Kom igång

Företagslån Åt Nystartade Företag

Finn finansieringen ditt nystartade företag behöver. Börja med att välja en långivare som passar ur listan nedan. När du hittat en långivare som verkar intressant, klicka på Mer information för mer information om långivaren eller på Ansök nu för att gå vidare och ta kontakt med långivaren.

Klicka här för att komma igång. För information om nystartslån åt företag och hur de fungerar, klicka här.

Qred

Bästa företagslånet för nystartade bolag för September 2022

Qred erbjuder företagslån mellan 10 000 kr och 2 000 000 kr. Att ansöka tar en minut och du får svar på din ansökan inom en timme. Vid beviljad ansökan betalas lånet ut samma dag.

Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • Qred

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Lån till nystartat företag
  Qred recension

  Qreds grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Froda

  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension

  Frodas grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Frodas månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 -
  500 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension

  OPR Företagslåns grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslåns månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Creddo

  Lån mellan10 000 -
  10 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Lån till nystartat företag
  Låneförmedlare
  Creddo recension

  Creddos grundkrav:

  • Personlig borgen
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Lendo

  Lån mellan50 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  29,95%
  Löptid1 år -
  15 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Lendo recension

  Lendos grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 600 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,42 % (effektiv ränta 5,56 %) ger en totalkostnad på 817 408 kr för lånet (5 677 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: från 0 kr kr, aviavgift: 0 kr.

Om företagslån till nya företag

Uppdaterad av Johan K.

Många av de aktörer som erbjuder företagslån riktar sig endast mot etablerade aktörer som funnits på marknaden ett tag — ofta minst 6 månader — men det finns faktiskt även långivare som erbjuder lån åt nystartade företag.

Att få ett företagslån utan borgen i ett sådant läge kan vara svårt, men inte helt omöjligt. Det beror på hur bra siffror ditt företag kan visa upp.

Hur gör jag för att låna till ett nytt företag?

Om du vill låna pengar till ett nystartat företag kan det vara smart att använda sig till exempel av en låneförmedlare. Denna hjälper dig att jämföra lån från flera olika långivare — något som är väldigt viktigt för att du och ditt företag ska gå ur långivningsprocessen med bästa möjliga lånevillkor.

Det kan nämligen skilja väldigt mycket i räntor och avgifter mellan de olika långivarna, och eftersom utbudet av långivare som ger nystartslån inte är jättestort är det många företagare som kanske nappar på första bästa erbjudande, eftersom de tror att det kommer vara det enda erbjudande de får.

Tänk på att vissa långivare uppger lånekostnaderna som ränta, medan andra anger dem som en månatlig kostnad. Alla måste dock ange den effektiva räntan, så för att få en så rättvis bild som möjligt över lånekostnaderna rekommenderar vi att det är denna kostnad du jämför.

Varför ska man låna till ett nytt företag?

Anledningarna till varför du ska starta din företagskarriär med att ta ett lån till företaget kan vara många. Till exempel kan du genom att ta in kapital i företaget redan från start kanske expandera din verksamhet i ett tidigare skede än vad du tänkt—något som snabbt kan leda till en ökad lönsamhet. Det kan också vara så att du kanske behöver köpa in vissa saker till företaget som kommer hjälpa dig att få en utökad kundkrets, och då kommer det naturligtvis gynna företagets ekonomi om du har möjlighet att köpa in dessa saker till företaget så tidigt som möjligt.

Läs mer: Låna pengar till företag utan säkerhet

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna åt ett nystartat företag?

Ja, många långivare erbjuder lån till nystartade företag. Klicka här för en lista över långivare som erbjuder företagslån till nystartade företag.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.