Varför Krea

Krea Företagslån: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Krea är en låneförmedlare som hjälper dig hitta och jämföra företagslån samt factoring. Du kan ansöka om lån på upp till 4 000 000 kr och får erbjudanden inom 1-2 arbetsdagar. En ansökan görs online och du kan få personlig rådgivning på vägen. Lån kan ofta beviljas trots betalningsanmärkningar.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Hos Krea kan du ansöka om företagslån och factoring mellan 10 000 kr och 4 000 000 kr. Du ansöker online och får förslag från olika långivare inom 48 timmar. Personlig rådgivning erbjuds och betalningsanmärkningar behöver inte utgöra något hinder. Även EU-lån finns att tillgå genom Krea.

 • Krea

  Lån mellan10 000 -
  30 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  EU-Garanti
  Se lån

  Kreas grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Välj mellan flera olika långivare.
 • Förslag inom 1-2 arbetsdagar.
 • Personlig rådgivning.
 • Lån trots betalningsanmärkningar.
 • Snabb ansökan online.
 • Möjlighet att ansöka om EU-lån.
Nackdelar
 • Kan ta 48 timmar innan samtliga långivare lämnar besked.

Jämför med andra lån

Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Krea bluff/bedrägeri?

Nej. Krea är inte bluff/bedrägeri. Krea är ett seriöst företag som ägs och drivs av Krea Technology AB. Krea står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tar Krea en kreditupplysning hos UC?

Ja, Krea tar en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen).

Är det OK att låna med betalningsanmärkning hos Krea?

Vad har Krea för grundkrav?

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Vad är Kreas kontaktuppgifter?

Kreas adress är:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

Krea kan nås på:
E-post: kundservice@krea.se
Telefonnummer: 08-551 082 62

Vad är Kreas öppettider?

Måndag:09:00-18:00Tisdag:09:00-18:00Onsdag:09:00-18:00Torsdag:09:00-18:00Fredag:09:00-18:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Krea är en låneförmedlare. Det betyder att man inte erbjuder några lån själva, utan istället hjälper dig med att få erbjudanden från olika långivare. Genom Krea så kan du, med bara en ansökan, få låneerbjudanden från flera olika långivare, jämföra dessa och välja lånet som passar din situation bäst. Syftet är att du på ett enkelt och smidigt sätt ska kunna jämföra olika lån och få det billigaste lånet med de bästa villkoren på ett snabbt och kostnadseffektivt sätt. Efter att du fått erbjudanden så kan du välja det mest fördelaktiga lånet som passar dina behov.

Att ansöka genom Krea är kostnadsfritt och inte bindande. Det betyder att du kan göra en ansökan, få erbjudanden, jämföra dessa och sedan välja om du vill eller inte vill gå vidare med något utav lånen.

Hos Krea kan du också jämföra lösningar för factoring. Mer information om factoring.

Vem kan ansöka hos Krea?

Krea vänder sig till samtliga bolagsformer; såväl aktiebolag och handelsbolag som enskilda firmor och kommanditbolag. Du kan också använda Krea om du har ett nystartat företag. Ett grundläggande krav för att använda tjänsten är att du som ansöker är verklig huvudman i företaget. Verksamheten måste vara svenskregistrerad och den måste vara aktiv när du ansöker.

Läs mer: Företagslån utan krav på borgen

Hur fungerar Krea?

För att komma igång med Krea så besöker du låneförmedlarens hemsida. Där fyller du i en ansökan och verifierar din identitet med BankID. Du skickar in din ansökan, som Krea behandlar och sedan förmedlar vidare till sina samarbetspartners. Dessa går igenom din ansökan och ger därefter låneerbjudanden som svar. Du jämför dem hos Krea och väljer det erbjudande som passar ditt företag bäst. Jämför villkor såsom lånebelopp, återbetalningstid, räntor och förmåner. När du bestämt dig för ett lån så signerar du det med BankID och därefter så betalas lånet ut till ditt företags bankkonto inom 1-2 arbetsdagar. Du kan också välja att avstå från att låna. En ansökan hos Krea kostar inget och är inte bindande.

Om företaget

Krea ägs och drivs av Krea Technology AB. Företaget har som filosofi att göra det enklare för företag att hitta bra lån med goda lånevillkor och företagslösningar såsom factoring och mer. Kundtjänsten har öppet på vardagar kl. 09.00-18.00 och kan nås genom telefon och e-post.

Vad Krea erbjuder

Hos Krea får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: 0 kr. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Krea görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 30 000 000 kr och det minsta beloppet är: 10 000 kr. Den effektiva räntan är Beror på bank.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.