Köp företaget

Låna pengar till att köpa företag

Söker du finansiering för ett företagsköp? Då kan ett företagslån vara en smidig lösning. Fyll i det belopp du söker i finansiering nedan. Listan kommer att visa långivare som erbjuder lån på det beloppet. Jämför långivarnas villkor, räntor, återbetalningstider och lånebelopp. Söker du företagskrediter eller är ditt företag nystartat, bocka för företagskredit eller nystartat företag respektive i filterlådorna ovanför listan. Listan kommer att filtreras och visa långivarna som uppfyller dina krav.

För att komma igång, klicka här. För information om företagslån för företagsköp och hur du kommer igång, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Ej UC
Nystartat bolag
Företagskredit
Låneförmedlare
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Capcito recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Zmarta

  Lån mellan10 000 - 5 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker inom 24 timmar.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Zmarta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  BestRate

  Lån mellan50 000 - 3 000 000 kr
  Ränta2,95% - 170%
  Löptid1 år - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  BestRate recension

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Krea

  Lån mellan10 000 - 30 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Krea recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Fedelta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.

Att låna pengar till att köpa ett företag

Många egenföretagare väljer att inte starta sin verksamhet från grunden. I stället köper de en befintlig verksamhet som till exempel en butik, en restaurang eller någon form av verkstad. Det förekommer även att existerande företag väljer att expandera sin verksamhet genom att förvärva en konkurrent. Detta är ett smidigt sätt för att öka sin egen omsättning samtidigt som man blir kvitt en konkurrerande verksamhet.

Problemet med att köpa andra företag är att det krävs kapital. Det är därför få privatpersoner och företag som kan finansiera ett företagsförvärv med endast egna medel. I de flesta fall krävs det ett lån för att det ska vara möjligt att köpa ett företag.

Särskilda företagslån för att köpa företag

Många banker och andra kreditgivare erbjuder särskilda företagslån för den som behöver låna pengar till ett företagsförvärv. Oavsett om du ska köpa en verksamhet för att bli egenföretagare eller om du ska låna pengar till företagsexpansion så måste du vara beredd på att det kan ta tid innan lånet beviljas. Dessutom så betalas lånen av under en lång tid varför det är en långvarig relation som byggs upp med företagslångivaren.

Viktigt att tänka på innan du lånar pengar till företagsköp

Om du planerar att köpa flera företag så kan det vara bra att bygga en långsiktig relation med företagslångivaren som du ansöker om lånet hos. Faktum att du kommer att ansöka om flera lån kan vara en motivering till att få en bättre ränta hos långivaren och en långsiktig relation tjänar båda parterna till.

Det är också viktigt att vara beredd på att framställa eventuella dokumenteringar som företagslångivaren kan komma att be en om. Detta handlar vanligtvis om eventuella balans- och resultatrapporter på såväl ditt företag som det företag du planerar att köpa. Ansöker du om ett företagslån utan säkerhet så brukar detta inte efterfrågas.

Var också redo på att räkna på lånet. Var säker på att verksamheten går runt tillsammans med kostnaden för lånet. Lånet bör inte vara för dyrt för företagsköpet. Jämför alternativen som finns och välj det lån som passar ditt företagsköp bäst.

Det grundläggande

Hur lånar jag pengar för att köpa ett företag?

Många företagslångivare erbjuder företagslån för att köpa upp ett annat företag. Genom att göra en ansökan och specificera vad du kommer att använda lånet till så kan du få ett lån anpassat för företagsköp.

Hur fungerar lån för att köpa företag?

Handlar det om ett förvärv så fungerar lånet som alla andra företag. Du får lånet, gör köpet och amorterar därefter tillbaka lånet. Handlar det om flera förvärv så kan det finnas möjlighet till långsiktiga samarbeten med företagslångivaren.

Hur mycket kan man låna för att köpa företag?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...