Buffert vid behov

Bästa checkkrediterna för företag 2022

Med en checkkredit så får ditt företag en extra buffert som det kan förbruka efter behov. Skillnaderna mellan checkkrediter och företagslån är många. Den största skillnaden är att en checkkredit inte betalas ut till ditt konto direkt, istället spenderar du pengar från krediten efter behov. När du förbrukar krediten så tillkommer en ränta på det förbrukade beloppet—till skillnad från lån där hela lånet betalas ut till ditt företag direkt och därefter tillkommer en ränta på hela beloppet.

För att komma igång med en checkkredit till ditt företag, jämför nedanstående kreditgivare. Välj kreditgivaren som passar dina behov bäst. För att filtrera din sökning efter specifika preferenser, bocka för dina val i filterlådorna ovanför listan så filtreras listan och visar kreditgivare som uppfyller dina krav.

Klicka här för att komma igång. För information om hur checkkrediter fungerar och saker att veta innan man ansöker om en checkkredit, klicka här.

Hur mycket söker du i kredit?

Filtrera för:
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Checkkredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox

  Lån mellan20 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,9%
  Löptid180 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Checkkredit
  Utan säkerhet
  CapitalBox recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Mynt

  Lån mellan10 000 - 500 000 kr
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Checkkredit
  Ej UC
  Utan borgen
  Factoring
  Mynt recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Checkkredit
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Capcito recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • BestRate

  Lån mellan50 000 - 3 000 000 kr
  Ränta2,95% - 170%
  Löptid1 år - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Checkkredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  BestRate recension

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Svea Ekonomi

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  Ränta195 kr + 1% - 2,5%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18
  Checkkredit
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Factoring
  Svea Ekonomi recension
  Räkneexempel: Startavgift: 995 kr, aviavgift: 0 kr.

Om checkkrediter

När ett företag är i behov av finansiering finns det ett antal olika alternativ. Företaget kan till exempel ansöka om ett traditionellt företagslån, använda sig av factoring eller välja att leasa viss utrustning i stället för att själv köpa utrustningen.

Ett av de vanligaste sätten att finansiera verksamheten är emellertid att företaget använder sig av en checkkredit, något som ofta även benämns för kreditlina eller kontraktkredit. Som bekant har kärt barn många namn, vilket även gäller för checkkrediter.

Fördelar med en checkkredit

En av de avgörande fördelarna med en checkkredit är att företaget kan styra över sin företagskredit och hur den ska användas. Så länge företaget inte använder krediten så betalar man inte heller någon ränta.

Det är även möjligt att själv avgöra i vilken takt som man vill återbetala den kredit som man har förbrukat. När företaget har ett positivt kassaflöde så kan man enkelt göra större avbetalningar på checkkrediten. Under svårare tider så är det möjligt att minska återbetalningen. I vissa fall så är det även möjligt att helt och hållet stoppa återbetalningen tillfälligt.

Vem som kan ansöka om en checkkredit

Checkkrediter och andra kontraktskrediter är avsedda för företag. Det har inte någon betydelse vilken företagsform som verksamheten har. Checkkrediter kan användas av såväl enskilda firmor och aktiebolag som handelsbolag och kommanditbolag.

Vad man bör tänka på när man ska låna pengar till företag

När man ska låna pengar till ett företag gäller, som alltid, att det är viktigt att man jämför de olika alternativen. Det finns ett stort antal typer av företagskrediter och varje kreditgivare har sina specifika kreditvillkor. Ofta så är det stora skillnader på villkoren, framförallt vad avser den effektiva räntan och vilken säkerhet som krävs för krediten. Det lönar sig därför att lägga ner tid och energi på att jämföra villkoren, innan man bestämmer sig för vilken checkkredit som man ska välja.

Läs mer: Vilka företagslån erbjuder lån utan krav på personlig borgen?

Det grundläggande

Vad är en checkkredit?

Checkkrediter är, till skillnad från lån, krediter som företag kan välja att förbruka eller inte förbruka.

Varför ska man ansöka om checkkrediter?

Checkkrediter ger företag flexibilitet i form av en extra buffert som man kan förbruka efter behov.

Hur mycket kostar checkkrediter?

Hos vissa är det gratis att ha en checkkredit medan det hos andra kostar månatligt. Vid förbrukande tillkommer en ränta. Hur stor räntan är och vad uppläggningsavgiften är framgår hos kreditgivaren.

Hur stor checkkredit kan man få?

Många företag använder sig av en checkkredit, eller ”kontokredit” i stället för ett traditionellt företagsl...