Varför Flexlimit

Flexlimit Onlinekredit: 2023 recension

Allt du behöver veta

Flexlimit erbjuder kontokrediter mellan 5000 kr och 20 000 kr. Besked på beviljad ansökan ges direkt och utbetalningen sker omgående. direkt och utbetalning görs omgående. En sedvanlig kreditupplysning görs i samband med låneansökan, Flexlimit gör denna hos Creditsafe.

Vad vi tycker

4.0
PayUp's betyg

PayUp baserar sitt betyg på företagets produkt, pris, tillgänglighet, kundupplevelse och kundnöjdhet. Datan hämtas bl.a. ur Svenskt Kvalitetsindex (SKI) mätningar. Betyget bestäms av PayUp's redaktion.

Därav betyget: Med Flexlimit så kan du få en kontokredit på upp till 20 000 kr. Kreditupplysningen tas inte hos UC utan tas hos Creditsafe och besked på ansökan ges direkt, samtidigt som utbetalningen i regel sker snabbt. Dock så är Flexlimit en högkostnadskredit.

Vi samarbetar inte längre med Flexlimit och kan inte längre rekommendera dem. Informationen i recensionen kan vara avvikande. För en liknande långivare rekommenderar vi: ViaConto.
 • Flexlimit
  Flexlimit
  Lån mellan5 000 -
  20 000 kr
  Effektiv ränta58,74% -
  98,8%
  Löptid30 dgr -
  1 år
  min. Ålder20
  Direkt Utb.
  Direkt utbetalning till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider.
  Kontokredit
  Utan UC
  Räntefri period
  Räntefritt erbjudande: 30 dagar för nya kunder & återkommande kunder.
  Se lån
  Krav för att få lån hos Flexlimit:
  • Minst 20 år
  • Folkbokförd i Sverige
  • Deklarerad inkomst
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

  Det här är en högkostnadskredit

  Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

  Räkneexempel: Vid ett lån på 5 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 98,80 %) ger en totalkostnad på 7 114,76 kr för lånet (592,9 kr per månad, 12 avbetalningar). Startavgift: 380 kr, aviavgift: 45 kr/avi.
 • Fördelar & Nackdelar

  Fördelar
  • Ingen kreditupplysning hos UC.
  • Besked direkt.
  • Snabb ansökan.
  • Låga krav.
  Nackdelar
  • Högkostnadskredit.
  • Minst 20 år ålderskrav.

  Jämför med andra lån

  Vanliga frågor och svar

  Är Flexlimit säkert (bluff/bedrägeri)?

  Ja, Flexlimit är säkert och är inte bluff/bedrägeri. Flexlimit är ett seriöst företag som ägs och drivs av C Finance AB. Flexlimit står under tillsyn av Finansinspektionen.

  Vilken kreditupplysning använder Flexlimit?

  Flexlimit använder Creditsafe.

  Accepterar Flexlimit betalningsanmärkningar?

  Nej, Flexlimit accepterar inte betalningsanmärkningar.

  När betalar Flexlimit ut?

  Flexlimit betalar ut direkt till Nordea & Handelsbanken. Båda under öppettider.

  Vad krävs för att få lån hos Flexlimit?

  För att få lån hos Flexlimit krävs det att du uppfyller följande krav:

  • Måste ha fyllt 20 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Inga betalningsanmärkningar
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden
  • Måste ha en deklarerad inkomst

  Hur loggar man in på Flexlimit?

  Du loggar in på Flexlimits hemsida. Logga in

  Komplett recension

  Uppdaterad av Johan K.

  Flexlimit är en kontokredit. Kontokrediter är onlinekrediter som man har tillgång till online, vanligt utan ett medföljande kreditkort.

  För att använda dig utav kontokrediten så behöver du göra en överföring från ”Mina Sidor” hos Flexlimit till ditt privata bankkonto. Därefter så kan du ta ut pengar i bankomaten eller betala med ditt privata bankkort. Du betalar endast ränta på beloppet som du fört över från krediten.

