Buffert vid behov

Kontokredit För Företag 2023, med el. utan UC

Kom igång med en kontokredit för ditt företag. Fyll i kreditbeloppet du söker i listan nedan. Filtrera listan efter preferenser med filterlådorna ovanför listan. För kontokrediter utan en kreditupplysning hos UC, bocka för Ej UC. Listan kommer att filtrera kreditgivarna och visa kreditgivarna som matchar dina val.

För att komma igång, klicka här. För information om kontokrediter och hur de fungerar, klicka här.

BestRate

Bästa kontokrediten för företag för Mars 2023

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

BestRate är den bästa kontokrediten för företag för kredit på 200 000 kr enligt Payup. BestRate gör det enkelt att jämföra företagslån. Den kostnadsfria tjänsten fungerar som en personlig låneförmedlare som prutar på lånet åt dig. Ansökningen sker direkt genom den användarvänliga hemsidan och du kan ansöka om flera olika sorters lån. Du får sedan olika erbjudanden presenterade för dig och kan i lugn och ro välja det erbjudande som passar dig bäst.

Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Jämför & Hitta

Ange lägsta kreditbelopp
Filtrera för:
Sortera efter
Mest relevant
Lägst ränta (genomsnittlig) Ett räntespann, till exempel: 2,95% - 333,31%, betyder inte att du kommer få den lägsta räntan. En individuell bedömning avgör räntan. Den genomsnittliga räntan visar minsta ränta, plus högsta ränta, för att få fram ett genomsnittligt värde på räntan. Lån med låg genomsnittlig ränta visar på en god möjlighet till låg ränta.
Lägst ränta
(spann)Räntespann visar lånen som har lägsta möjliga räntan. Kom ihåg att det inte är garanterat att du får den lägsta räntan när du ansöker.
Högst beviljandegrad
Nyast
 • BestRate
  BestRate
  Lån mellan50 000 -
  3 000 000 kr
  Effektiv ränta2,95% -
  29,95%
  Löptid1 år -
  5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Låneförmedlare
  Krav för att få lån hos BestRate:
  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Capcito
  Capcito
  Lån mellan10 000 -
  15 000 000 kr
  Effektiv ränta0,8% -
  4%
  Löptid180 dgr -
  4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Utan UC
  Krav för att få lån hos Capcito:
  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • CrediNord
  CrediNord
  Lån mellan10 000 -
  1 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Krav för att få lån hos CrediNord:
  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNords månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • Qred
  Qred
  Lån mellan10 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv räntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr -
  1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Lån till nystartat företag
  Krav för att få lån hos Qred:
  • Personlig borgen
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qreds månadsavgift är fast och ingen månadsränta tillkommer.
 • CapitalBox
  CapitalBox
  Lån mellan20 000 -
  2 000 000 kr
  Effektiv ränta2,9%
  Löptid180 dgr -
  2 år
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Krav för att få lån hos CapitalBox:
  • Personlig borgen
  • Minst en årsredovisning
  • Årsomsättning på minst 500 000 kr/årMåste ha minst 500 000 kr i årsomsättning.
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.
  Svea Ekonomi
  Svea Ekonomi
  Lån mellan10 000 -
  1 000 000 kr
  Effektiv ränta195 kr + 1% -
  2,5%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Utan borgen
  Krav för att få lån hos Svea Ekonomi:
  • Minst en årsredovisning
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 995 kr, aviavgift: 0 kr.

Vad är kontokredit för företag?

Uppdaterad av Johan K.

Kontokredit, även kallat kreditlån eller ”checkkrediter”, är en kredit som du får hos en kreditgivare. Krediten kan du ha kopplad till ditt företags bankkonto.

Syftet med kontokrediten är att ha snabb tillgång till extra pengar om behovet skulle uppstå, utan att behöva lägga ned tid på en ansökan och se om denna blir beviljad eller inte. Du överför istället det belopp som du behöver från din kontokredit till ditt företags bankkonto vid behov.

Du väljer själv vilket kreditbelopp som du vill ansöka om. Hur mycket du kan ansöka om beror på ditt företags kreditvärdighet.

Idag finns det även så kallade onlinekrediter som fungerar på samma sätt. Skillnaden är att de är online. Vanligtvis så når du onlinekrediten genom långivarens hemsida.

Hur fungerar det?

När du ansöker och blir beviljad en kontokredit så får du vanligtvis en inloggning hos kreditgivaren. Precis som en konsumentkredit så finns kontokrediten tillgänglig att använda dygnet runt, oavsett när du skulle behöva krediten. Du väljer själv om du vill använda den eller inte och du betalar bara ränta på det belopp som du använt.

Så kan företag gynnas av kontokrediter

Nästan alla företag behöver någon gång företagslån eller företagskrediter. De brukar behövas ibland för att behålla god likviditet. Om du har ett nystartat företag kan det exempelvis hända att du inte får betalt av vissa kunder. Det kan påverka företagets likviditet och ekonomi i övrigt, eftersom mindre företag i regel inte har hunnit bygga upp starka ekonomiska muskler. Det kan också hända att du behöver expandera din verksamhet, eller att oförutsedda utgifter uppstår. I sådana situationer kan en kontokredit vara lösningen på problemet.

En kontokredit som används på ett ansvarsfullt sätt bidrar även till att stärka företagets kreditvärdighet. Det ökar företagets chanser att ansöka om andra lån.

Kontokrediten höjer även företagets tillgångar.

Innan du ansöker

Innan du ansöker bör du jämföra olika alternativ. Undersök hur den effektiva räntan ser ut och vilka villkor som gäller. Se även över verksamhetens ekonomi. En del långivare vänder sig specifikt till nyare aktörer, medan andra ställer betydligt hårdare krav.

Av

Johan K.
Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kontokredit för företag?

Kontokrediter är konton med krediter som man kan få hos kreditgivare.

Hur fungerar kontokrediter för företag?

Med kontokrediter så kan man föra över pengar från kontokrediten till sitt företags bankkonto vid behov.

Hur mycket kostar kontokrediter för företag?

Hos vissa är det gratis medan det hos andra kostar månatligt. När du förbrukar kontokrediten tillkommer en ränta. Hur stor räntan är och vad uppläggningsavgiften är framgår hos kreditgivaren.

Varför ska man ha en kontokredit istället för ett lån?

Fördelen med kontokrediter är att de står redo i fall man behöver pengar. Att företaget har tillgång till likviditet vid behov kan även ses som en säkerhet vilket kan höja företagets kreditvärdighet. Lån däremot betalas ut direkt. Det finns för- och nackdelar med båda låneformerna.