Kom igång

Företagslån Utan Kreditupplysning hos UC

Nedan listas företagslån som erbjuder lånen utan att en kreditupplysning tas hos UC.

För att ansöka om ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC, börja med att välja en utav nedanstående långivare. Klicka här för att komma igång. När en långivare hittats, klicka på Ansök nu för att gå vidare eller på Mer information för att lära dig mer om en långivare innan ansökning.

För information om vad "företagslån utan UC" är, vad de innebär och hur de fungerar, klicka här.

Froda

Bästa företagslånet utan UC för September 2022

Froda erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Du får prisförslag några minuter efter inskickad ansökan och lånelöfte samma dag. Froda ger även ett s.k lägsta-pris garanti. Det tillkommer inga avgifter utöver räntan. En ansökan hos Froda är kostnadsfri och inte bindande.

Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Froda

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension

  Frodas grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 -
  500 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension

  OPR Företagslåns grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslåns månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Approva

  Lån mellan30 000 -
  300 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Approva recension

  Approvas grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approvas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Effektiv ränta0,8% -
  4%
  Löptid180 dgr -
  4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Ej UC
  Capcito recension

  Capcitos grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 -
  1 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr -
  3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Fedelta recension

  Fedeltas grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedeltas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Mynt

  Lån mellan10 000 -
  500 000 kr
  Effektiv räntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Ej UC
  Utan borgen
  Mynt recension

  Mynts grundkrav:

  • Minst en årsredovisning
  • Årsomsättning på minst 500 000 kr/år
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

”Företagslån utan UC”—vad är det?

Uppdaterad av Johan K.

Ett ”företagslån utan UC” är i stort sett som vilket företagslån som helst med den stora skillnaden att kreditupplysningen som tas inte tas hos UC (Upplysningscentralen). Kreditupplysningen tas istället hos ett annat kreditupplysningsbolag, som exempelvis Creditsafe och Bisnode. Vad är en kreditupplysning?

Varför företagslån utan upplysning hos UC?

Som företagare så kan man undra vad man egentligen vinner på att välja just ett företagslån utan en kreditupplysning hos UC. Det har att göra med hur Upplysningscentralen fungerar: när en långivare tar en kreditupplysning via UC så kommer kreditupplysningen att ligga kvar hos Upplysningscentralen i ett tag (se hur lång tid). Kreditupplysningarna räknas och utgör en del av det mått som beräknar din kreditvärdighet hos UC. När framtida långivare och kreditinstitut tar kreditupplysningar hos UC så ser de ditt UC-score och utefter det bedömer hur kreditvärdig du är.

Antalet kreditupplysningar som tas på dig hos Upplysningscentralen kan påverka din kreditvärdighet hos bolaget, men behöver inte nödvändigtvis göra det. Antalet kreditupplysningar är bara en del av faktorerna som utgör din kreditvärdighet hos bolaget.

När du lånar pengar till företaget och väljer att ansöka om ett lån hos en långivare som inte använder UC för kreditupplysningar, så slipper du risken att påverka ditt företags UC-score, och på så vis undviker att påverka dina chanser till kredit åt ditt företag i framtiden. Se vilka faktorer som utgör din UC-score hos UC.

Är ett ”lån utan UC” ett lån utan en kreditupplysning?

Ingen långivare får låna ut pengar utan att först granska den sökandes kreditsituation. Det gäller både för privatpersoner och företag. Ett ”lån utan UC” är alltså inte ett lån utan kreditupplysning, utan upplysningen begärs istället ifrån ett annat kreditupplysningsföretag. Några exempel på sådana företag är:

Vem bör välja företagslån utan kreditupplysning hos UC?

Vilket företag som helst gynnas av att välja lån med exempelvis Creditsafe eller Bisnode. Ju bättre ditt UC-score är hos Upplysningscentralen ju bättre är dina chanser till att bli beviljad kredit av olika finansinstitut och kreditgivare.

Samtidigt så kan lån utan en kreditupplysning hos UC komma med högre räntor. Lånen kan i vissa fall även utgöras av lägre belopp och/eller kortare återbetalningstider. Detta eftersom de alternativa upplysningsbolagen inte ger en lika god bild av kredittagarens ekonomiska situation, vilket gör att bolagen inte kan bedöma risknivån lika bra, och därmed inte heller erbjuda lika goda lånevillkor.

Du som vill ha ett stort lån med så låg ränta som möjligt kan därför vinna på att ta ett lån med en kreditupplysning hos UC, framförallt om du har god kreditvärdighet och inte har ansökt om så många lån tidigare.

Du som har ett nystartat företag eller ett företag med lägre kreditvärdighet hos UC vinner extra mycket på att välja lån med exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Då undviker du att sänka din kreditvärdighet hos UC ytterligare, samtidigt som du kan låna för att förbättra din verksamhet.

Relaterat: Lån åt nystartade företag

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kreditupplysning?

En kreditupplysning är en kreditkontroll som ger bland annat banker, hyresvärdar och andra aktörer en bild av din ekono...

Kan jag låna pengar till mitt företag utan upplysning hos UC?

Ja, många långivare erbjuder lån till företag utan en kreditupplysning hos UC. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder företagslån utan att en kreditupplysning tas hos UC.

Påverkar företagslån utan UC min kreditvärdighet?

Det UC-fria lån inte påverkar är ditt s.k. ”UC-score” hos kreditupplysningsföretaget UC AB. ”UC-score...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.