  Flexlimit är en högkostnadskredit vilket innebär att den effektiva räntan är på 30 % eller högre.

  En sedvanlig kreditupplysning görs i samband med inskickad ansökan. Flexlimit gör sin kreditupplysning hos Creditsafe.

  Vem passar Flexlimit för?

  Flexlimit passar dig som söker en kontokredit utan en kreditupplysning hos UC. Krediten kan även vara ett alternativ för dig som vill ha en buffert att räkna med. Till skillnad från ett lån som betalas ut direkt till låntagarens bankkonto så betalas krediten inte ut till ditt bankkonto utan i stället så finns den tillgänglig genom Mina Sidor hos kreditgivaren. Du kan alltså när som helst föra över pengar ifall ett behov skule uppstå och vill du så behöver du inte använda dig utav krediten. Då finns den tillgänglig ifall ett oväntat behov av pengar skulle uppstå. Krediten kan även passa dig som vill bekosta något som du inte har råd med för tillfället.

  Kreditgivaren vänder sig till konsumenter som har fyllt 20 år. Du ska även ha en regelbunden inkomst och vara folkbokförd i Sverige.

  Hur fungerar Flexlimit?

  Som nämnt så är Flexlimit en kontokredit. Den fungerar ungefär som en kontokredit du får av banken. Den huvudsakliga skillnaden är att krediten från Flexlimit inte kommer med något kort. I stället så överför du pengar från Mina Sidor hos Flexlimit till ditt privata bankkonto. Ränta betalas endast på summan som du har fört över.

  För att ansöka om en kontokredit så går du in på kreditgivarens hemsida. Du väljer ett lånebelopp och går sedan vidare till ansökningsformuläret. Där fyller du i uppgifterna som efterfrågas och skickar in din ansökan. Du verifierar din identitet med BankID—därefter får du besked direkt på skärmen.

  Efter en beviljad ansökan så betalas pengarna ut till ditt konto hos Flexlimit. Du når krediten genom att logga in på Mina Sidor hos Flexlimit. Inloggning görs med ditt BankID. Från Mina Sidor kan du överföra det belopp som du behöver till ditt bankkonto. Om du har konto hos en storbank som exempelvis Handelsbanken eller Nordea så kommer pengarna in på ditt bankkonto direkt.

  Om företaget

  Flexlimit drivs av C Finance AB som även ligger bakom produkten Meddelandelån. Företaget grundades år 2006 och har sedan dess hjälpt konsumenter med kontokrediter. C Finance AB är verksamt både i Sverige och i Finland.

  Företagets kundtjänst är tillgängligt via e-post och telefon.

  Vad Flexlimit erbjuder

  Hos Flexlimit får du en kontokredit. Uppläggningsavgiften är: 380 kr. Aviavgiften är: 45 kr/avi. En kreditupplysning görs alltid när man ansöker om lån och krediter. Hos Flexlimit görs kreditupplysningen hos Creditsafe.

  Maxbeloppet som du kan låna är: 20 000 kr och det minsta beloppet är: 5 000 kr. Den effektiva räntan sträcker sig mellan 58,74 % och 98,8 %. Vid ett lån på 5 000 kr, återbetalningstid 1 år med en nominell ränta på 39 % (effektiv ränta 98,80 %) ger en totalkostnad på 7 114,76 kr för lånet (592,9 kr per månad, 12 avbetalningar).

  Kontaktuppgifter

  Besöksadress:
  C Finance AB
  Styrmansgatan 8
  114 54 Stockholm

  E-post: kundtjanst@flexlimit.se
  Telefonnummer: 014 027 14 74

  Öppettider:

  Måndag:08:30-17:00
  Tisdag:08:30-17:00
  Onsdag:08:30-17:00
  Torsdag:08:30-17:00
  Fredag:08:30-17:00
  Lördag:09:00-16:00
  Söndag:Stängt

  Av

  Johan K.
  Johan K.

  Ekonomirådgivare, över 4 års erfarenhet, examen Örebro Universitet.