Kom igång

Uppstartslån: Lån till företag i uppstartsfas 2022

Har du precis startat upp ett nytt företag? Söker du likvida medel eller möjligtvis en företagskredit? Lyckligtvis så finns det många långivare som erbjuder lån till företag i uppstartsfasen.

För att komma igång med ett företagslån till ditt företag, välj någon utav nedanstående långivare. Samtliga erbjuder företagslån till nystartade företag. När du hittat en intressant långivare, klicka på Låna nu för att gå vidare. För information om långivaren innan ansökan, klicka på läs mer.

Klicka här för att komma igång. För information om uppstartslån, hur de fungerar och vad de är, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • BestRate

  Lån mellan50 000 - 3 000 000 kr
  Ränta2,95% - 170%
  Löptid1 år - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  BestRate recension

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Creddo

  Lån mellan10 000 - 10 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Lån till nystartat företag
  Låneförmedlare
  Creddo recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Lendo

  Lån mellan50 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,95% - 29,95%
  Löptid1 år - 15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Lendo recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,42 % (effektiv ränta 5,56 %) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr kr, aviavgift: 0 kr.

Uppstartslån för dig som startat företag

Ett av de största bekymren en företagare kan ha, särskilt i ett ungt företag, är problematiken kring likviditet. Att själv finansiera det egna företagets likviditetsbehov under uppstartsfasen är ofta inte helt enkelt; det kan rentav vara omöjligt för många som kanske får använda sig av sparade pengar för att klara privatekonomin den första tiden. Det enda alternativet som står till buds är inte sällan någon form av företagslån. En allmän uppfattning är att det är svårt för nystartade företag att få låna pengar, men faktum är att det faktiskt är möjligt att låna pengar till nystartade företag. Här nedan ska vi titta på så kallade uppstartslån och hur de fungerar.

Realisera företagsidén redan från uppstartsfasen

Någonstans måste man börja och ett företag börjar förstås med någon form av affärsidé. För att kunna realisera den idén krävs det en hel del arbete, men också finansiella medel. Trots allt får man som företagare räkna med att det tar tid innan pengarna börjar rulla in. I det här läget är det vettigt att låna pengar till ett nytt uppstart, som ger den likviditet som krävs för att komma framåt. Något som kan ligga ett nystartat företag i fatet är att det saknas ett bokslut som underlag för bedömning av låneansökan. Så är dock inte alltid fallet; det finns företagslån utan krav på bokslut att tillgå på marknaden.

Att tänka på innan du ansöker om lån

Ett uppstartslån kan vara förmånligt för dig som företagare eftersom du, som redan nämnts, slipper använda dig av privata medel att investera i verksamheten. Samtidigt är uppstartslånet lämpligt för de flesta förekommande företag, oavsett om det handlar om försäljning av varor eller tjänster. Viktigt när du ansöker om lån är att ha gjort noggranna beräkning som visar kapitalbehovet, så att du varken lånar för mycket eller för lite. Du bör förvisso inte ta ett större lån än nödvändigt, samtidigt som du inte bör låna i underkant—likviditetsbehovet kan självklart bli större än beräknat.

Det grundläggande

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna pengar till ett företag jag precis startat?

Ja, många långivare erbjuder lån till företag i uppstartsfas. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder lån till företag till företag i uppstartsfas.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.