Kom igång

Företagslån utan krav på säkerhet

Kom igång med ett företagslån utan säkerhet med två enkla steg.

 1. Börja med att välja en långivare som passar ditt företag ur listan nedan. Jämför långivarnas räntor, lånevillkor och förmåner.
 2. När du hittat en långivare verkar intressant för dig, klicka på Ansök nu för att ta kontakt med långivaren och lära dig mer om hur deras produkt fungerar. För mer information om en långivare innan kontakt, klicka på Mer information. Så snart du tar kontakt med långivaren kan du snabbt komma igång med ditt företagslån.

I listan nedan visas alla företagslån som erbjuder lånet utan krav på säkerhet. För att ändå visa alla långivare, även de som kräver säkerhet, bocka av rutan Utan säkerhet ovanför lånelistan nedan.

Klicka här för att komma igång. För information om vad företagslån utan säkerhet är, hur de fungerar och saker att tänka på innan man ansöker om lånet, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox

  Lån mellan20 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,9%
  Löptid180 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  CapitalBox recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Kompar

  Lån mellan10 000 - 7 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Låneförmedlare
  Kompar recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva

  Lån mellan30 000 - 300 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Approva recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Zmarta

  Lån mellan10 000 - 5 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker inom 24 timmar.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Zmarta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Om företagslån utan säkerhet

Det finns idag många aktörer som erbjuder blancolån till företag — det vill säga att företag får låna utan säkerhet. Det gör att det blir lättare också för mindre företag att komma in på marknaden, trots att de ännu inte har något större kapital att röra sig med eller andra stora tillgångar i företaget. Om man vill låna pengar till ens nystartade företag är det vissa viktiga saker man bör tänka på — och dessa ska vi nu gå igenom.

Varför ska man ta ett företagslån?

Anledningarna till varför man vill ta ett företagslån är många. Det kan handla om att man snabbt behöver få in kapital i företaget för att kunna köpa in varor eller tjänster, så att man snabbare kan expandera eller utöka sitt kundnätverk till exempel. Eftersom många långivare länge haft ett säkerhetskrav för att bevilja lån, så har det varit svårt för många nystartade aktörer att få en skjuts i starten med hjälp av ett lån. Vindarna kring krav på säkerhet har dock vänt de sista åren, och nu finns det ett flertal långivare som erbjuder blancolån till företag.

Vad ska man tänka på innan man ansöker om företagslån utan säkerhet?

Eftersom företagslån utan säkerhet idag erbjuds från ett flertal aktörer är det väldigt viktigt att du ser till att jämföra villkoren mellan de olika långivarna innan du ansöker om ett lån till ditt företag. Något som kan skilja sig åt väsentligt mellan de olika aktörerna är bland annat totalkostnaden för lånet — och du vill naturligtvis att den ska vara så fördelaktig som möjligt.

Vissa långivare tar också ut en extra kostnad om du vill lösa företagets lån i förtid — en så kallad ränteskillnadsersättning. Om detta är något som kommer vara aktuellt för ditt företag, bör du därmed kontrollera detta noggrant så att företaget inte behöver betala massa extrakostnader i onödan.

Läs mer: Vilka långivare erbjuder företagslån utan krav på borgen?

Det grundläggande

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna pengar till mitt företag utan säkerhet?

Ja, många långivare erbjuder lån åt företag utan säkerhet. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder företagslån utan säkerhetskrav.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.