Varför Fakturino

Fakturino Företagslån: 2022 Recension
Allt Du Behöver Veta

Hos Fakturino kan du få företagslån och företagskrediter på mellan 10 000 kr och 4 000 000 kr. Fakturino är en låneförmedlare som samarbetar med 30 olika långivare och låneinstitut. Med en enda ansökan kan du få erbjudanden från upp till 30 olika långivare. Ansökan är inte bindande.

Fakturino erbjuder även förmedling av factoringtjänster för företag.

Vad vi tycker

5.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas ur bl.a Svenskt Kvalitetsindex mätningar (SKI). Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget

Fakturino gör det enklare att jämföra företagslån, factoring och checkkrediter. Med bara en ansökan kan du få låneerbjudanden från upp till 30 olika långivare. Jämför och välj lånet som är billigast och passar dig bäst. Du kan även välja att avstå från att låna.

 • Fakturino

  Lån mellan20 000 -
  60 000 000 kr
  Effektiv räntaBeror på bank
  Löptid30 dgr -
  5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Se lån

  Fakturinos grundkrav:

  • Folkbokförd i Sverige
  Räkneexempel: Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.

Fördelar & Nackdelar

Fördelar
 • Jämför upp till 30 olika låneerbjudanden.
 • Personlig rådgivning.
 • Låneerbjudanden inom 1-2 dagar.
 • Kostnadsfritt och inte bindande.
 • Enkelt att ansöka.
Nackdelar
 • Ansökande företag får inte ha betalningsanmärkningar.

Jämför med andra lån

Räkneexempel: Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Vanliga frågor och svar

Är Fakturino bluff/bedrägeri?

Nej. Fakturino är inte bluff/bedrägeri. Fakturino är ett seriöst företag som ägs och drivs av Krea Technology AB. Fakturino står under tillsyn av Finansinspektionen.

Tar Fakturino en kreditupplysning hos UC?

Ja, Fakturino tar en kreditupplysning hos UC (Upplysningscentralen).

Är det OK att låna med betalningsanmärkning hos Fakturino?

Ja, hos Fakturino kan du låna trots betalningsanmärkning.

Vad har Fakturino för grundkrav?

 • Måste ha fyllt 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige

Vad är Fakturinos kontaktuppgifter?

Fakturinos adress är:
Krea Technology AB
Valhallavägen 60
114 27 Stockholm

Fakturino kan nås på:
E-post: kundservice@krea.se
Telefonnummer: 08-551 082 62

Vad är Fakturinos öppettider?

Måndag:08:00-18:00Tisdag:08:00-18:00Onsdag:08:00-18:00Torsdag:08:00-18:00Fredag:08:00-18:00Lördag:StängtSöndag:Stängt

Komplett recension

Uppdaterad av Johan K.

Fakturino är en jämförelsetjänst för företagslån, factoring och företagskrediter. När du ansöker om en tjänst hos Fakturino så kan du få erbjudanden från upp till 30 olika kreditgivare. Du väljer det erbjudande som passar din situation bäst. Fakturino lånar alltså inte själva ut pengar, utan de hjälper dig med att jämföra olika företagstjänster och få erbjudanden med bästa möjliga villkor.

Att ansöka hos Fakturino kostar inget och är inte bindande. Med andra ord så kan du kostnadsfritt ansöka och jämföra produkterna utan att gå vidare med något utav erbjudandena.

Läs mer: Låna pengar till ett nystartat företag

Vem passar Fakturino för?

De allra flesta företag kan ha nytta av Fakturino. Tjänsten passar näringsidkare som vill hitta rätt lån, kredit eller factoringlösning för deras specifika önskemål och förutsättningar. Tjänsten passar även den som vill spara tid och få flera offerter på ett snabbt och enkelt sätt, utan att behöva ansöka hos flera olika långivare.

Fakturino passar både när du söker stora och små lån, krediter eller factoringtjänster. Därför är Fakturino ett alternativ vid såväl inköp av kontorstillbehör som vid en företagsexpansion.

Hur fungerar Fakturino?

Fakturino är en jämförelsetjänst som vänder sig till företag. Fakturino erbjuder själva inga lån eller krediter, utan tjänsten hjälper dig med hitta förmånliga företagslösningar som passar din verksamhet. Sedan kan du själv jämföra de olika produkterna och välja det erbjudande som passar ditt företag bäst.

För att ansöka besöker du Fakturinos hemsida, där du väljer produkt som du vill ansöka om och fyller i en ansökan. Du skickar in din ansökan online och verifierar din identitet med BankID. Fakturino skickar därefter vidare din ansökan till sina samarbetspartners (30 olika kreditinstitut). Fakturinos samarbetspartners granskar din ansökan och återkopplar därefter med offerter inom 1-2 arbetsdagar. Om du ansökt om företagslån eller en checkkredit så kan du jämföra räntor, löptid, villkor och andra förmåner. Om du ansökt om factoring så kan du jämföra pris och huruvida tjänsten kommer att fungera med ditt bokföringssystem och mer.

När du bestämt dig för en offert så signerar du det med ditt BankID och därefter så kontaktar företaget dig för att komma igång med tjänsten.

Läs mer: Vad är factoring?

Om företaget

Fakturino är sedan 2021 en del av Krea. Företaget erbjuder förmedling av firmalån, företagskrediter och fakturabelåning/fakturaköp.

För mer information om Fakturino så kan du besöka förmedlarens blogg eller sociala medier. Vid frågor så kan du även kontakta företagets kundtjänst via telefon, chatt eller e-post.

Vad Fakturino erbjuder

Hos Fakturino får du ett företagslån. Uppläggningsavgiften är: 0 kr. Aviavgiften är: Beror på bank. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Fakturino görs kreditupplysningen hos UC.

Maxbeloppet som du kan låna är: 60 000 000 kr och det minsta beloppet är: 20 000 kr. Den effektiva räntan är Beror på bank. Fakturino är en låneförmedlare. Räntan på lån varierar mellan olika samarbetspartners. En individuell kreditbedömning görs som ligger till grund för kreditränta och lånevillkor.

Av

Johan K.

Johan K.

Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.