Kom igång

Fastighetslån för företag: Låna pengar till en fastighet 2022

Lån till fastighetsköp är ett av de vanligaste lånen. Få företag finansierar fastighetsköp med företagets likvida medel, istället använder man ett företagslån för att göra köpet, därefter amorterar av på lånet enligt plan. För att komma igång med ett fastighetslån, välj någon utav nedanstående långivare. Samtliga erbjuder lån till företag för fastighetsköp.

Jämför räntorna och villkoren. Välj långivaren som passar dina behov. Vill du jämföra flera långivare med endast en ansökan, bocka för låneförmedlare bland filterlådorna ovanför listan och välj därefter en låneförmedlare att ansöka hos. Med låneförmedlare skickar du en ansökan och får sedan offerter från flera olika långivare. Välj därefter långivaren som erbjuder det bästa fastighetslånet.

För att komma igång klicka här. För information om fastighetslån för företag och hur de fungerar, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox

  Lån mellan20 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,9%
  Löptid180 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  CapitalBox recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Kompar

  Lån mellan10 000 - 7 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Låneförmedlare
  Kompar recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva

  Lån mellan30 000 - 300 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Approva recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Fedelta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.

Om fastighetslån för företag

Många företag väljer att köpa en fastighet inom ramen för sin verksamhet. Oftast är syftet att fastigheten ska användas i form av till exempel en butik, ett lager, en investering, ett boende eller en lokal för tillverkning. Inte alla företag kan köpa fastigheter med egna medel. Fastighetslån är därför en vanligt förekommande form av lån.

Var det är möjligt att låna pengar till fastighetsförvärv

De flesta banker och andra större långivare beviljar fastighetslån till företag. Generellt är fastighetslån trygga lån för långivarna, varför de ofta kan erbjuda bra villkor för de företag som behöver finansiera ett fastighetsköp. Ska ditt företag ansöka om lån för ett fastighetsförvärv kommer du därför att kunna välja mellan ett stort antal långivare. Det är viktigt att du utnyttjar konkurrensen mellan dessa långivare för att ditt företag ska få så bra villkor som är möjligt.

Säkerhet vid fastighetslån

Den stora fördelen med att låna pengar till ett fastighetsköp är säkerheten, vilket är något som gynnar både långivaren och låntagaren. Vid i princip samtliga fastighetslån pantsätts fastigheten som säkerhet. Detta innebär att om företaget inte kan betala tillbaka lånet så kan långivaren begära att fastigheten säljs och att köpeskillingen från försäljningen ska användas för att reglera lånet.

Att fastigheten utgör säkerhet innebär att långivarna kan erbjuda mycket bra villkor för lånet, och de kan ibland även erbjuda andra krediter i samband med fastighetslånet. Vissa långivare beviljar till exempel företagslån utan årsbokslut i samband med ett fastighetsköp. Det kan därför vara ett gyllene tillfälle för dig och ditt företag att även diskutera företagets lånesituation i övrigt. Långivaren tar generellt en mycket låg risk vid fastighetslån och är därför ofta villiga att förhandla, framförallt om konkurrensen mellan långivarna är hård. Glöm dessutom inte att långivaren tjänar pengar på dig och ditt företag och är därför i de flesta fall beredda på att anstränga sig för att du ska stanna som lånekund.

Det grundläggande

Kan företag låna pengar till fastighetsköp?

Ja. Lån till fastighetsköp är ett vanligt lån företag ansöker om.

Hur lånar man pengar till fastighetsköp?

Hos PayUp hittar du långivare som erbjuder lån till företag för fastighetsköp. Klicka här för att se en lista.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Behöver man en säkerhet vid fastighetslån?

Oftast så används fastigheten som säkerhet men det finns även långivare som erbjuder företagslån utan säkerhet. Villkoren brukar dock vara bättre om man har en säkerhet till lånet.