Kom igång

Expansionslån: Låna pengar till att expandera företaget

Kom igång med ett lån för att expandera ditt företag. Börja med att fylla i hur mycket du söker i lån nedan. Listan kommer att visa de bästa expansionslånen för ditt företag. Jämför villkor som ränta, återbetalningstid, lånebelopp och förmåner. För företagskrediter, bocka för Företagskredit i filterlådorna ovanför listan. När du hittat ett expansionslån som passar ditt företag, gå vidare med en eventuell ansökan. För mer information om en långivare innan ansökan, klicka på Läs mer.

För att komma igång, klicka här. För information om expansionslån och hur de fungerar, klicka här.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Ej UC
Nystartat bolag
Företagskredit
Låneförmedlare
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Capcito recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Zmarta

  Lån mellan10 000 - 5 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker inom 24 timmar.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Zmarta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  BestRate

  Lån mellan50 000 - 3 000 000 kr
  Ränta2,95% - 170%
  Löptid1 år - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  BestRate recension

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 12 år med en nominell ränta på 5,5 % (effektiv ränta 5,69 %) ger en totalkostnad på 273 744 kr för lånet (1 901 kr per månad. 144 avbetalningar). Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Krea

  Lån mellan10 000 - 30 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Krea recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Fedelta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.

Om expansionslån

Ett företag är alltid beroende av likviditet för att både växa och fungera som det ska. Det är också ett av de vanligaste problemen som ett företag har; ekonomin styr verksamheten och blir därmed en viktig grundpelare.

Ett företag som expanderar är särskilt beroende av ett tillräckligt ekonomiskt utrymme för att kunna genomföra sina planer. Ett vanligt scenario är att den egna likviditeten i bolaget inte räcker till, vilket gör det nödvändigt att ta ett lån. Alternativet kan ibland vara att hitta någon som är beredd att investera i företaget. Här ska vi dock titta på lån till företagsexpansion.

Låna som nytt företag

Att låna pengar till ett nystartat företag kan ibland vara lite svårt, eftersom det ännu inte finns någon resultat- eller balansräkning att tillgå. Faktum är dock att det ändå är fullt möjligt att bli beviljad ett lån.

Det är viktigt att kompensera avsaknaden av resultatsiffror genom att lämna in en ”snygg” ansökan, inklusive en väl genomtänkt affärsplan som tydligt visar hur företaget ska lyckas på marknaden. Bifoga också en väl genomarbetad budget där den blivande succén framgår. Det gäller att övertyga långivaren om att det är ett bolag värt att satsa på.

Ibland kan man behöva ingå personlig borgen för lånet, dock så är det inte alltid detta är ett krav. Företagslån som inte har krav på borgen.

Att jämföra lån

Det finns idag flera olika företagslån på marknaden som kan användas till expansion.

Det gäller att jämföra de olika alternativen som står till buds för expansionslånen, eftersom det förekommer stora skillnader mellan dem vad gäller lånekostnader och villkor, med mera.

I många fall innebär företagslånen ett förmånligt och snabbt sätt att få likviditet till företaget.

Något att tänka på innan lånedokumenten skrivs på är att inte låna mer än vad man kan betala tillbaka månadsvis. Det är också bra att veta att räntan på lånet är en kostnad som påverkar bolagets resultat. Undersök också vilken form av borgen som långivaren använder sig av. Ofta krävs ett åtagande i form av företagsinteckning i kombination med en privat borgen.

Det grundläggande

Kan man låna pengar till att expandera sitt företag?

Ja. En av de vanligaste anledningarna till företagslån är lån för att expandera företag.

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag få expansionslån utan att en upplysning hos UC görs?

Ja. Många långivare erbjuder lån till företag utan att en kreditupplysning görs hos UC. Istället använder man vanligtvis Bisnode eller Creditsafe. Se långivare.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...