Kom igång

Företagslån utan UC med Bisnode

Två av de populäraste alternativen till Upplysningscentralen (UC) är Creditsafe och Bisnode. Skillnaden mellan de båda alternativen är få dock så delar de en stor fördel; nämligen att de inte sparar kreditupplysningar som de får. Detta betyder att du som låntagare inte påverkar din kreditvärdighet när du ansöker om lån. Hur påverkar kreditupplysningar kreditvärdigheten?

För att låna pengar till företag utan UC med Bisnode, välj någon av långivarna nedan. För information om hur företagslånen fungerar, klicka här.

Klicka här för att komma igång.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Företagslån utan UC med Bisnode
Nystartat bolag
Företagskredit
Låneförmedlare
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Bisnode
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva

  Lån mellan30 000 - 300 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Bisnode
  Utan säkerhet
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.

Om att låna pengar till företag med Bisnode

När man som företagare behöver låna pengar kan det vara värt att jämföra olika långivare med varandra. På detta sätt kan företaget få ett så förmånligt lån som möjligt. Genom att välja ett företagslån utan UC med Bisnode kan företaget även bibehålla en bättre kreditvärdighet.

Vad är UC?

UC är en förkortning för Upplysningscentralen och är ett företag som tillhandahåller kreditupplysningar till banker och företag. Upplysningscentralen är ett av de äldsta kreditupplysningsföretagen som finns i Sverige och deras tjänster utnyttjas än idag av många som behöver få mer information om en tilltänkt kund eller affärspartner. När Upplysningscentralen gör sina bedömningar av kreditvärdighet tar de hänsyn till ett flertal parametrar, som inkomst, betalningsanmärkningar och samlad skuldbörda. Utöver detta tar de även hänsyn till hur många kreditupplysningar som gjorts på en privatperson eller företag. Man kan alltså säga att ju fler förfrågningar som görs, desto sämre blir kreditvärdigheten.

Eftersom de flesta köp eller kreditansökningar i dagsläget genererar en kreditupplysning kan ens företags kreditvärdighet snabbt försämras. Det spelar ingen roll om det handlar om ett köp på faktura eller en ansökan om lån, allt vägs samman i UC:s bedömning.

Läs mer: Lån utan UC till privatpersoner

Vad är Bisnode?

Bisnode är också ett kreditupplysningsföretag, men de arbetar på ett lite annorlunda vis. Dels görs själva kreditbedömningen på ett annat sätt, dels registreras ingen kreditupplysning på ditt företag om du ansöker om ett företagslån där långivaren använder sig av Bisnode. Genom att välja en företagskredit där långivaren använder sig av Bisnode riskerar du inte att försämra ditt företags kreditvärdighet genom att enbart göra en ansökan.

Bisnode används framför allt vid lite mindre lån och krediter där risken är mindre jämfört med ett större lån där UC:s mer ingående analys kan ha vissa fördelar, framför allt för långivaren. Men att låna till företag utan UC är allt som oftast mer fördelaktigt för företagare, då kredithistoriken inte påverkas på ett negativt sätt.

Det grundläggande

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en kreditkontroll som ger bland annat banker, hyresvärdar och andra aktörer en bild av din ekono...

Vad är Bisnode?

Bisnode är ett alternativ till Upplysningscentralen med fördelen att kreditupplysningar inte sparas hos dem. Läs mer om varför detta är en fördel.

Varför ska man välja Bisnode?

Den främsta anledningen är att kreditupplysningen inte sparas hos Bisnode. Därmed påverkar man inte sin kreditvärdighet när man lånar.

Hur mycket kan jag låna med Bisnode?

Beloppen är oftast mindre än när man lånar med UC. Hur mycket man kan låna varierar mellan olika långivare. Se en lista över långivare som använder Bisnode.