Varför Ponture

Ponture Företagslån: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Ponture erbjuder factoringlösningar för företag och företagslån på mellan 20 000 kr och 250 000 kr. Med lånet följer 12 amorteringsfria månader och en lånegaranti. Att ansöka om respektive produkt tar inte mer än några minuter och utbetalningen sker snabbt. Lånelöptiden sträcker sig upp till 5 år.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Hos Ponture kan företag låna upp till 250 000 kr med direkt utbetalning. Ponture erbjuder även factoringlösningar för företag. Som låntagare så får du 12 amorteringsfria månader samt EU-garanti och lånets återbetalningstid är upp till 5 år.

 • Ponture
  Lån mellan100 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder20
  Låneförmedlare
  Factoring
  EU-Garanti
  Se lån
  Pontures grundkrav:
  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • 12 amorteringsfria månader.
 • Utbetalning samma dag.
 • Lån garanterat av EIF (Europeiska investeringsfonden).
 • Fördelaktig låneränta.
 • Snabb ansökningsprocess.
Nackdelar
 • Minst 20 år ålderskrav.

Vanliga frågor och svar

Är Ponture bluff/bedrägeri?

Nej. Ponture är inte bluff/bedrägeri. Ponture är ett seriöst företag som ägs och drivs av Ponture AB. Ponture står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tar Ponture en kreditupplysning hos UC?

Ja, Ponture tar en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen).

Är det OK att låna med betalningsanmärkning hos Ponture?

Nej, hos Ponture kan du inte låna med betalningsanmärkning.

Vad har Ponture för grundkrav?

 • Personlig borgen
 • Måste ha fyllt 20 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Minst en årsredovisning
 • Inte ha några betalningsanmärkningar

Vad är Pontures kontaktuppgifter?

Pontures adress är:
Ponture AB
Norrsken House, Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm

Ponture kan nås på:
E-post: contact@ponture.com
Telefonnummer: 010-129 29 20

Vad är Pontures öppettider?

Måndag:08:00-17:00Tisdag:08:00-17:00Onsdag:08:00-17:00Torsdag:08:00-17:00Fredag:08:00-17:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Pontures företagslån har några fördelar som andra företagslån inte har: nämligen ett garanti av EU samt 12 medföljande amorteringsfria månader. EU-garantin gör så att lånet kan erbjudas till en låg ränta samt med flexibel återbetalningstid. Garantin finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI). Som låntagare så fungerar lånet som vilket annat företagslån som helst, med fördelen att EU-garanti gör så att Pontures lån kan ha förmånliga lånevillkor och flexibla återbetalningstider.

Lånet ansöker du om online och vid beviljad ansökan så betalas lånet ut till dig med direkt utbetalning. Lånet återbetalas därefter månatligen.

Factoring, en annan tjänst som Ponture erbjuder, är en tjänst för företag att sälja eller belåna fakturor. Med factoring så får du direkt betalt för dina fakturor och behöver inte vänta på att kunden ska betala fakturan. Mer om hur factoring fungerar.

Vem passar Ponture för?

Pontures företagslån är särskilt framtaget för små- och mikroföretag. Ett lån från Ponture passar exempelvis dig som vill investera i marknadsföring eller utöka din verksamhet. Det kan också vara ett val när du vill öka likviditeten eller samla mindre lån. Lånet har inget krav på säkerhet och kan användas till vad som helst.

För att få låna av Ponture så måste företaget vara registrerat i Sverige. Det måste också ha minst 9 anställda och ha minst ett registrerat bokslut.

Hur fungerar Ponture?

För att ansöka om ett lån hos Ponture så besöker du långivarens hemsida. Ansökningsprocessen tar inte mer än några minuter och ansökan skickas in elektroniskt. Ponture ger ett svar på inskickad ansökan inom 24 timmar. Om din ansökan beviljas så får du ett erbjudande, där bland annat lånets ränta framgår och hur mycket just du kommer att få betala. För att godkänna erbjudandet så signerar du det med BankID, varefter lånet betalas ut till ditt företags bankkonto samma dag.

Om din ansökan inte beviljas så finns det ett annat alternativ. Ponture har nämligen även en jämförelsetjänst, där de samarbetar med 20 olika långivare. Vid en avslagen ansökan så kan Ponture skicka din ansökan vidare till sina samarbetspartners, som i sin tur kan erbjuda lån, om du skulle vilja det.

Om företaget

Ponture har som målsättning att erbjuda lån till småföretag eller mer utsatta företag. Man arbetar för ett mer jämlikt företagsklimat där även mindre etablerade aktörer ska få tillgång till finansiering.

Vid frågor så kan Pontures kundtjänst kontaktas via telefon, e-post och chatt på hemsidan. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 08.00-17.00.

Vad Ponture erbjuder

Hos Ponture får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Ponture görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 2 000 000 kr och det minsta beloppet är: 100 000 kr. Den effektiva räntan är Beror på bank.

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.