Buffert vid behov

Bästa företagskredit 2022, med el. utan en kreditupplysning hos UC

Hitta företagskrediten som passar ditt företag bäst. Börja genom att välja det belopp du söker en kredit för nedan. Bocka för eventuella preferenser i filterlådorna ovanför listan. För företagskrediter utan en kreditupplysning hos UC, bocka för Ej UC. Listan filtreras därefter och visar långivarna som matchar dina preferenser.

För att komma igång, klicka här. För information om företagskrediter och vad de är samt när de kan vara till ens fördel, klicka här.

Hur mycket söker du i kredit?

Filtrera för:
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox

  Lån mellan20 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,9%
  Löptid180 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Utan säkerhet
  CapitalBox recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Mynt

  Lån mellan10 000 - 500 000 kr
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Ej UC
  Utan borgen
  Factoring
  Mynt recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Capcito recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • BestRate

  Lån mellan50 000 - 3 000 000 kr
  Ränta2,95% - 170%
  Löptid1 år - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Företagskredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  BestRate recension

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Svea Ekonomi

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  Ränta195 kr + 1% - 2,5%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18
  Företagskredit
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Factoring
  Svea Ekonomi recension
  Räkneexempel: Startavgift: 995 kr, aviavgift: 0 kr.

Vad är en företagskredit?

En företagskredit påminner i mångt och mycket om ett företagslån med skillnaden att du inte får utbetalt ett bestämt belopp. Istället får du en beviljad summa som du kan utnyttja när du behöver det. Fördelen är att du inte behöver ta hela summan utan endast det belopp som krävs för tillfället. Om du behöver låna pengar till ditt företag och vill ha en flexibel lösning är det alltså en god idé.

När är det bra att välja kredit till företag?

En kredit kan vara ett bra alternativ när du inte är säker på hur mycket pengar du kommer behöva låna utan vill ha en buffert som går att ta av när det kommer utgifter. Kanske håller du på att utveckla ditt företag och behöver lite extra pengar? I så fall kan det kännas skönt att veta att du har en kredit tillgänglig vid behov. Det fungerar på samma sätt som kontokrediter för privatpersoner fast används istället till ditt företag. Om du inte förbrukar hela beloppet som du har blivit beviljad behöver du självfallet inte betala tillbaka mellanskillnaden.

Ska jag välja företagskredit eller ett traditionellt lån?

Det som är fördelen med ett traditionellt lån är att de normalt erbjuder en lägre ränta. Om du vet exakt hur mycket du behöver låna, till exempel i samband med en investering eller en fast kommande kostnad så är ett lån förmodligen det bättre alternativet. Vill du istället ha en buffert som går att utnyttja efter hand är det smidigare med en företagskredit. Jämför de olika lånealternativen och olika långivare för att se vart du kan få bäst avtal gällande ränta. Ett företagslån är också ett bra alternativ för dig som av någon anledning inte kan belåna dina fakturor.

Läs mer: Sälja företagsfakturor

Det grundläggande

Vad är en företagskredit?

Företagskrediter är, till skillnad från lån, krediter som företag kan välja att förbruka eller inte förbruka.

Varför ska man ansöka om företagskrediter?

Företagskrediter ger företag flexibilitet i form av en extra buffert som man kan förbruka efter behov.

Hur mycket kostar företagskrediter?

Hos vissa är det gratis att ha en företagskredit medan det hos andra kostar månatligt. Vid förbrukande tillkommer en ränta. Hur stor räntan är och vad uppläggningsavgiften är framgår hos kreditgivaren.

Varför ska man ha en kredit istället för ett lån?

Fördelen är att företagskrediter står redo i det fall att man behöver pengar. Att företaget har tillgång till likviditet vid behov kan även ses som en säkerhet vilket kan höja företagets kreditvärdighet. För fler anledningar, klicka här.