Varför Qred

Qred Företagslån: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Qred erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Att ansöka tar en minut och du får svar på din ansökan inom en timme. Vid beviljad ansökan betalas lånet ut samma dag.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Hos Qred kan du låna från 10 000 kr upp till 2 000 000 kr. Ansökningsprocessen är snabb och långivaren ger svar på inskickad ansökan senast inom en timme. Qred erbjuder allt ifrån företagskrediter och företagslån till factoring och kreditkort för företag.

 • Qred

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Lån till nystartat företag
  Se lån

  Qreds grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Utbetalning av lån samma dag.
 • Svar på ansökan inom en timme.
 • Snabb ansökningsprocess.
 • Betalningsanmärkningar kan accepteras.
 • Stort utbud av företagstjänster.
Nackdelar
 • Personlig borgen krävs för lån.

Jämför med andra lån

Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
Räkneexempel: Kompar är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompars månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Vanliga frågor och svar

Är Qred bluff/bedrägeri?

Nej. Qred är inte bluff/bedrägeri. Qred är ett seriöst företag som ägs och drivs av Qred AB. Qred står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tar Qred en kreditupplysning hos UC?

Ja, Qred tar en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen).

Är det OK att låna med betalningsanmärkning hos Qred?

Vad har Qred för grundkrav?

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Vad är Qreds kontaktuppgifter?

Qreds adress är:
Qred AB
Wallingatan 12
111 60 Stockholm

Qred kan nås på:
E-post: support@qred.se
Telefonnummer: 08-474 46 62

Vad är Qreds öppettider?

Måndag:07:00-17:30Tisdag:07:00-17:30Onsdag:07:00-17:30Torsdag:07:00-17:30Fredag:07:00-17:30Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Qred är en långivare som erbjuder företagslösningar för företag. Bland annat erbjuder Qred factoring, företagskrediter, företagslån och kreditkort för företag.

Företagslånet är ett lån utan krav på säkerhet, vilket innebär att företaget kan använda lånet till vilken utgift som helst. Med factoring så kan företag sälja fakturor direkt till Qred och få betalt för sitt jobb omedelbart. Mer information om factoring, vad det är och hur det fungerar. Qreds företagskort fungerar som en smidig lösning för företag som vill underlätta utläggshantering.

För att komma igång med Qred så besöker du kreditgivarens hemsida och ansöker om den företagstjänst som du är intresserad av.

Vem passar Qred för?

Qred passar stora som små företag. Utbudet av företagstjänster är stort och kan passa samtliga företag. Lånebeloppen på företagslånen kan vara stora och små. Lånespannet ligger på mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Företagslånen kan täcka mindre kostnader, som exempelvis egenföretagaren som vill inreda sitt hemmakontor eller småföretagaren som behöver tillfälliga extra-resurser, men även större kostnader såsom företag som vill förvärva ett annat företag eller andra utgifter som kräver högre belopp.

För att bli beviljad en tjänst hos Qred så måste företaget vara registrerat och aktivt. Ett BankID behövs också för att signera och verifiera din identitet.

Du kan ansöka oavsett vilken bolagsform företaget har. Även småföretag och nystartade företag kan vända sig till Qred.

Hur fungerar Qred?

Att ansöka hos Qred går snabbt. Du besöker kreditgivarens hemsida och fyller i ansökningsformuläret för den tjänst som du vill ansöka om. Vid företagslån väljer du det belopp som du vill ansöka om och löptid, därefter klickar du på Ansök. Du fyller i ditt företags organisationsnummer, kontaktuppgifter och skickar sedan in din ansökan. Handläggningstiden är snabb och du får i regel besked inom 1 timme.

Om din ansökan beviljas så aktiveras din tjänst samma dag och vid lån så betalas lånet ut samma dag.

Om företaget

Qred grundades för att erbjuda finansieringsmöjligheter för företag. Framförallt så har man som vision att hjälpa småföretag som har svårt att få lån av andra långivare.

Qreds kundtjänst kan kontaktas vardagar kl. 07.30-17.30 via telefon, mejl eller chatt på hemsidan. Kreditgivaren har även mer information på sociala medier, bloggen och på FAQ-sidan på hemsidan.

Vad Qred erbjuder

Hos Qred får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Qred görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 2 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Fast månadsavgift. Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.