Kom igång

Sälja fakturor 2022: Få tillgång till direkta likvider

Genom att sälja dina fakturor undviker du den långa väntan på att fakturan ska betalas. Betalningen får du istället direkt. Bolaget som köpt din faktura ser därefter till så att den betalas. Du blir kvitt osäkerheter och får istället betalt direkt för din försäljning.

För information om försäljning av fakturor och hur det fungerar, klicka här. För att börja sälja ditt företags fakturor, klicka här.

Företag som köper dina fakturor 2022

 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Mynt

  Lån mellan10 000 - 500 000 kr
  RäntaBedöms individuellt
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Ej UC
  Utan borgen
  Factoring
  Mynt recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Krea

  Lån mellan10 000 - 30 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Krea recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Ponture

  Lån mellan100 000 - 2 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder20
  Utan säkerhet
  Låneförmedlare
  Factoring
  Ponture recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Svea Ekonomi

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  Ränta195 kr + 1% - 2,5%
  LöptidLöpande
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Factoring
  Räkneexempel: Startavgift: 995 kr, aviavgift: 0 kr.

Att sälja fakturor

Ett problem som många företag upplever är att det tar tid för kunderna att betala. Balansen mellan att vara kundvänlig och påminna om förfallna fakturor är oerhört svår att uppnå; det slutar inte sällan i frustration och en tappad kund. Samtidigt måste företagen självklart få in pengar för levererad vara eller tjänst. En smidig lösning på det här problemet är att sälja sina fakturor via en tjänst som kallas factoring. Här nedan ska vi gå igenom begreppet.

Fakturaförsäljning för säkrare kassaflöde

Det finns flertalet finansiella tjänster att tillgå för den som driver företag, där exempelvis företagslån utan en kreditupplysning hos UC kan är ett, för företag som inte vill påverka sin kreditvärdighet hos UC i samband med att de ansöker om lån till sina företag. Dock så handlar inte alla finansiella tjänster för företag om regelrätta lån, utan även om företagsfakturering via köp av faktura eller belåning av faktura. Det finns flertalet företag som erbjuder den typen av tjänst.

Kort och gott går det till så att factoring-företaget köper kundfakturan av dig som företagare mot en avgift. Avgiftsmodellen varierar, men det är vanligt med en mindre fast kostnad per faktura och en procentuell kostnad av fakturabeloppet. Förutsatt att kunden går igenom en vanlig kreditupplysning på det sökta beloppet så betalas pengarna ut inom några få dagar. Du som företagare behöver med andra ord inte vänta på att kunden ska betala.

En tjänst för alla företag

Factoring är en bra tjänst för företag av alla slag, eftersom det är kopplat till något som de allra flesta verksamheter arbetar med: att fakturera sina kunder. Det är dock särskilt tryggt för företag som inte hunnit bygga upp någon likviditet och därmed kan känna oro när betalningen från kunderna dröjer. Finns däremot mycket kapital i verksamheten kan dröjsmålet vanligen täckas tills dess att betalningen kommer in. Samtliga företag oavsett storlek kan dock uppskatta det faktum att de slipper jaga kunderna om betalning, kontakta inkasso med mera.

Läs mer: Bästa företagskrediterna 2022

Det grundläggande

Vad betyder det att sälja fakturor?

Att sälja fakturor betyder att man säljer sitt företags kundfakturor och slipper vänta på att de ska betalas. Företag som köper fakturorna kallas för factoringbolag.

Vad kostar det att sälja fakturor?

Vill du få ditt företag att växa och utvecklas? För att finansiera ditt företag har du flera alternativ, däribland före...

Kan man sälja fakturor som är utställda till privatpersoner?

Ja. Majoriteten av factoringbolag köper fakturor som är utställda till privatpersoner.

Hur snabbt får jag betalt för fakturorna?

Oftast får du betalt inom några arbetsdagar. Du slipper osäkerheten och väntan på att fakturan ska betalas.