förkortning för Upplysningscentralen och är ett företag som tillhandahåller kreditupplysningar till banker och företag. Upplysningscentralen är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige och deras tjänster utnyttjas än idag av många som behöver få mer information om en tilltänkt kund eller affärspartner. När Upplysningscentralen gör sina bedömningar av kreditvärdighet så tar de hänsyn till ett flertal parametrar, som inkomst, betalningsanmärkningar, samlad skuldbörda, m.m. Utöver detta tar de även hänsyn till hur många kreditupplysningar som gjorts på en privatperson eller företag. Man kan alltså säga att ju fler förfrågningar som görs, desto sämre kan kreditvärdigheten anses vara. Läs mer om varför.

Eftersom de flesta köp eller kreditansökningar i dagsläget genererar en kreditupplysning hos UC så kan dessa eventuellt ha en påverkan på ens företags kreditvärdighet hos UC.

Läs mer: Lån utan en kreditupplysning hos UC för privatpersoner

Det här är Bisnode

Bisnode är också ett kreditupplysningsföretag, men de arbetar på ett lite annorlunda vis. Dels så görs själva kreditbedömningen på ett annat sätt och dels registreras inte kreditupplysning som ditt företag får taget på sig. Genom att välja en företagskredit där långivaren inte använder sig av UC och istället använder sig utav Bisnode så behöver du inte tänka på att ditt företags kreditvärdighet hos UC ska kunna påverkas.

Bisnode används framför allt vid lite mindre lån och krediter där risken är mindre, jämfört med ett större lån, där UC:s mer ingående analys kan ha vissa fördelar. Men att låna till företag utan en kreditupplysning hos UC är allt som oftast mer fördelaktigt för företagare, då kredithistoriken hos UC inte riskeras påverkas på ett negativt sätt.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kreditupplysning?

Kreditupplysningar är kreditkontroller som ger bland annat banker, hyresvärdar och andra aktörer en bild av din ekonomi...Läs mer

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett alternativ till Upplysningscentralen med fördelen att kreditupplysningar inte sparas hos dem. Läs mer om varför detta är en fördel.

Varför ska man välja Bisnode?

Den främsta anledningen är att kreditupplysningen inte sparas hos Bisnode. Därmed påverkar man inte sin kreditvärdighet när man lånar.

Hur mycket kan jag låna med Bisnode?

Beloppen är oftast mindre än när man lånar med upplysning hos UC. Hur mycket man kan låna varierar mellan olika långivare. Se en lista över långivare som använder Bisnode.