Snabb lösning

Hitta ett företagslån snabbt med PayUp

PayUp hjälper dig komma igång med ditt företagslån snabbt och enkelt med få väldigt enkla steg.

Börja med att välja den långivare som passar din unika situation nedan.

Söker du ett specifikt typ av lån, så som företagslån utan upplysning hos UC eller företagslån utan borgen, välj detta i filtren ovanför listan nedan, eller klicka här för att gå till sidorna som listar de lån du söker direkt.

Hur mycket vill du låna?

Filtrera för:
 • CrediNord

  Lån mellan10 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Utan säkerhet
  CrediNord recension
  Räkneexempel: Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. CrediNord använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Qred

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Qred recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 000 kr ger en totalkostnad på 218 000 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Qred använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • CapitalBox

  Lån mellan20 000 - 2 000 000 kr
  Ränta2,9%
  Löptid180 dgr - 2 år
  min. Ålder18
  Kontokredit
  Utan säkerhet
  CapitalBox recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 20 000 kr, återbetalningstid 1 år med en effektiv ränta på 2,9% ger en totalkostnad på 20 580 kr för lånet. Startavgift: 2,5% kr, aviavgift: 0 kr.
 • Kompar

  Lån mellan10 000 - 7 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Låneförmedlare
  Kompar recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Kompar använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fakturino

  Lån mellan20 000 - 60 000 000 kr
  RäntaBeror på bank
  Löptid30 dgr - 5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Utan säkerhet
  Utan borgen
  Låneförmedlare
  Factoring
  Fakturino recension
  Räkneexempel: Räntan på företagslån varierar från företag till företag samt mellan de olika långivarna och bankerna. Varje långivare gör en individuell bedömning på ditt företag och baserat på er kreditupplysning samt långivarens egna bedömning av ditt företags återbetalningsförmåga och kreditrisk föreslår de lånebelopp, ränta och amorteringstid. Startavgift: 0 kr, aviavgift: Beror på bank.
 • Behöver du hjälp med att hitta en långivare som passar?Klicka här för att begränsa din sökning.

  Froda

  Lån mellan10 000 - 2 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 3 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  Utan borgen
  Froda recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 433 kr ger en totalkostnad på 214 600 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Froda använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • OPR Företagslån

  Lån mellan30 000 - 500 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid30 dgr - 1,5 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker under öppettider.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Lån till nystartat företag
  OPR Företagslån recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 8 056 kr ger en totalkostnad på 248 340 kr för lånet. Startavgift: 695 kr, aviavgift: 0 kr. OPR Företagslån använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Approva

  Lån mellan30 000 - 300 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid60 dgr - 1,5 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Utbetalning samma dag till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Utan säkerhet
  Approva recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 3 999,7 kr ger en totalkostnad på 223 998 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Approva använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.
 • Fedelta

  Lån mellan25 000 - 1 000 000 kr
  RäntaFast månadsavgift
  Löptid180 dgr - 3 år
  min. Ålder18
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till alla storbanker.
  Bet anm OK
  Ej UC
  Fedelta recension
  Räkneexempel: Vid ett lån på 200 000 kr, återbetalningstid 6 mån med en fast månadsavgift på 2 957,7 kr ger en totalkostnad på 217 746 kr för lånet. Startavgift: 0 kr, aviavgift: 0 kr. Fedelta använder sig utav en fast månadsavgift och därmed tillkommer ingen månadsränta för lånet.

Så fungerar företagslån för företagare

Precis som att en privatperson kan vara i behov av att låna pengar kan ett företag behöva hjälp med mer kapital. Genom att ansöka om ett företagslån har både stora och små företag möjlighet till att låna pengar, till exempel för att investera i verksamheten och kanske till och med expandera den. Idag finns det mängder av aktörer att välja mellan och det finns företagslån för alla typer av ändamål.

Innan du ansöker om ett lån för företag behöver du veta vad låneformen faktiskt betyder. Enkelt förklarat kan man säga att ett företagslån är ett lån som riktar sig till företagare och som är specifikt framtaget för att gynna en verksamhet. Ansökningsprocessen är väldigt enkelt och precis som vid privatlån kan du använda dig av internet för din ansökan. Du fyller bara i information om dig själv och ditt företag och inväntar därefter ett preliminärt svar. Skulle det vara så att du har ansökt om ett mycket högt belopp finns det chans att du behöver komplettera din ansökan. Långivaren hör då av sig.

Hur kan ditt företag gynnas av ett företagslån?

Det finns flera orsaker till varför du kan vara på jakt efter ett företagslån. Här nedan har vi listat ett flertal anledningar till varför man vill låna till företaget och hur man kan gynnas av låneformen. Observera att det är rekommenderat att du alltid jämför de bästa företagslånen för 2022 innan du väljer. På så sätt kan du säkerställa att du får den lägsta räntan och de bekvämaste villkoren.

Företagslån är gynnsamt för företag i samband med:

 • Expansion av verksamheten
 • Investeringar i andra bolag
 • Investering i nya produkter eller tjänster
 • Betalning av underhåll
 • Uppstart av företag
 • Inköp eller oförutsedda utgifter

Stort utbud av företagslån

Det går inte att sticka under stol med att det har dykt upp allt fler aktörer, långivare och banker som nu erbjuder företagslån. Förr kunde det vara mycket svårt att få ett lån till verksamheten, speciellt om den var i uppstartsfasen eller om det var ett småföretag. Idag ser det annorlunda ut och oavsett om du har ett aktiebolag eller en enskild firma har du möjlighet att låna pengar. Det är dock viktigt att du väljer ett företagslån som passar dig och ditt ändamål. Idag kan du ansöka utan en kreditupplysning hos UC och med en borgensman som säkerhet om du skulle önska.

Det grundläggande

Hur vet jag om jag kan ansöka om ett företagslån?

Oavsett om ditt företag går riktigt bra, eller i värsta fall dåligt, kan du ibland vara i behov av ett företagslån. Anl...

Kan jag låna åt ett nystartat företag?

Ja, många långivare erbjuder lån åt nystartade företag. Se en lista över långivare som erbjuder företagslån åt nystartade företag.

Vilket är det största företagslånet man kan få?

Anledningarna till varför man kan behöva ett företagslån är många. Eftersom alla företag är olika kan ett visst företag...

Kan jag få ett företagslån trots dålig kreditvärdighet?

Ja, många långivare erbjuder möjligheten till lån trots dålig kreditvärdighet. Personlig borgen är ett alternativ för att bli beviljad ett lån trots dålig kreditvärdighet.