Kom igång

Företagslån till aktiebolag: Låna pengar till ditt AB 2022

Kom igång med ett lån till ditt aktiebolag snabbt. Börja med att välja någon utav nedanstående långivare. Filtrera långivarna efter preferenser med filterlådorna ovanför listan. När en långivare valts, gå vidare genom att klicka på knappen Låna nu. För information om långivaren innan ansökan, klicka på Läs mer. Klicka här för att börja.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
Ej UC
Nystartat bolag
Företagskredit
Låneförmedlare
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Kompar

  Lån mellan10 000 - 7 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Låneförmedlare
  Kompar recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva

  Lån mellan30 000 - 300 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Approva recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Capcito

  Lån mellan10 000 - 15 000 000 kr
  Ränta0,8% - 4%
  Löptid180 dgr - 4 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Capcito recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 201 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 384 kr ger en totalkostnad på 215 304 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.
 • Zmarta

  Lån mellan10 000 - 5 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker inom 24 timmar.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Zmarta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr.

Låna pengar till ditt aktiebolag

När du driver ett företag, oavsett om du driver det i form av aktiebolag eller någon annan företagsform, så finns det risk för att du förr eller senare hamnar i ett behov av likvida medel. Det är något som händer många företag. Med likviditetsproblem avses att företaget inte har tillräckligt med pengar på sitt bankkonto för att betala till exempel de löpande räkningarna eller personalens löner. Detta behöver inte betyda att företaget går dåligt. Ett företag kan göra ett enastående resultat men ändå inte ha tillräckligt med pengar för att betala de löpande utgifterna.

Det kan även vara så att företaget vill göra en investering men inte har tillräckligt med likvida medel för att göra investeringen just nu. Då kan man istället ta ett lån och gå vidare med investeringen utan att låta den vänta. Lånet kan man sedan betala tillbaka lugnt och sansat.

Den enklaste, och oftast även den bästa lösningen, när ett företag har problem med likviditeten är att företaget ansöker om ett företagslån. Driver du verksamheten i form av ett AB är det aktiebolaget som ska ansöka om ett aktiebolagslån och driver du företaget i någon annan företagsform finns det även företagslån till handelsbolag och enskilda firmor som ditt företag kan ansöka om. Du som ägare ska inte ansöka om lånet åt dig själv som privatperson, däremot är det ett krav att i vissa fall behöva teckna personlig borgen för företagslånet. Detta innebär att om företaget inte kan betala tillbaka lånet är du som borgensman skyldig att betala skulden. Detta är oftast endast ett krav om företaget inte har en tillräcklig omsättning för att bli beviljad lånet.

Hur ansöker man om företagslån

Det finns ett mycket stort utbud av långivare som har specialiserat sig på till exempel företagslån till nystartat företag eller att låna ut pengar till etablerade företag. Förutom de traditionella bankerna finns det även ett stort antal moderna kreditföretag som erbjuder snabb och enkel handläggning i förening med mycket bra villkor.

Vänder du dig till någon av de traditionella bankerna får du räkna med en viss handläggningstid och det är även möjligt att du måste ha ett fysiskt möte med en företrädare för banken. Väljer du något av de nya och moderna kreditföretagen är processen oftast betydligt enklare. Som regel kan du ansöka om lånet online och det är dessutom något som du kan göra på mindre än tio minuter. Beviljas lånet finns pengarna på företagets bankkonto redan inom en eller ett par dagar.

Läs mer: Hitta företagetskrediter 2022

Viktigt att jämföra villkoren

När ditt företag ska ansöka om lån är det viktigt att du lägger ner både tid och energi på att jämföra de olika kreditgivarnas villkor. Det är ofta en stor skillnad mellan deras erbjudanden varför företaget kan tjäna tusentals kronor på att göra rätt val. Ibland kan det vara svårt att jämföra villkoren då det är en rad olika faktorer som till exempel ränta, löptid och avgifter som ska jämföras. I dessa situationer är det en god idé att använda sig av en låneförmedlare. Med dessa kan du skicka in en ansökan och därefter få svar från flera olika långivare. Du kan sedan välja offerten som erbjuder bäst lånevillkor. Klicka på låneförmedlare ovan för att se låneförmedlare för företag.

Det grundläggande

Behöver man ett bokslut för att få ett lån?

Vissa långivare erbjuder lån till företag utan krav på bokslut. Lista över företagslån som inte har krav på bokslut.

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna pengar till mitt företag utan att en kreditupplysning görs hos UC?

Ja, många långivare erbjuder lån till företag utan en kreditupplysning hos UC. Se företagslån utan en kreditupplysning hos UC.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...