Kom igång

Uppstartslån: Lån Till Företag i Uppstartsfas 2022

Har du precis startat upp ett nytt företag? Söker du likvida medel eller möjligtvis en företagskredit? Lyckligtvis så finns det många långivare som erbjuder lån till företag i uppstartsfasen.

För att komma igång med ett företagslån till ditt företag, välj någon utav nedanstående långivare. Samtliga erbjuder företagslån till nystartade företag. När du hittat en intressant långivare, klicka på Låna nu för att gå vidare. För information om långivaren innan ansökan, klicka på läs mer.

Klicka här för att komma igång. För information om uppstartslån, hur de fungerar och vad de är, klicka här.

Qred

Bästa uppstartslånet för September 2022

Qred erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Att ansöka tar en minut och du får svar på din ansökan inom en timme. Vid beviljad ansökan betalas lånet ut samma dag.

Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Qred

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Lån till nystartat företag
  Qred recension

  Qreds grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Froda

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension

  Frodas grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 -
  500 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension

  OPR Företagslåns grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslåns månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Creddo

  Lån mellan10 000 -
  10 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Lån till nystartat företag
  Låneförmedlare
  Creddo recension

  Creddos grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Lendo

  Lån mellan50 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  29,95%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Lendo recension

  Lendos grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,42 % (effektiv ränta 5,56 %) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr kr, aviavgift: 0 kr.

Uppstartslån för dig som startat företag

Uppdaterad av Johan K.

Ett av de största bekymren en företagare kan ha, särskilt i ett ungt företag, är problematiken kring likviditet. Att själv finansiera det egna företagets likviditetsbehov under uppstartsfasen är ofta inte helt enkelt; det kan rentav vara omöjligt för många som kanske får använda sig av sparade pengar för att klara privatekonomin den första tiden. Det enda alternativet som står till buds är inte sällan någon form av företagslån. En allmän uppfattning är att det är svårt för nystartade företag att få låna pengar, men faktum är att det faktiskt är möjligt att låna pengar till nystartade företag. Här nedan ska vi titta på så kallade uppstartslån och hur de fungerar.

Realisera företagsidén redan från uppstartsfasen

Någonstans måste man börja och ett företag börjar förstås med någon form av affärsidé. För att kunna realisera den idén krävs det en hel del arbete, men också finansiella medel. Trots allt får man som företagare räkna med att det tar tid innan pengarna börjar rulla in. I det här läget är det vettigt att låna pengar till ett nytt uppstart, som ger den likviditet som krävs för att komma framåt. Något som kan ligga ett nystartat företag i fatet är att det saknas ett bokslut som underlag för bedömning av låneansökan. Så är dock inte alltid fallet; det finns företagslån utan krav på bokslut att tillgå på marknaden.

Att tänka på innan du ansöker om lån

Ett uppstartslån kan vara förmånligt för dig som företagare eftersom du, som redan nämnts, slipper använda dig av privata medel att investera i verksamheten. Samtidigt är uppstartslånet lämpligt för de flesta förekommande företag, oavsett om det handlar om försäljning av varor eller tjänster. Viktigt när du ansöker om lån är att ha gjort noggranna beräkning som visar kapitalbehovet, så att du varken lånar för mycket eller för lite. Du bör förvisso inte ta ett större lån än nödvändigt, samtidigt som du inte bör låna i underkant—likviditetsbehovet kan självklart bli större än beräknat.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna pengar till ett företag jag precis startat?

Ja, många långivare erbjuder lån till företag i uppstartsfas. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder lån till företag till företag i uppstartsfas.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.