Varför BestRate

BestRate Företagslån: 2023 recension

Allt du behöver veta

BestRate gör det enkelt att jämföra företagslån. Den kostnadsfria tjänsten fungerar som en personlig låneförmedlare som prutar på lånet åt dig. Ansökningen sker direkt genom den användarvänliga hemsidan och du kan ansöka om flera olika sorters lån. Du får sedan olika erbjudanden presenterade för dig och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med en digital låneförmedlare som BestRate så kan du enkelt jämföra lån och få det bästa erbjudandet utifrån dina förutsättningar. Tjänsten hjälper till att sänka lånekostnader genom att samla erbjudanden från flera långivare. Tjänsten är enkel att använda och svar på din ansökan ges snabbt.

 • Detta är en produkt från en Payup-partner.

  Vi har noggrant granskat och kvalitetssäkrat produkten. Vänligen notera att vårt partnerskap inte påverkar produktens placering eller betyg på vår plattform. Payup kan erhålla provision för köp som förmedlas via vår tjänst.

  BestRate

  BestRate

  Lån mellan50 000 -
  3 000 000 kr
  Effektiv ränta2,95 -
  29,95%
  Löptid1 år -
  5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Låneförmedlare
  Se lån
  Krav för att få lån hos BestRate:
  • Personlig borgen
  • Måste ha minst en årsredovisning
  • Inkomstkrav: Det finns inte något inkomstkrav
  • Måste vara folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,5% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1 901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Fördelar

 • Endast en kreditupplysning hos UC.
 • Snabbt svar på inskickad ansökan.
 • Kostnadsfri ansökan.
 • Ej bindande ansökan.
 • Möjligt att få lägre lånekostnader och längre återbetalningstid.
 • Trevlig kundtjänst.
 • Användarvänlig hemsida.

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst på helgen.
 • Relativt få samarbetspartners.

Jämför med andra lån

Vanliga frågor och svar

Är BestRate säkert (inte bluff/bedrägeri)?

Ja, BestRate är säkert och är inte bluff/bedrägeri. BestRate är ett seriöst företag som ägs och drivs av Bestrate Sverige AB. BestRate står under tillsyn av Finansinspektionen.

Vilken kreditupplysning använder BestRate?

BestRate använder UC (Upplysningscentralen).

Accepterar BestRate betalningsanmärkningar?

Ja, BestRate accepterar betalningsanmärkningar. Du kan ansöka och bli beviljad hos BestRate även om du har betalningsanmärkningar.

När betalar BestRate ut?

BestRate betalar ut betalar ut till alla storbanker inom 1-2 arbetsdagar.

Vad krävs för att få lån hos BestRate?

För att få lån hos BestRate krävs det att du uppfyller följande krav:

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning

Hur loggar man in på BestRate?

Du loggar in på BestRates hemsida. Logga in

Komplett recension

BestRate är en personlig låneförmedlare som passar dig som snabbt och smidigt vill få det bästa låneerbjudandet från flera olika kreditgivare. Den kostnadsfria tjänsten riktar sig mot både privatpersoner som vill låna mellan 10 000600 000 kronor samt företag som söker lån mellan 25 000 – 3 000 000 kronor. På BestRates hemsida fyller du enkelt i dina personuppgifter, vilken typ av lån som du är intresserad av samt önskat belopp. Endast en kreditupplysning görs hos UC och du får därefter svar från flera olika långivare inom kort.

Läs mer: Ansöka om företagskrediter

Hur fungerar det?

För att komma igång och använda BestRate så besöker du låneförmedlarens hemsida. På hemsidan så väljer du om du vill ansöka om privatlån eller företagslån. Du fyller i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Du ser en ungefärlig månadskostnad på skärmen. Därefter fyller du i dina uppgifter och signerar med ditt BankID. Om du behöver hjälp med din ansökan så kan du även ringa till BestRates kundtjänst som kan guida dig genom ansökningsprocessen. Du kan även inkludera en medsökande i din ansökan om du är ute efter ett borgenslån.

För att få låna pengar hos BestRate så krävs det att du uppfyller grundkraven som bland annat inkluderar:

 • du är minst 18 år gammal.
 • folkbokförd och skriven i Sverige.
 • har en fast inkomst från arbete eller pension.

Din ansökan behandlas snabbt och du får inom kort erbjudanden från flera olika långivare, exempelvis: Lendify AB, Froda och Qred. En stor fördel med att jämföra lån hos en låneförmedlare är att endast en kreditupplysning görs. Om du istället ansöker om lån hos varje enskild långivare för att göra jämförelsen själv så görs det en kreditupplysning vid varje ansökning, vilket kan påverka din kreditvärdighet och försämra dina chanser till att få ett lån, om kreditupplysningarna görs hos UC.

Läs mer: Vad är en kreditupplysning?

Om du vill ändra lånebelopp och uppgifter i din ansökan så kan du enkelt göra det genom att kontakta kundtjänsten. Kort efter att din ansökan behandlats så får du flera olika erbjudanden och du kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst. Genom att jämföra flera olika kreditgivare så kan du få de bästa villkoren och lägst ränta utifrån dina förutsättningar.

Det är kostnadsfritt att ansöka genom BestRate och du binder dig inte till något genom att använda tjänsten. Om du väljer att acceptera ett av erbjudandena så kan du få pengarna utbetalda samma dag.

Kundtjänst

BestRates kundtjänst kan nås genom telefon på vardagar samt via e-post och genom kontaktformulär på hemsidan. Du kan bland annat få hjälp med att komma igång med din ansökan och ändra på din ansökan efter att du skickat in den. Du hittar även svar på vanliga frågor på FAQ-sidan på hemsidan.

Om företaget

Företaget Bestrate Sweden AB erbjuder en jämförelsetjänst för svenska privatpersoner och företag i behov av finansiering. Företaget grundades 2019 och arbetar idag med många olika kreditgivare. Verksamheten står under Finansinspektionens tillsyn.

Vad BestRate erbjuder

Hos BestRate får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos BestRate görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 3 000 000 kr och det minsta beloppet är: 50 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig från 2,95 % upp till 29,95 %. Ett lån om 200 000 kr, med en löptid på 12 år och en nominell ränta på 5,5% (effektiv ränta på 5,69%), resulterar i en total kostnad av 273 744 kr, fördelat på 144 månadsbetalningar om 1 901 kr vardera. Startavgift: 0 kr. Aviavgift: 0 kr.

Kontaktuppgifter

Besöksadress:
Bestrate Sverige AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås

E-post: kundservice@bestrate.se]
Telefonnummer: 033 - 348 24 09

Öppettider:

Måndag:09:00-17:00
Tisdag:09:00-17:00
Onsdag:09:00-17:00
Torsdag:09:00-17:00
Fredag:09:00-16:00
Lördag:Stängt
Söndag:Stängt