Kom igång

Företagslån utan UC med Creditsafe

Två av de populäraste alternativen till Upplysningscentralen (UC) är Bisnode och Creditsafe. Skillnaden mellan båda alternativen är få dock så delar de en stor fördel; nämligen att de inte sparar kreditupplysningar. Detta betyder att du som låntagare inte påverkar din kreditvärdighet när du lånar. Hur påverkar kreditupplysningar kreditvärdigheten?

För att låna pengar till företag utan UC med Creditsafe, välj någon av långivarna nedan. För information om hur företagslånen fungerar, klicka här.

Klicka här för att komma igång.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Företagslån utan UC med Creditsafe
Nystartat bolag
Företagskredit
Låneförmedlare
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Creditsafe
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Creditsafe
  Utan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Creditsafe
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Mynt

  Lån mellan10 000 - 500 000 kr
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Creditsafe
  Utan borgen
  Factoring
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett kreditupplysningsföretag. Exempel på andra sådana företag är Upplysningscentralen, UC, och Bisnode.

Kreditupplysningsföretag har register med information om konsumenter och näringsidkare. Det handlar främst om personuppgifter och information om parternas ekonomi.

Hur skiljer sig Creditsafe från UC?

De två kreditupplysningsföretagen skiljer sig åt i hur de arbetar. När du ansöker om ett lån där långivaren använder UC kommer kreditupplysningen att sparas i 12 månader. Den kommer också att vara synlig för andra aktörer som tar en kreditupplysning på dig. Det här kan leda till att din kreditvärdighet sjunker, framförallt om du ansöker om flera lån.

Du som är intresserad av företagslån utan säkerhet har säkert hört talas om lån utan UC. Det är lån där långivaren istället använder exempelvis Creditsafe. I sådana fall blir kreditupplysningen betydligt mer anonym. Det beror på att andra långivare inte kan se dina tidigare kreditupplysningar. Därför får det betydligt mindre effekt på din kreditvärdighet. Det är med andra ord fördelaktigt att låna pengar till företag med Creditsafe.

Företagslån med Creditsafe: Fördelar och nackdelar

Att låna till företag utan UC har flera fördelar. När du väljer lån med Creditsafe kan du räkna med fördelarna nedan:

 • Betydligt mindre påverkan på din kreditvärdighet
 • Ofta lägre krav för att bli beviljad lån
 • Snabbare utbetalning i många fall

Det finns även vissa nackdelar om du väljer lån med Creditsafe. Nedan listas de främsta:

 • Lånebeloppen är ofta lägre
 • Räntan kan vara högre

När bör man välja företagslån med Creditsafe?

Lån med Creditsafe är en god idé om företaget är nystartat eller har en skör kreditvärdighet. Lånen är också att föredra om du är intresserad av ett lägre lånebelopp som du kan återbetala relativt snabbt. Om du är intresserad av ett stort lån och en avbetalningstid på exempelvis tio år är det ofta mer fördelaktigt att välja lån med UC.

Läs mer: Lån till nystartade företag

Det grundläggande

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en kreditkontroll som ger bland annat banker, hyresvärdar och andra aktörer en bild av din ekono...

Vad är Creditsafe?

Creditsafe är ett alternativ till Upplysningscentralen med fördelen att kreditupplysningar inte sparas hos dem. Läs mer om varför detta är en fördel.

Varför ska man välja Creditsafe?

Den främsta anledningen är att kreditupplysningen inte sparas hos Creditsafe. Därmed påverkar man inte sin kreditvärdighet när man lånar.

Hur mycket kan jag låna med Credtsafe?

Beloppen är oftast mindre än när man lånar med UC. Hur mycket man kan låna varierar mellan olika långivare. Se en lista över långivare som använder Creditsafe.